De eerste 2 van de golden corn

De eerste 2 van de golden corn

Zoals beloofd zou ik regelmatig enkele golden corn in het nieuwsoverzicht zetten om de soort toch proberen aan de man te brengen. Ik kan je enkel maar motiveren met een aantal filmpjes. Ik heb er in totaal 10 gemaakt, maar vandaag zet ik er maar 2 even online.

De 2 die ik vandaag even laat zien werden afzonderlijk aangekocht. Eentje ervan werd via Narita aangekocht, en de andere heb ik rechtstreeks bij Taniguchi San aangekocht. Deze laatste vind ik persoonlijk bijzonder mooi met een uitdagend motoguru als je daarvan kan spreken in de vinnen.

Ze is nu 14 maanden en 56 cm. Ze heeft een goudgele kleur met het wat donkere pigment reeds in de schubben zoals je kan zien. Onderaan is ze witachtig als contrast tegenover de goudgele kleur, wat ik zeker op prijs kan stellen. De vinnen hebben een motoguru in beide vinnen dat vrij egaal is aan beide zijden, wat de koi een evenwichtig geheel geeft.

Ik ben altijd fan geweest van deze golden corn. Ik weet niet of ze in de loop van de volgende jaren nog zal veranderen. Het is mogelijk dat de stempels in de schubben nog wat dieper zullen gaan worden, maar dat is onvoorspelbaar. Een bijzonder aangename verschijning is dit. Helaas kan ik het filmpje van bij aankoop niet meer laten zien. Eeuwige zonde....

De tweede is een specialleke, ik kan ze niet anders omschrijven. Was ze vrij mager bij aankoop, maar na verloop van tijd, vooral nu begint ze meer volumeus te worden wat in haar voordeel pleit. Ik kan je verzekeren dat ze spier-, maar dan ook spierwit is met een geweldige glans. 

Je zou het eigenlijk al kunnen vergelijken met een yuki asagi die moeilijk te vinden zijn en vrij kostelijk. Dat de voorouders van deze koi uit asagi bloed komt is min of meer overduidelijk. De onderkant van de koi trekt momenteel iets op en laat een mooi goudgele kleur zien. 

golden corn van taniguchiOndertussen kreeg ik nog een update binnen van een klant die één van de eerste golden corn had aangekocht. Dit was een handpick van Narita en zou nu sansai moeten zijn. Hij is 62 cm, want het zou een mannelijke koi moeten zijn wordt aangegeven, alhoewel je dat bodywise niet echt kunt zien.

Hier zie je duidelijk het pigment in schubben naar boven komen. En ja, ik ben blij met deze update. Er zijn er redelijk veel van verkocht, dus iedere update is een aanwinst. Of ze ook groot kunnen worden is nog altijd een vraagteken, maar wat ik nu opmerk is dat ze toch redelijk in grootte zijn naar verhouding met hun leeftijd. 

In ieder geval bedankt voor deze update. Ze of hij kan mijn hart zeker bekoren, en zoals je kan zien worden koi bij hun eigenaar bouwtechnisch ook beter.

Ik kan met mijn bezetting niet dezelfde omstandigheden creëeren als bij een privé persoon. De ontwikkeling daar is altijd stukken beter, wat ook heel normaal is. 

 

3
2
7
1
2
2
2
3

Meer afbeeldingen

De eerste 2 van de golden corn: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml