Wally de Walvis

Wally de Walvis

Ik vind  haar geweldig. Nu zullen veel mensen zich afvragen of ik nog niet dement aan het worden ben, maar ik kan mijn emotie toch niet loochenen, daarom nog eens...ik vind haar geweldig. Die uitstraling en die persoonlijkheid, niet te doen.

Vanaf het moment dat ik haar zag, wist ik wat ik moest doen. Ik stapte resoluut naar Kentaro en vroeg de prijs....geen discussie, gewoon onmiddellijk kopen, en zo gebeurde. Ik wist al wie de koper zou zijn, dat kon niet missen. En alles verliep zoals ik het in mijn gedachten voorspeld had, want koi zoals dit moet je gunnen. 

Haar naam doet ze ook alle eer aan. Het klinkt zoals ze is...Wally, niet Eddy Wally, gewoon Wally. Maar bekijk het filmpje van deze 84 cm lieve dame die je onmiddellijk inpalmt. Ze is niet akkoord en laat dit zien door een schimp van rood naar boven te toveren, maar als ze eventjes in de bowl zwemt en ze voelt dat we geen kwaad in de zin hebben, past ze zich onmiddellijk aan en wordt sneeuwwit. 

Wie zou deze knapperd wel in zijn bestand hebben rondzwemmen ? Nu hoor ik mensen al zeggen, het is een gewone shiro muji, en dat is ook zo, maar wat is het verschil tussen een witte reus of een rode of gele klepper...en probeer deze body maar eens te evenaren. De vriendelijkheid van deze magistrale koi lacht je toe, en zelf lach ik ook eventjes als ze in de bowl paradeert. Wat heb ik ervan genoten !

We hadden echter de kans om ook nog andere koi te bowlen, maar beperkten ons tot enkele minder bekenden misschien, maar zeker de moeite om te laten zien, want evolutie van koi is een dankbaar onderwerp, toch zeker als het positief verloopt.

De sanke heeft lang bij ons gezwommen, te lang eigenlijk ondanks de aanbevelingen van Ben. Zouden ze dan toch niet naar hem luisteren ? Uiteindelijk is iemand overstag gegaan en het vertrouwen gegeven om een sanke verder te laten ontwikkelen en zien of wij weten waar me mee bezig zijn. 

Weet je wat ? Ik zal het filmpje laten zien bij aankoop. Ik begrijpt waarom mensen niet dadelijkt toehappen, want ze beantwoord niet aan de normen van datgene waar men naar zoekt, de voorgeschreven wetteksten van hoe een topsanke eruit moet zien.

Maar er zijn maar weinig topsanke. Voor 1 topsanke zijn er duizenden niet topsanke en daar moeten wij het mee doen, want de topsanke kost bovendien nog eens topgeld. Dit fenomeen is nu nog maar 4 jaar of 48 maanden zoals op de pancarte vermeld, dus helemaal nog niet aan het einde van haar latijn.

Ze is volop in bloei, en de toekomst lacht haar toe in onze ogen. Alle eer ook aan de koikichi van dienst, want zijn koi zagen er allemaal meer dan geweldig uit. Het mekka van de koi bracht ons in een euforische stemming. Bekijk de sanke zoals ze nu is. De voorspelde ontwikkeling van het sumi is volledig in gang gezet, nog niet te spreken van de gestroomlijnde en sigaarvormige body. Haar huidkwaliteit met de opkomende fukirin laat je verder dromen, en ik ben bijzonder blij met sanke die top worden, maar vooral die nog betaalbaar zijn, want dat is het enige wat mankeert aan topsanke...ze zijn bijna niet om te betalen.

En weet je wat ik het ergste vind ? Er zwemt nog een soortgelijke sanke rond, een volle zuster. Haar probleem is haar beni dat iets lichter van kleur is, meer hollands gezind zou ik zeggen of oranje. Het voordeel is dat het egaal is van voor naar achter, en geflankeerd door geweldig sumi van topkwaliteit. Ook deze mag blijven zitten als ze niet verkocht wordt, want dat is ze waard. Vandaag of morgen vind ik wel een verstandig iemand die naar ons luistert, punt uit !

