Waardige tegenstanders

Waardige tegenstanders

In één van mijn vorige nieuwsitems over de sanke die  ik aankocht bij Narita, vermeldde ik dat ik blij was dat mijn compagnon de optie had, en hij een keuze moest maken tussen 2 toppers.

Hij had het nieuwsitem van de sanke gelezen en belde mij om me proficiat te wensen met de evolutie van de sanke. Zo kan koi genieten ook gebeuren, met respect voor elkaar en zonder de jaloezie en nijd die bepaalde certified judges (????) tentoonspreiden. Hij zou er een voorbeeld aan moeten nemen....

Op zeker ogenblik werd mij het filmpje getoond van mijn tegenstander in de toekomst, een showa van Isa, en dan kan je alleen maar een grote smile op je gezicht toveren. Wat een beauty, wat een heerlijke showa om naar te kijken....die kracht, die uitstraling, dat is genieten of niet ?

Er zullen vermoedelijk mensen zijn die voor de showa zullen kiezen, maar er zullen ook mensen zijn die voor de sanke gaan, maar dat mag...neen dat moet zelfs, want daar gaat het om. Als ik moest kiezen, ik zou het er zelfs moeilijk mee hebben en mogelijk zal het in de toekomst ook nog een tegenstander worden op de shows. Eén ding staat vast, beiden zijn indrukwekkend of niet ?

Ik ben bijzonder trots dat ik getuige mocht zijn van een aankoop van 2 formidabele koi die mogelijk elkaar in de toekomst nog zullen ontmoeten, tenminste als de show niet ontsierd wordt met bepaalde juryleden die al een oordeel vormen over de persoon en niet geinteresseerd zijn in de kwaliteit van de koi...dat de beste mag winnen....

EEN DIJK VAN EEN SHOWA DIE OOK RESPECT VERDIEND

Toeval of niet, ik kreeg gisteren nog een update van mijn vriend Grant Cane uit England die normaal altijd met mij op zoek gaat naar goede koi in Japan. Het voordeel van hem is dat zijn geldbron onuitputtelijk is, en dat hij zonder verpinken veel meer geld kan investeren in een koi. Ook deze veiling van Momotaro moest  ik mijn duimen leggen tijdens het bieden voor een geweldige showa die ik graag in mijn bezit zou hebben gehad, namelijk nummerke 33

Geloof me of niet ik heb in opdracht van een klant meegeboden tot het oneindige, maar moest uiteindelijk toegeven, en verloor de koi aan Grant. Tja, baas boven baas moet ik dan maar zeggen...Ik had gehoopt op een toegeving van hem, maar het mocht niet zijn. Dit ondanks het feit dat ik vorig jaar een showa uit empathie wel aan hem gunde, namelijk een showa van Isa die ik aan de haak sloeg tijdens het Narita event vorig jaar. Hier zie je de showa nog bij aankoop vorig jaar.

Hij stuurde me een filmpje en vertelde me dat het zijn lievelingskoi is. Dat alleen zegt al voldoende en maakt het koikichi gevoel volledig. Negativiteit  is vlug verspreid, maar met wat goede wil kan men nog veel plezier beleven aan het koihouden. Dat geld ook voor kritiek...het is zo goedkoop !

GEEN VOLK....DAN MAAR DE VOLGENDE OVERKAPPING OPZETTEN

Tja, het was te verwachten, de mensen zijn bang en ze blijven thuis. Geen tijd voor koi, geen tijd meer voor gezelligheid, dan maar een alternatief zoeken en de overkapping opbouwen. De overkappingen die Johnny bouwt zijn makkelijk op te bouwen. Hoe snel het gaat zie je in dit filmpje...het gaat in een wip en een zucht. 

Onnodig uit te leggen wie er het meeste met zijn handen in zijn zij staat en degene die het meeste rondloopt om de zware arbeid te doen. Het is overduidelijk.

Ik laat bewust een groot deel van de overkapping open staan om de koi nog zoveel mogelijk te laten genieten van de zonnestralen die er nog zijn. Door de overkapping genieten ze van een welverdiende rust. Vooraleer ik de overkapping plaatste had ik nog gauw een filmpje gemaakt om een indruk te krijgen van de bewoners. Het eetgedrag is flink vermindert, en momenteel voer ik vooral zinkend voer, maar daar zijn ze ook niet echt happig meer op...

Ondertussen is er meer informatie gekomen voor het transport. Vermits er bijzonder veel koi moeten komen, zal ik het transport in 2 delen laten komen. Tjaard liet graag zo snel mogelijk zijn koi naar huis komen en daarom werd mij gevraagd om ook mijn transport al gedeeltelijk te regelen om zodoende een groter transport te kunnen combineren wat ook invloed heeft op de prijs. Je ziet, samenwerking kan ook. Daarom zal ik morgen of dindsdag de precieze datum voor het transport kunnen meedelen en vermoedelijk is dat binnen een 14-tal dagen.

Het 2de transport is afhankelijk van de koi die nog uit de mudpond of opvang moeten komen. Ik moet de mensen nog kunnen informeren, die mij moeten mededelen of ze de koi naar huis willen laten komen of niet. Altijd een moeilijke opdracht, maar daar ga ik je niet mee lastig vallen...dat is mijn werk.

GENIET VAN DE PRACHTIGE UPDATES 

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 11.00 UUR MET UITBREIDING NAAR 12.00 UUR INDIEN ER MENSEN AANWEZIG ZIJN.

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Pieter

555

interkoi

555


Jack

555


Johan

555


Pieter

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml