Voila, de klus is weer geklaard

Voila, de klus is weer geklaard

Verleden week op en neer naar Japan geweest, een zwaar weekend gehad, en ondertussen de vissen opgehaald in Schiphol.

Ik moest me echter geen zorgen maken, want het waren allemaal dozen van Momotaro, dus dat geeft rust. Wat me wel opvalt is dat verschillende mensen nu achter Momotaro koi vragen, iets wat vroeger niet het geval was.

Er zijn echter geen Momotaro koi meer te koop, want de laatste werden vorige week verkocht voor zover ik weet, en de betere worden via de veilingen verkocht. Had ik plaats gehad, dan had ik er nog een 180 tal kunnen kopen, tosai van ± 40 cm. Er waren nog degelijke koi bij die je nog voor een aannemelijke prijs zou kunnen verkopen. De volgende keer moeten ze me maar een opdracht geven om koi te selecteren, dan kan ik dat voor die handelaars doen, die zelf niet naar Japan kunnen gaan.

Misschien zou ik daar zelfs meer aan kunnen verdienen, maar het is gewoon mijn ding niet. Ik ben nu eenmaal meer bekend voor mijn grote nisai van Momotaro, en daar wil ik het bij houden. Het geeft een goed gevoel, en mijn doelstelling van 150-200 koi van meer dan goede kwaliteit is bijna bereikt. Eigenlijk meer dan bereikt op dit moment, want als je ziet wat er allemaal rondzwemt....

Het was een ontspannen werkje om de dozen te openen en ik zag dat alles goed was. Even de temperatuur gemeten in de zakken. Deze was 17,8° wat precies overeenkwam met mijn 18° die ik voorbereid had. Nog even de PH schok opvangen, want die is gewoonlijk heel wat lager in Japan dan bij ons, en de koi konden vrijgelaten worden, nadat de vrouwtjes van de mannetjes werden gescheiden.

Ondertussen wat foto's en filmpjes genomen... en toen was het donker....

Eerst de zakken controleren

De koi acclimatiseren-01

De koi acclimatiseren-02

De koi acclimatiseren-03

De koi acclimatiseren-03

en toen werd het donker

lNog een prachtige kindai showa

en de klus is geklaard-01

en de klus is geklaard-02

Meer afbeeldingen

Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 1
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 2
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 3
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 4
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 5
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 6
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 7
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 8
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 9
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 10
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 11
Voila, de klus is weer geklaard: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240