Vaarwel sanke, vaarwel kohaku

Vaarwel sanke, vaarwel kohaku

Soms doet het je toch iets als er koi zijn die je verlaten. In dit geval zijn het 3 uiterst belangrijke koi geweest voor mij.

Ik herinner me de aankoop van deze koi nog zo goed als de dag van gisteren. Het was november 2015, bijna 2 jaar geleden dus.

Ik kreeg de mogelijkheid een groot aantal koi aan te kopen, maar moest ze met een heleboel samen nemen om het interessant voor me te maken, ik bedoel daarmee het financiële gedeelte dan.

Natuurlijk heb ik nog een filmpje gevonden van deze boeiende collectie. Ik vond ze in één woord indrukwekkend en was bereid de volledige collectie op te kopen als de onderhandelingen het toelieten.

De prijzen werden meegedeeld, maar ondertussen nam Daisuke 4 koi uit de selectie en zette ze apart in een vat.

Ik begreep eerst niet de bedoeling was, maar ik zag wel dat hij die koi eruithaalde waar ik de meeste aandacht voor had, maar de bedoeling was al snel duidelijk.

Als ik me niet vergis waren het 26 stuks in totaal. Voor deze 22 moet je “dit bedrag betalen” en voor deze 4 moet je zoveel betalen. Daar kon ik het mee doen.

Het kleine probleem was dat de 4 afzonderlijk gezette koi 10 maal zo duur waren bij wijze van spreken dan de 22 genomineerden, en het was aan mij om een beslissing te nemen, want ik kon aan de prijs niets meer veranderen, zijn besluit stond vast.

Uiteindelijk heb ik dan toch toegehapt omdat het een bijzonder sterke selectie was in mijn ogen, en ik besloot ze aan te kopen.

Velen ervan zijn verkocht, maar toch zijn er nog een paar over, en ik moet zeggen dat die toch bijzonder sterk zijn ontwikkeld ondanks het feit dat ze bij mij rondzwemmen, wat niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling.

Om er enkele van deze overgeblevenen te laten zien, zal ik ze even opsommen:

Kohaku 1511013

Showa 1511012

Sanke 1511016

Dit zijn de 3 overblijvenden van de 22, dus het succes was matig, ondanks het feit dat verschillende koi uit deze serie behoorlijk grote prijzen op shows hebben behaald, denk maar aan adult champion verleden jaar in Arcen., en aan enkele 1ste prijzen op de Belgische koishow.

Bovendien zijn deze 3 overgebleven koi nog altijd populair, al zou je natuurlijk willen dat ze een bestemming zouden hebben gevonden. Tenslotte vind ik het nooit plezierig als er koi overblijven...iets wat bijna onvermijdelijk is.

Gisteren was het dus een bijzondere dag voor mij, want de 3 overgebleven koi die uit het segment kwamen dat Daisuke apart had gezet, zijn eindelijk terecht en ik weet dat ze in goede handen zijn, wat mij een goed gevoel geeft, want ik heb een zwak voor deze koi.

Deze krachtpatser is steeds mijn lieveling geweest. Hij is ondertussen doorgegroeid naar 69 cm, en heeft nog niets van zijn charme verloren.

Dit was de favoriet van Daisuke, is ondertussen 65 cm geworden en is altijd op de achtergrond gebleven.

De sandan kohaku heeft menigeen bekoord, maar door zijn hoog prijskaartje nooit de ware gevonden tot gisteren. Hij is doorgestoken naar 67 cm en heeft niets aan charme ingeboet.

Een machtig trio noem ik dit, en ik hoop dat ze in hun nieuwe omgeving verder kunnen ontwikkelen. Het is een partij stevige koi, waarvan ik hoop ze in de toekomst nog eens te zullen tegenkomen, maar dan met nog eens extra 10-15 cm erbij…

De laatste koi zijn dit jaar bijna opgehaald. Nog 5 staan er op mijn lijstje, en dan kan ik weer even ademen…op naar een nieuwe selectie…

Meer afbeeldingen

Vaarwel sanke, vaarwel kohaku: afbeelding 1
Vaarwel sanke, vaarwel kohaku: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240