Voor diegenen die interesse hebben

Voor diegenen die interesse hebben

De zon begint te schijnen, het water is al niet meer zo koud, de vissen beginnen te bewegen, het koigevoel komt weer boven, en ja, ze krijgen stilaan weer honger.

Zoals ieder jaar doe ik een grote bestelling van probites summer, en vraag ik aan mijn klanten of ze interesse hebben om deze te bestellen voor het gehele seizoen. Op die manier kan ik een mooie prijs aanbieden en kan ik de gehele bestelling in één keer laten afkomen.

Wie dus interesse heeft om Probites Summer te bestellen, stuur me dan een mail, en dan voeg ik deze bij de bestaande bestelling. Het enige nadeel is dat je met minstens 50 kg samen moet afnemen. De produktie is begonnen en de probites summer zal binnenkort geleverd kunnen worden. Voor prijsopgave, stuur me een mail aub.

Nog wat uitleg over Probites:

ProBites is een nieuwe generatie koivoeders, waarbij gebruik gemaakt wordt van de allerbeste kwaliteit grondstoffen en de nieuwste productietechnieken. Daarmee hebben wij bewust en uit ervaring afstand genomen van de inferieure kwaliteit grondstoffen uit de diervoederindustrie die niet alleen risicovolle verontreinigingen kunnen bevatten, maar dikwijls ook te slecht van kwaliteit zijnomvoor Nishikigoi voor lange termijn gezond te blijven.

Bij de ontwikkeling en productie van ProBites zijn wij met een schone “tekentafel” begonnen om een product te ontwikkelen wat voor 100% bedoeld is voor een gezonde en lange levensduur van koi. Hierbij mocht onder geen beding gebruik gemaakt worden van specifieke grondstoffen of nadelige productiemethodes welke gebruikt worden voor het produceren van voer voor consumptievissen. Het gros van de koivoeders op de markt zijn namelijk een variant op of een afgeleide van goedkope bulkpellets welke voor de snelle opkweek van consumptiekarpers gebruikt worden. Meestal zijn het gewone karper opfok pellets waar men achteraf wat extra vitamines aan toevoegt of het zoveelste trendy stofje. In onze ogen zijn dit soort koivoeders ongeschikt voor het gebruik als volwaardig koivoer.

Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van koolhydraten.

Koolhydraten vormen vaak het bulkaandeel in koi pellets en hiervoor wordt dikwijls gebruik gemaakt van goedkope koolhydraten uit de veevoederindustrie zoals tarwemeel, maïsmeel, sojameel, tapiocameel enz. Op zich is er niets mis met het gebruik van koolhydraten in koivoer, vooropgesteld dat dit koolhydraten zijn van hoge kwaliteit en met zo laag mogelijke suikergehaltes. De meeste koivoeders bevatten namelijk koolhydraten met een zeer hoog gehalte aan suikers. Dat we van suiker dik worden is algemeen bekend. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet naar suikers voor de energie (verbranding). Het niet gebruikte deel wordt omgezet naar vet, wat zich in onze koi ophoopt in organen en spierweefsel. Dit verschijnsel wordt ook wel “Carbohydrate Overload” genoemd. Gevolgen hiervan zijn o.a.: hoge bloedsuiker, een overwerkte lever en geen eetlust. Dit alles uit zich in een vergrote lever door de overmatige opslag van glucose (suiker) met als gevolg een verminderde leverfunctie.

Deze vetophopingen zijn dus zeer ongezond. Ze vervetten onze koi en kunnen het leven van onze koi jaren bekorten. Het is moeilijk te zeggen hoeveel jaren korter onze koi leven door een overmaat aan ‘snelle’ koolhydraten, maar bij de ontwikkeling van ProBites staat centraal, dat een goed uitgebalanceerd koivoer nooit mag bijdragen aan een verkorte levensduur van onze koi. Koi die in onze gesloten vijversystemen leven hoeven geen topprestaties te leveren die veel energie vereisen. Een snelle toediening van suikers

(glucose) in hun bloed is dus zeer ongewenst. Daarom bevat ProBites uitsluitend koolhydraten met zeer lage suikergehaltes. Dit draagt niet alleen bij aan een gezonder en langer leven van uw koi, maar zorgt gelijk voor een langzame, natuurlijke en efficiënte opname van de voedingsstoffen.

Het grootste deel van de grondstoffen die voor de productie van ProBites gebruikt worden zijn van food kwaliteit. Food kwaliteit wil zoveel zeggen dat deze grondstoffen geschikt zijn voor menselijke consumptie. Dit zijn grondstoffen die onder zeer strenge controle staan en continu aan hoge kwaliteitsnormen zoals GMP en HACCP moeten voldoen. Slechts een klein deel van de grondstoffen zijn specifiek voor de aquatische industrie bedoeld en ook daarvan wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de allerbeste kwaliteit.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137