Een andere grootheid heeft ook zijn verhaal. Het gaat over één van de duurste tosai die we ooit kochten op de veiling met een gok van jewelste. De tosai was strontduur en amper 20 cm groot. Het was een gok, want je weet niet of het een vrouwtelijke of mannelijke koi is. Je kan ernaar raden, maar je weet het nooit met zekerheid. Zelfs als nisai durven de kwekers zich nog wel eens vergissen.

We verkochten het ding met de voorwaarde dat het bedrag gehalveerd zou worden als het een mannelijke zou blijken te zijn. Een gok zowel voor ons als voor de koper, want als het een man was, zou het verlies betekenen, als het een vrouw was zou de winst beginnen te lopen, en lach er niet mee...die is nodig in interkoi land.

De sanke is nu bijna 3 jaar, 35 maanden om precies te zijn zoals je op dit certificaat kan zien. Wij zijn bijzonder trots op datgene wat we nu zien. Zowel huidkwaliteit, aanwezige fukurin op jeugdige leeftijd, bouw en grootte (70 cm) beantwoorden aan alle normen om een klepper van formaat te worden. Beweer maar eens het tegendeel. 

Natuurlijk wil je weten of het een mannelijke of vrouwelijke koi is, maar we zullen je nieuwsgierigheid een halt toeroepen...het is een mannelijke koi, maar wel een mannelijke koi van Momotaro en dat heeft een andere betekenis. Jongen wat wil ik die zien als hij nog 3 of 4 jaar ouder is ! Een klassebeest...

Vergelijk maar eventjes met de mannelijke tosai die ik gisteren verkocht heb. Deze zou nog wel eens beter kunnen worden. Hij vertoont dezelfde eigenschappen als de sanke van hierboven, en jongen toch, wat heeft ie een toekomst in het verschiet ! Wat is het mooie aan de zaak ? Hij heeft al een plaats gereserveerd in de serre tijdens de komende winter.

Als we dan toch met tosai bezig zijn, zullen we de overblijvende tosai ook maar bowlen. Allen van formaat en bloedmooi in mijn ogen. Er zit trouwens nog een vrouwelijke kohaku tussen die bijzonder groot zal worden. Haal ze er maar uit en geloof ons maar....

Als laatste wil ik toch eventjes een bowl met shiro utsuri laten zien, die helaas nog geen kopers hebben gevonden. Eind vorig jaar kocht ik een serie aan die allemaal verkocht werden. Deze kocht ik als laatste aan en waren ook prijstechnisch sterker. Toch denk ik dat er hier nog iets moois in de maak is. Ik zie ze stelselmatig positief veranderen. Ik heb ze tijdelijk binnen gezet om bepaalde redenen...positieve redenen hoor, wees maar niet bang ! 

Wat ik wel kan zeggen is dat ze stuk voor stuk toch een bepaalde kwaliteit hebben en dat hun evolutie meer dan goed is. Misschien zijn ze nu minder populair maar wij zullen zorgen dat ze wel populair worden. We hebben er alleen tijd voor nodig. En wat past er in een vijver met mooie gosanke ? Yep, een shiro utsuri....

Zo meer heb ik vandaag eigenlijk niet te vertellen. De countdown werkt niet goed, want ik heb nog geen klanten gevonden. We naderen echter het eindpunt van neerwaartse druk en dan zal ze verdwijnen in de eeuwigheid. Ik moet zeggen dat ik meer verwacht had van het systeem van countdown. Het is eens iets anders dan bieden, maar blijkbaar moet het ik weggeven in plaats van verkopen, maar zo laag ben ik nog niet gevallen, dat laat ik aan anderen over. Ik ben te arrogant om weg te geven.

Nu nog hopen dat we vandaag nog een koitje kunnen verkopen.

Mijn bijzondere dank gaat ook uit naar de cadeau's die ik altijd krijg bij een bezoek. Het is niet nodig, maar het wordt altijd gewaardeerd In dit geval bier en witte wijn. Deze wijn zal ik heel fris degousteren terwijl ik volop geniet van een bord linguini vongole. Wat moet een mens nog meer hebben ? Dikke merci in ieder geval...

 

Meer afbeeldingen

Wally de Walvis: afbeelding 1
Wally de Walvis: afbeelding 2
Wally de Walvis: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml