Vragen over de bakki shower

Vragen over de bakki shower

Ik krijg regelmatig vragen over de bakki shower, en ik heb er ook geen probleem mee om het telkens uit te leggen, maar als ik het nu even laat zien en er een beetje uitleg bij geef, dan kan iedereen het opvolgen.

Nogmaals, ik leg hier even onze visie uit, en beperk me dus tot onze bevindingen. Je kan eerst een kort filmpje bekijken van onze trickle filters.

Eerst en vooral zijn dit geen bakki showers in de ware zin van het woord. Er zijn maar weinig mensen die een bakki shower hebben. Een bakki shower is vooral te zien bij Momotaro die een massa water over bacteria house (zijn uitvinding) laat stromen, zodat er een echte nabootsing van een waterval ontstaat.

Bacteria house is het origineel, bacteria home is een chinees produkt, en niet met elkaar te vergelijken.

Ik heb een aantal jaar geleden zelf het originele bacteria house geimporteerd van Momotaro, en dit grotendeels voor mezelf gebruikt en nadien ook verkocht aan meerdere klanten. Ik kan het nog altijd kopen en importeren, maar dan moet het per bigbag gaan en dat is 1000 kg tegelijkertijd. De prijs die ik het toen verkocht was 175 euro/10 kg als ik me niet vergis. (normale prijs was toen 225 euro)

Het lawaai bij Momotaro is overdonderend en storend, en de massa water die erover loopt zal een onvriendelijke goedendag tegen je stroomrekening zeggen. Wat wij toepassen zijn in principe gewone trickle filters,en niet meer dan dat.

Waar moet je volgens ons op letten.

Eerst en vooral moeten de verschillende bakken breed en hoog genoeg zijn. Er mag niet teveel filtermateriaal in liggen, en vooral de afstand tussen de bakken moet hoog genoeg zijn, liefst tussen de 25 en 30 cm, zodat het water telkens op de volgende bak met filtermateriaal stort. Dit om de druppels uit elkaar te laten spetsen, zodat er zo veel mogelijk zuurstof wordt opgenomen.

Er moet voldoende lucht door de bakken kunnen waaien, zodat de druppels en het filtermateriaal voldoende zuurstof kunnen opnemen. Ik zie regelmatig trickle filters met gesloten ruimte om het lawaai te verminderen. Dit belemmert volgens ons de zuurstofopname.

De onderste bak moet leeg zijn en voorzien van een afvoer. Waarom ? Je moet om de week de onderste bak van de trickle zuiver kunnen maken om al het opgehoopte vuil te verwijderen. Vroeger deed ik dat ook niet en dacht ik, hoe meer filtermateriaal hoe beter. Fout....niet meer dan 10 cm filtermateriaal is voldoende en laat de onderste bak vrij en voorzie deze van een afvoer.

Dan over het filtermateriaal. Ik heb de beste voldoening aan uiteraard bacteria house, maar vermits het verschrikkellijk duur is, en bijna nergens te krijgen, voel ik mij het beste met "glafoam". Glafoam is samengesteld uit gemalen oesterschelpen en glas, en wordt in de vorm van een rotsstructuur in zakken geleverd. De structuur blijft mooi open als er het water doorstroomt, zodat de nitrificerende en denitrificerende bacteriën ten allen tijde hun werk goed kunnen doen. Ik mijd filtersystemen waar er geen water doorheen het filtermateriaal kan stromen.

Ik kan de doorstroming naar de trickle filters regelen. Raadzaam is om voldoende water erover heen te laten gaan, en ik denk dat dit bij mijn tussen de 15 en 20 kuub per uur is.

Momotaro en Taniguchi tosai

Klaar voor verhuis

Als laatste wil ik nog een klein woordje kwijt over de koi die onder het topic "nieuwe aanwinsten" staan. Ik ga er bewust niet over uitweiden, omdat je anders weer gaat denken, daar is ie weer. Het enige wat ik er over kwijt wil, is dit onze persoonlijke selectie uit 39 koi van Taniguchi's nieuwe bloedlijn.

Hij heeft ons verleden jaar de eerste keuze beloofd, en niemand, maar dan ook niemand heeft deze koi ooit gezien, en werden ze aan ons voorgesteld. Na dagen, urenlang bekijken en selecteren van de koi hebben wij deze 6 koi gekozen, die voldeden aan onze strengste selectienormen. Niet dat de andere niet goed waren, maar we hebben bijna ieder mankement afgestraft, en dit is het resultaat.

Eén van deze koi is ons door Taniguchi San "gegund", en dit uit 3 koi. Deze heeft niemand ooit gezien, en zij zullen ook nooit aangeboden worden in deze contreien. De koi die wij er uitgenomen hebben, is vernoemd naar haar moeder Hinotori, dat letterlijk vertaald "Phoenix" betekent.

Deze 6 koi zullen nog 1 jaar mudpond krijgen vooraleer ze naar huis komen. Menigeen heeft de resultaten gezien van de vorige selectie, en ik heb zelden meer gelukkiger mensen naar huis zien gaan met hun koi. Ik ben heel trots dat ik deze aan kan bieden, maar hou mijn commentaar ditmaal bewust op tweede rang.

Meer afbeeldingen

Vragen over de bakki shower: afbeelding 1
Vragen over de bakki shower: afbeelding 2
Vragen over de bakki shower: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240