We gaan voor echte jumbo

We gaan voor echte jumbo

De eerste dag van de veiling zit erop. Zoals altijd moet je de veldslag ondergaan, en de koi die je graag hebt zijn dikwijls buiten bereik. Ik heb een aantal koi kunnen scoren, maar ze zitten niet helemaal in mijn comfortzone.

Wat bedoel ik met de comfortzone ? Langs de ene kant bent ik wel bijzonder tevreden over de koi die ik heb kunnen aankopen, maar voel me wat ongemakkelijk met de verkoopprijs die ik moet gaan hanteren. Met andere woorden, goedkoop zijn ze niet.

Ik ga momenteel geen prijs op de koi plakken. In het verleden deed ik dat wel, maar omdat ik op dit ogenblik de koi nooit live gezien heb, kan ik geen echt waardeoordeel vormen. Als ze geleverd worden valt de ene tegen, de andere is beter dan verwacht. Het is altijd afwachten !

Het is pas dan dat je een evalutatie kan maken. Wil je een koi nu aankopen, dan zul je dat even moeten aanvragen en geef ik de prijs van de koi door zoals ik ze nu heb beoordeeld op basis van aankoop en niet van kwaliteit. De aangekochte koi worden in April geleverd. Alle koi dragen het stempel van Interkoi, zoveel is duidelijk en Ik zet ze hieronder even op een rijtje.

De eerste aankoop was een sanke, waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou aangekocht krijgen. Het was nummerke 53 van de veiling, en dan krijgt ze natuurlijk het codenummer KO-V21-0153 zodat ik steeds onmiddellijk. Het is een zevenstaps patroon die me een beetje doet denken aan Masami, een bekende koi uit vroegere jaren.

Het gevecht voor KO-V21-0188 of nummerke 88 van de veiling was furieus. Probeer die kanonskogels van 65 cm als nisai maar eens te pakken te krijgen. Het zal je niet meevallen. Een tweede kanonskogel van 63 cm was gespot door mij, maar ook door Johan. 

We hebben onderling afgesproken natuurlijk dat we niet op elkaar gingen bieden, en toen Johan het niet meer zag zitten, werd de fakkel aan mij overgedragen en kon ik verder doen. Dit werd kohaku KO-V21-01103. Deze koi gaf me een bijzonder goed gevoel.

De laatste aankoop was ook niet de minste en de strijd was hevig. De showa die ik aanduid als showa SH-V21-0198 zal helaas een zwaar prijskaartje meekrijgen. Ze was bijzonder populair bij meerdere kandidaat kopers, dus het was strijden tot het bittere einde. 

Zo dadelijk zal ik iedere koi onder de rubriek Nieuwe Koi Aanwinsten zetten. De strijd gaat vandaag verder...

 

2
1
1
1
0
0
3
3

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Matthijs

Dat zijn rake klappen Luc! Bwoah wat nice


Wim DW

proficiat luc met je aankopen - je merkt toch snel dat nieuwe koi, veel leven in de brouwerij brengt.  Op naar vandaag en wie weet heb je een momentum te slagen alhoewel als je de veilingen iets of wat volgt dan zie je dat het moeilijker wordt voor de dealer om nog momentum's te slagen -- 


Johan

Vier prachtige toppers en voor elke smaak een oplossing.
Kohaku 88 heeft buiten haar zeer goede kwaliteit en bouw een fraai speels patroon.


Jack

Goed bezig Luc. Heel fraai !


Dick

Goed bezig, vooral de aangekochte Showa. Ik vind haar een ware klasbak.


Phil

Mooi spul proficiat Luc.


Johan D

Dit kan tellen , proficiat vier prachtige vissen.
De prijzen,tja het is wat het is zeker 


ben

gefeliciteerd prima gescoord 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml