Waar een wil is, is een weg

Waar een wil is, is een weg

Al geruime tijd krijg ik het bezoek van Peter, die gefascineerd is van koi.

Zijn bestaande vijver is eigenlijk niet echt geschikt om koi te houden, en de plannen om de vijver aan te passen broeien reeds lange tijd in zijn hoofd. Na jaren twijfelen is hij dan blijkbaar toch overstag gegaan, want plotseling kreeg ik enkele weken geleden onderstaande mail aan:

Ben donderdag laatstleden begonnen met mijn oud vijvertje af te breken en de kuip uit te breiden. Dus heb de koi nu in een zwembad gezet en heb hierin een 6 tal luchtbollen hangen.

Heb de vijver nu met mijn schoonzoon (sterke beer), 8 meter lang gemaakt (zoals jij voorstelde, tot bijna tegen de muur, 2.30 breed en nog altijd 1.15 diep). Peter Jacobs gaat de vijver metsen, ongeveer 40 cm boven de grond. Dus deze zal in de nabije toekomst ongeveer 1.50 diep worden met 2 bodemdrains (door 1 van de bodemdrains zal er lucht komen) en een skimmer. Ik zal dus ook niet meer mijn pomp in de vijver zien liggen!

Mijn oude filters komen in het tuinhuis en er zal een afvoer zijn naar het riool. Ga het volgende jaar voor goede filters sparen zodat hij deze ook kan vervangen. Maw de oude afkoppelen van het systeem dat hij gaat maken en de nieuwe erop aankoppelen.

We hebben ongeveer 13 kuub zand geschupt met 2 kruiwagens. Woensdag gaan we alles nog rechtzetten en proberen waterpas te maken. Als ik zie wat de verder planning nu is, denk ik dat de koi ongeveer 3 weken in het zwembad moeten verblijven. Heb het zwembad onder de pergola gezet.

Peter is echt gefascineerd door mooie koi, maar zit in zijn gedachten nog een beetje bij de tuincentrum koi. Dit is niet oneerbiedig bedoelt, maar het is gewoon een andere bestaande markt waar niets mis mee is. Telkens droomt hij weg van de koi die bij mij rondzwemmen, maar valt telkens achterover van de prijzen, maar daar kan ik helaas weinig aan doen.

Het is een man van vele vragen, maar zijn hart zit op de juiste plaats. Hij komt altijd om raad vragen, die ik hem altijd zo goed en zo kwaad als ik het kan geef, maar ik ben bang dat ik nooit de koi zal kunnen leveren die hij graag zou willen hebben.

Dat is in principe ook niet zo erg, want iedereen beleefd de koihobby op zijn manier, en naar zijn portemonnee. Het is wel een mooi voorbeeld van iemand die ondanks de prijs die hij ervoor moet betalen, zijn droom toch omzet in realiteit.

Ik wens hem dan ook veel geluk in zijn grote en moeilijke stap die hij wil zetten in de koihobby. Een goede raad die ik hem kan geven is om niet te veel koi in zijn vijver te zetten, te luisteren naar zijn dealer, of ik dat nu ben of een ander, en misschien dat hij gebruik kan maken van die koi die het juist niet gehaald hebben in de harde koiwereld en die misschien wat afgeschreven zijn. Hier zitten nog formidabele koi tussen die helaas het heldendom niet gehaald hebben, maar die desondanks dat nog zeer veel te bieden hebben.

Vergeef ze hun minpuntjes, respecteer datgene wat ze wel kunnen laten zien, en je zal er meer plezier aan beleven dan aan eender ander koi. Ondertussen zal de vijver al verder gevorderd zijn, misschien zelfs af zijn, maar ik wens Peter veel succes in zijn verbeterde koihobby.

Meer afbeeldingen

Waar een wil is, is een weg: afbeelding 1
Waar een wil is, is een weg: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240