Vermoedelijk de laatste aankopen

Vermoedelijk de laatste aankopen

Het Japan verhaal loopt op zijn einde maar gisteren hebben Interkoi Germany en Interkoi Nederland nog een laatste slag geslagen op de veiling van Momotaro. Het voorjaarsseizoen loopt in Japan ook op zijn einde. 

Vermoedelijk komen nu nog de echte jumbo tosai boven, maar die zijn gewoonlijk van een onhaalbare klasse, prijstechnisch bedoel ik dan. De aankoop van Johan is toch die van een zuivere sanke die beantwoord aan alle eisen van de huidige sanke fanaten.

pineapple queensanke van momotaroEen zuiver en sierlijk sandan patroon met een afgewerkt kiwa en sashi dat vooral rust en schoonheid uitstraalt. Bovendien kan je deze toch besschouwen als een krent uit de pap, want ze oogt stralend. De moeder is de succesvolle Pineapple Queen die al vele harten heeft doen smelten en hier aan de linkerzijde getoond. Dit in combinatie met een sanke van Sakai FF moet dit toch het nodige succes garanderen.

Toegegeven ze is op dit moment niet van de grootste, maar ze heeft pas in juli het levenslicht gezien, dus de grootte is zeker te verwaarlozen. Bovendien heeft Johan de kans gegrepen op het juiste ogenblik, vermoedelijk als andere bieders met fellere strijd aan de gang waren om op het gepaste moment toe te slaan.

Luc wat zou ik doen was de vraag, waarop ik onmiddellijk antwoorde: "zeker niet laten lopen, aankopen die handel." En het antwoord bleef niet lang op zich wachten. Dit zijn wat ik  noem sanke met een vrouwelijke uitstraling die iedereen kan smaken en ik kan alleen maar met een glimlach toekijken. Laat de kans niet liggen !

De andere aankoop is wel een specialleke waar Michael al lang op aasde. Het was hem echter nog niet gelukt om een box van deze nieuwe Momotaro selectie aan te kopen: de bekko. Ik vind ze bijzonder speciaal met een uitstraling om U tegen te zeggen.

Het zijn geen shiro utsuri, neen het zijn wat men noemt bekko, een populaire soort bij veel koiliefhebbers. Geloof het of  niet, maar de moeder is ook Pineapple Queen, zo zie je maar hoe bepaalde selectie systemen een eigen leven gaan leiden.

Dit wit zwarte spectacel wordt aan een zeer voordelige prijs aangeboden. Bekijk het filmpje en oordeel zelf. Het zijn 10 stuks in het totaal, en ze worden aangeboden voor 695 euro per stuk, een zeldzame mogelijkheid om dit soort koi aan te kopen.

Bovendien heb je de mogelijkheid om deze nog in Arendonk te laten tijdens de quarantaine periode, dus mis deze mogelijkheid niet. Ze worden 25 april geleverd, en normaal vertrekken ze dan allen richting Duitsland, maar als je er graag één wil aankopen overleg dan welke volgens de nummering op de onderstaande foto. 

Het zijn vermoedelijk koi die ontzettend groot kunnen worden, want ook zij zijn pas geboren in de maand juli en hebben nu al de gezegende grootte van 35 cm bereikt. Jumbo in wording kan je dit wel noemen. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij.

Beide aankopen zijn een aanwinst in het koi aanbod van onze collega's waar ik ze alleen maar voor kan feliciteren. Het vernieuwde aanbod van alle koi die momenteel aangebodeen worden is top en moet iedere koikichi toch op prijs kunnen stellen.

Nu is het nog even afwachten wat de lopende veiling nog zal opleveren. Volgende week woensdag is het zover. We zijn benieuwd, want er liggen talrijke kansen voor het grijpen. Ik krijg ondertussen het bericht dat de nummers 8-9 en 10 al verkocht zijn. Neem contact op met Michael als je er nog één wil aankopen aan deze voordelige prijs.

 

Meer afbeeldingen

Vermoedelijk de laatste aankopen: afbeelding 1
Vermoedelijk de laatste aankopen: afbeelding 2
Vermoedelijk de laatste aankopen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml