Wat een rotleven

Wat een rotleven

Eerst wordt ik van Japan naar Europa gevlogen, moet ik 3 maanden in een vijvertje van 15 kuub rondzwemmen met een aantal vreemdelingen, en dan wordt ik naar dit vijvertje gebracht....

Ik heb dan ook nooit geluk, maar hopelijk zal ik dit ook overleven. Dit was de gedachtengang van deze bijzonder mooie tancho kujaku, een niet alledaagse koi. De glans of het teri, en de uitstraling hadden wat ingeboet door het lange binnenzitten tijdens de quarantaine, maar dat komt ongetwijfeld terug.

Toch zeker in deze vijver, die tevens dienst doet als winterverblijf voor enkele van onze bijzondere koi, of koi waar wij een zwak voor hebben. Met in de winter een constante temperatuur van 15° is dit een buitengewoon geschikte vijver, waarvan de waterwaardes ook nog een bijzonder goed zijn voor de ontwikkeling van de koi.

Tevens was het een goede gelegenheid om ook eens onze andere koi te bekijken, die zich de welgevalligheden van deze vijver lieten smaken. Ze waren thuis, en dat kan je van de koi aflezen als ze rustig hun baantjes zwemmen.

Hier was ik echt blij mee.

Een van de veilingshowa's uit 2010 waar ik persoonlijk een heel groot zwak voor had, en die ik op de kop heb kunnen tikken, was deze Hi Showa SH-V10-514. van Momotaro. Ik was dolgelukkig dat ik deze te pakken had gekregen, omdat ik er een beloftevolle toekomst in zag.

Aangekocht als tosai op 36 cm, verbleef deze showa gedurende een goed jaar in onze vijvers in Arendonk, onopvallend, begeerlijk, maar ze bleef bescheiden, net zoals ik. Ik schat ze ondertussen rond de 62 cm, maar wat een teri en wat een uitstraling heeft ze ondertussen gekregen.

Het hoofd, waar ze als tosai vrij smal leek te zijn, wordt nu stilaan breder, en dat is ook waar wij iets meer rekening mee moeten houden in de toekomst....tijd...tijd en nog eens tijd. Koi moeten de tijd hebben om te ontwikkelen. Stelselmatig worden wij meegetrokken in de hype van grote onbetaalbare koi, en we vergeten onderweg veel dingen. Ze moeten niet alleen groot, maar ze moeten ook nog eens 1 meter worden op een jaar.... hier ga ik later nog eens op terug komen, want we maken veel fouten...ook wij hoor, maar we leren bij.

Deze showa is trouwens de volle zuster van een andere veilingkoi die aangekocht werd door Alex, en die qua body stukken beter was. Ik heb echter nooit geen update mogen ontvangen van Alex, maar hopelijk komt dit nog wel. In mijn gedachtengang moet deze showa nog zwaarder en iets groter zijn....

Deze showa is een plaatje van een koi, en is een plezier om te zien rondzwemmen. het is bijna zonde om ze uit deze vijver mee naar huis te nemen, en ze weer bij mijn in de verkoopbakken te zetten. Mensen die er het geld voor over hebben....contacteer me, en dat is niet zakelijk bedoelt.

Een andere grootheid, (sorry dat ik dit zeg) is deze kindai showa van Yamamatsu. Zie je deze ontwikkeling ? Voor ons heeft deze koi een echt tategoi gehalte, maar beoordeel ze zelf maar.

Misschien niet zo mooi, maar zeker even interessant om op te volgen, is onze sanke die we speciaal voor de groei hebben gekocht. Ze was in ieder geval betaalbaar, en dat was onze motivatie om veel energie erin te steken. Haar naam is de spikkel, ook wel Keiko genoemd.

Je moet het niet zeggen, wij weten het ook, het is niet moeders mooiste, maar heb je het al eens meegemaakt dat iemand lelijk is, maar zich mooi maakt door haar karakter ? Dit is zo een koi...haar ogen kijken je verliefd aan, en ze komt graag uit je handen eten, dat heeft ze reeds meermaals bewezen. De huidkwaliteit is optimaal, en haar bouw doet me denken aan een robuuste torpedo. Ze is volop aan het groeien, en de bowl wordt helaas te klein. Ze zal wel 80 cm zijn op dit moment, en onze speculatie dat ze misschien de 90 zal halen wordt zichtbaar.

Toegegeven, ze heeft haar spikkels niet mee, maar wat een klassebak als ze je met haar grote ogen aankijkt. Hier geld wederom de stelling...het is bijna een misdaad om haar uit deze vijver naar huis te brengen in April. Spikkel, we love you

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137