Waarom, waarom stel ik mij de vraag

Waarom, waarom stel ik mij de vraag

Niets is zo onvoorspelbaar als het verkopen van koi en af en toe sta ik versteld van de keuzes die gemaakt worden.

Gelukkig is het eigenlijk zo, want anders zou iedereen dezelfde smaak hebben en zou de uniformiteit de bovenhand halen. Laat het gewoon zoals het is, dat is nog het beste.

Toch heb ik mijn bedenkingen als ik zie dat ik dit prachtexemplaar naar Frankrijk moet laten vertrekken. Ik had ze liever in onze contreien gezien, maar blijkbaar was er iets aan de kohaku dat de mensen niet kon trickeren.

Langs één zijde sandan, langs de andere zijde yondan. Het beni bijzonder sterk dat over de ganse body van dezelfde intensiteit is, het kiwa voortreffelijk met als toemaatje maruzome kiwa van hoge kwaliteit. Het shiroji stralend met de nodige teri, en een groeivermogen dat meer dan voldoende is in de tijd dat ze hier rondzwemt. Van 52 naar 59 zonder speciale behandeling en in een omgeving die niet slecht is, maar zeker niet optimaal.

Ik heb er mee geleurd dat de botten eraf vielen, maar de juiste koper kreeg ik niet gevonden. Ik beloof je, dat ik ze terug zal laten zien binnen enkele jaren indien de nieuwe klant natuurlijk meewerkt. Qua omgeving en temperatuur zou het een voordeel moeten zijn en als ik zie waar ze naartoe gaat, dan kan ik alleen maar tevreden zijn.

Het verdict is gevallen en ze zal naar Normandië verhuizen, en dat is nog geen slechte optie. De koper, die ik niet ken, was zo vriendelijk om mij ook nog een filmpje te sturen van haar toekomstige verblijfplaats, en zeg nu eerlijk…zo slecht ziet het er niet uit.

De kwaliteit van het filmpje is niet zo geweldig, en ik kan de koi niet beoordelen die erin zitten, maar de indruk is in ieder geval positief.

Ondertussen ben ik begonnen met de overkapping te monteren voor de koi die gaan binnenkomen. De temperatuur is voor de grote buitenvijver op 18° gezet, want het verwarmen naar 22° is niet op algemeen applaus ontvangen, en zal dus ook niet plaatsvinden.

Nu vind ik dat in principe niet zo erg, want ik ben er wel mee akkoord dat 18° een perfecte temperatuur is om op te vangen, alleen moet ik enkele mensen teleurstellen die het graag anders gezien hadden.

Ik ben bijzonder tevreden over de bezetting van de vijvers zoals het er nu voorstaat. Er straalt een bepaalde rust uit, die ik andere jaren minder ondervind. Het is altijd zoeken naar de juiste verhoudingen, en die heb ik nu blijkbaar gevonden.

Het is geen opéén gestapel van koi, maar een aangename bezetting zoals je in het filmpje kan zien. Er komen nu morgen wel heel veel koi binnen, maar ondanks dat is er geen overbezetting en zo wil ik het houden. 1 Kuub per koi wordt zo goed als 100% gehanteerd.

Bovendien probeer ik natuurlijk nog zoveel mogelijk van de koi die overblijven een goede plaats te bezorgen, maar daarvoor ben ik afhankelijk van potentiële kopers, en dat heb ik helaas nog niet in de hand, maar ik doe mijn best.

Vergeet niet dat ik nog een aantal interessante koi heb zitten die meer dan de moeite waard zijn om op te laten groeien. Sluit even je ogen en laat de koi die je in het nieuwsitem “op bezoek bij Ben en Rini” passeren. Dit zijn koi die het allemaal in zich hebben om zo te ontwikkelen.

Het zijn geen afgewerkte koi, die al hun pijlen al verschoten hebben. Het zijn koi die stuk voor stuk een ganse ontwikkeling moeten doorlopen om hun kwaliteiten te tonen. Het is een betaalbaar experiment….

Morgen is de grote dag, want er komt heel wat op ons af. Zaterdag en zondagmorgen mag je het bekijken als je wil....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240