Vrijdag 12 Mei Kohaku dag

Vrijdag 12 Mei Kohaku dag

Ik had een plan met deze kohaku en vanmiddag gaf deze kohaku mij een heel goed gevoel.

Vanmorgen kwam Wouter langs na een rit van ruim een uur om te kijken naar een Kohaku waar hij al een tijdje terug zijn interesse getoond had. Binnen een paar minuten zag ik een blij gezicht en eenmaal in de bowl een verliefd gezicht. 

Een hobbyist die weet wat hij wil en heel gericht zoekt.

Maar eerst het verhaal achter deze Kohaku, een kleine 2 jaar geleden zocht een hobbyist een zeer belofte volle Tosai van Momotaro en twijfelde of hij deze Azukari zou laten. Ik kocht een mooie Female voor hem en bood hem aan om een tweede erbij te kopen van dezelfde kwaliteit en maakte de afspraak dat er 1 in Japan zou blijven en de andere direct over zou komen en in mijn eigen opgroei zou komen. Na de Azukari zouden we beide goed vergelijken en een mooi leermoment hebben. De Kohaku met Azukari was in Japan goed ontwikkeld maar had niet meer lengte groei gepakt maar eerlijk is eerlijk was tijdens binnenkomst breder dan de Kohaku uit mijn eigen opgroei. Dit doen ze toch wel erg goed in Japan.

Het gaat om deze Tosai uit de TMjr bloedlijn en in dit filmje komt ze voor het eerst uit de opgroei met 13 maanden van 44 naar 57 cm

Vanmorgen in de bowl waren wij erg blij met wat wij zagen ruim 70 cm en heel erg mooi wat een heerlijke ontwikkeling. Ondertussen kreeg ik ook bericht dat het transport goed gegaan was en zie foto's de kohaku zich al thuis voelden. Fijn om iemand zo blij te maken met deze kohaku ze verdient een mooie vijver en hobbyist als deze. De vijver van Wouter draait op een Do It Combi plus 30 een trommel filter met een bewegend bed en daarachter een mattenkamer.

 

In de middag vertrok 1 van de betere Tosai van de laatste Momotaro veiling naar een eigen opgroei vijver en kozen ook nog een hele fraaie Kin Matsuba uit. Bij deze aardige mensen zullen ze heel goed verzorgd worden en alle ruimte en aandacht krijgen om groot te worden. Hier de bowl voordat ze ingepakt werden KO-V23-0144 en de Kin Matsuba.

Heb ondertussen besloten gezien alle ontwikkelingen die er zijn rondom de aangeboden Tosai om de opgroei na volgende week rust te gaan geven en alle Tosai die er nog zijn aan te bieden incl. opgroei tot het najaar zonder extra kosten. De opgroei vijver met de Tosai van 10 maanden oud zie het film zullen dan komende maanden verwend worden met rust, wat hogere temperatuur en goed en voldoende voer. De twee grote Sanke zullen naar de buitenvijver verhuizen en als er dan interesse is in deze hoge kwaliteit Tosai mogen ze hier gratis blijven zwemmen en vermoedeijk rond de 45 / 50 cm zijn in het najaar. Zwemmen hele mooie Kohaku en een prachtige Showa van Dainichi zie mijn aanbod website Interkoi Nederland.

Op deze manier kan ik er nog even van genieten en aan de slag en tevens een hele mooie aanbieding doen richting geinterreseerden die geen kosten krijgen over het opgroeigedeelte en eigenlijk een jong nisai aankopen. 

Was weer een gezellige dag met blije gezichten.

 

 

Meer afbeeldingen

Vrijdag 12 Mei Kohaku dag : afbeelding 1
Vrijdag 12 Mei Kohaku dag : afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

interkoi

555


Fred

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml