Veiling Sakai FF

Veiling Sakai FF

Dat het nog een drukte wordt zoals op de foto hierboven is aangegeven is twijfelachtig, en de vraag is of dit ooit nog zal komen. Ik betwijfel het.

De wereld van het online bieden op koi heeft een snelle beslissende vlucht genomen en is vermoedelijk niet meer uit onze nieuwe denkwereld te bannen. Of dit goed of slecht is, hou ik wat in het midden. Feit is dat de ganse wereld nu open staat  om mee te dingen naar het hoogst haalbare.

Na de veiling van Momotaro komt nu de veiling van Sakai aan de beurt, met voornamelijk tosai in groep en tosai single. Dit is geen nieuw gegeven, dit was vroeger ook al zo. De veilingen werden op elkaar afgestemd, zodat ze elkaar niet zouden overlappen.

Nu was het de beurt van Momotaro om de eerste ronde van de veiling te houden, de volgende keer zal het Sakai zijn die de loef zal mogen afsteken. Trouwens de volgende veiling van Momotaro staat reeds aangekondigt op 25 februari. Dus ik vermoed dat de volgende veiling van Sakai op 22 februari zal gepland zijn.

Iedereen zou het ondertussen moeten weten. Wie interesse heeft om mee te bieden tegen bijzonder gunstige voorwaarden mag me contacteren. Tosai in groep wil ik alleen aankopen als je interesse hebt, maar dan moet je de koi zelf opvangen bij levering.

De single tosai zijn het meest interessant, maar zullen ook duurder zijn. Deze mogen een seizoen gratis azukari blijven, in mijn ogen een geweldig aanbod voor diegenen die verzot zijn op Sakai koi.

Nu kan je opperen dat de tosai niet gesext zijn, en wij als goede Europeanen zullen al dadelijk mopperen dat het allemaal mannelijke koi zullen zijn, maar is dat ook zo ? Ik beweer dat dit zeker en vast NIET is. Het is niet eenvoudig om koi op deze leeftijd te sexen.

Zelfs op latere leeftijd heb je veel expertise nodig om het geslacht van een koi te bepalen, en uit ervaring weet ik ook dat er zelfs fouten gemaakt worden met het sexen als nisai. Het is niet de eerste keer dat ik een veilingkoi als "guarantee female" heb aangekocht die nadien mannelijk bleek te zijn.

Het blijft dus een duister gegeven, maar ik ben er heilig van overtuigd dat men geen bewuste selectie mannelijke koi heeft geselecteerd. Wat ze wel zullen hebben gedaan is de echte tategoi (dus niet de Europese tategoi) niet in de veiling te zetten, totdat er uitsluitsel is over hun geslacht.

Als het dan vrouwelijke tosai blijken te zijn, dan zullen ze  op een andere manier worden aangeboden en zal de prijs ook een woordje meespreken. Dat is nu zo, en dat is altijd zo geweest. 

Ik zou dan ook de mensen die graag Sakai koi aankopen de raad geven om een poging te doen één van deze tosai aan te kopen. Het is een absolute opportuniteit die je zelden tegenkomt, en zelfs al is het een mannelijke koi, dan nog zal de prijs schappelijk zijn.

Wil je een bod uitbrengen contacteer me dan, de yen staat redelijk gunstig, dat speelt al in je voordeel.  Oh ja, en dan nog een goede raad ! Probeer niet de beste tosai uit te kiezen, want dat is de fout die de meesten maken. De meest specaculaire tosai zul je toch niet kunnen aankopen, beperk je tot mogelijke aankopen en niet tot de onmogelijke, want die gaan torenhoog in prijs, geloof me. En ja ik weet waarover ik praat en ik wil je best begeleiden in eventuele aankopen. De voorbeelden die ik hieronder heb geplaatst zullen bijna onmogelijk zijn om aan te kopen, en ja, dat is wat we willen !

Tenslotte wil ik nog aangeven dat een tosai aankopen op verzoek door mij, maar wel op jou aangeven stukken goedkoper is, dan als ik een tosai zelf moet aankopen en daarna het risico moet nemen om deze te verkopen met alle gevolgen vandien. Het is volgens mij niet moeilijk uit te leggen dat ik bepaalde faktoren in rekening moet brengen zoals verlies, onverkoopbaarheid, lange investeringstijd etc. Ik ben helaas nog geen sociaal secretariaat, alhoewel....

VEILING SAKAI FF - FEBRUARI 2023

 

Meer afbeeldingen

Veiling Sakai FF: afbeelding 1
Veiling Sakai FF: afbeelding 2
Veiling Sakai FF: afbeelding 3
Veiling Sakai FF: afbeelding 4
Veiling Sakai FF: afbeelding 5
Veiling Sakai FF: afbeelding 6
Veiling Sakai FF: afbeelding 7
Veiling Sakai FF: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

PETER DE CLERCQ

555

interkoi

555


Phil

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml