Voorstelling kohaku en golden corn

Voorstelling kohaku en golden corn

Een weekje geleden heb ik toch nog een aantal nieuwe films gemaakt van de gosanke die het ondertussen bijzonder goed doen, dat kan ik je verzekeren. Ik heb de hulp gekregen van mijn kleindochter Sofia, een welkome hulp.

Ze is deze week vertrokken naar de universiteit in Leuven, en weet je wat, ze gaat Japans studeren. Ik ben benieuwd en kijk er naar uit om haar studies te volgen. Kleine meisjes worden groot en de meeste klanten hebben mijn kleinkinderen gekend vanaf dat ze een jaar of 3 waren, maar het zijn ondertussen flinke dames geworden.

De ene studeert nu dus voor Japans in Leuven, de andere studeert in Hasselt voor interieur ontwerpster, en blijkbaar met succes, want ze heeft het eerste jaar, wat schijnbaar het moeiljkste is zonder problemen gedaan en is nu aan haar tweede jaar begonnen.

Maar het gaat hier nog altijd over koi hoor, en ik heb 3 kohaku uitgekozen uit een selectie van de tosai. Ze zitten nog tot 1 oktober op 24° maar dan zal de temperatuur onherroepelijk naar de gewone buitentemperatuur gaan. De koi die verkocht zijn moeten dan ook opgehaald worden, liefst tussen 8 en 15 oktober. 

De vijver moet sowieso vrijgemaakt worden voor de nieuwe leveringen, en dat wordt dit jaar een serieuze bezetting. Zowel de binnenvijvers als de buitenvijver zal vol zitten met allemaal nieuwe koi. Wanneer en welke moet ik nog op een rijtje zetten, volg gewoon het nieuws dan weet je waarop op waaraf.

Maar laten we beginnen met de 3 kohaku die ik uitgekozen heb. Een serieuze bonk die ondertussen 48 cm is gemeten. Een éénvoudig patroon op een stevige body. Deze koi zal volgens mij bijzonder groot worden en ondanks het feit dat dit patroon niet helemaal evenwichtig is, is het zeker niet storend.

De tweede kohaku is een sandan maruten kohaku en zoals je weet heb ik een zwak voor maruten. Al zolang dat ik koi verkoop kan ik genieten van maruten patronen, en als dit gebet zit op een evenwichtig sandan patroon, dan is dit enkel een meerwaarde in mijn ogen.

Nummerke 3 is echter een kindai showa van Dainichi. Ze heeft met de Holland Koishow meegedaan, maar geen prijs gewonnen; Ze heeft wel haar vinnetje beschadigd, dit kan altijd met transport gebeuren. Vermoedelijk is dit geen blijvend probleem en zal dit na geruime tijd dichtgroeien. Het zijn showa met weinig sumi, maar ik kan dat zeker appreciëren.

Wat betreft de golden corn. Het aanbod van deze is toch interessant om op te volgen. Vrij zwaar gebouwd, 60 cm en met een goudachtige uitstraling. Het is geweten dat deze sterk positief kunnen veranderen, alhoewel ik daar natuurlijk geen garantie op kan geven.

Het tweede exemplaar is in mijn ogen ook één van de mooiste. Vermoedelijk is dit ook de reden waarom ze een eerste prijs won op de Holland Koi Show. Hier kan ik iedere dag van genieten, het is de perfecte balans tussen schoonheid en uitstraling. Ik heb er geen idee van hoe groot deze zou worden. Daar heb ik een geschikte vijver voor nodig. Het enige wat ik je kan beloven is dat het een lust is om te zien.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml