Het was toch de moeite

Het was toch de moeite

Gisteren was het moment gekomen om een eerste nieuwe lading koi op te halen.

Zoals ik al 5 jaar verknocht ben aan Momotaro, waren het nu ook weer Momotaro tosai die ik ging ophalen. Een selectie showa en een selectie ginrin kohaku. Ginrin kohaku ? Hoe kom je daar nu bij om dat aan te kopen ? Gewoon omdat ik deze zelf graag zie, en altijd graag heb gezien.

Ik heb enkele filmpjes gemaakt van het moment dat ik ze aanpas aan het water en in de vijver zet, zodat jullie goed kunnen zien hoe ze uit hun transportzak komen. Ook zie je goed het verschil tussen het meer zuivere water van de ginrin en het troebele water van de showa.

Het vrijlaten van de koi

De showa van Momotaro

De ginrin kohaku van Momotaro

Onmiddellijk na vrijlating

De showa kwamen met 13 in een doos van 32 kg (± 35 cm =455 cm), de ginrin met 10 in een doos van 25 kg.(± 33 cm = 330 cm). Zoals altijd bij Momotaro zijn de vissen en de dozen picobello verzorgd en goed verpakt. Ik heb enkele zeer beloftevolle showa gezien met een indrukwekkende body die "me raakte". De ginrin zijn voor de liefhebbers zoals ik...

Als ik toch aan het filmen ben, kan ik het niet laten om tevens een filmpje te maken van de binnenvijver die me een enorm plezier verschaft. Dit doe ik niet alleen om een film te laten zien, maar ook om aan de mensen te tonen die niet altijd de gelegenheid hebben om naar Arendonk te komen, zodat ze misschien ook "hun kohaku" kunnen spotten. Kijken maar is de boodschap. En last but not least de buitenvijver. Hier geld ook het motto: "kijken en zoeken naar je koi."

De koi die zojuist zijn aangekomen kan je komen bekijken, maar bowlen wordt momenteel nog niet gedaan, daar moet je nog even geduld mee hebben.

Meer afbeeldingen

Het was toch de moeite: afbeelding 1
Het was toch de moeite: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240