We zijn er klaar voor!

We zijn er klaar voor!

Alles zit op zijn plaats. De vijvers zijn ingedeeld, de lege vijvers zijn ontsmet, de temperatuur is naar 18° gebracht, laat ze maar komen. In totaal is er 100 kuub vrijgemaakt om de nieuwe gasten te ontvangen, in totaal een 70 stuks, waarvan 40 tot 50 jumbo. Het indelen kan beginnen.

Een aantal koi moeten nog opgehaald worden, maar daar is een nieuwe plaats voor verzorgd. Toch is het mijn wens dat deze ook zo vlug mogelijk worden opgehaald, ik ben tenslotte geen koi creche !

Dat het gisteren een drukke ophaaldag zou worden was bekend. Er was dus werk aan de winkel. Voor diegenen die graag de filmpjes opvolgen is het een festijn, ik zet ze hieronder op een rijtje, dan weet je ook welke koi verdwenen zijn.

Sanke van Sakai

Een viertal samen in de bowl

Een kohaku van Tamaura

Sanke van Sakai FF

Showa van Momotaro

Tancho Sanke van Momotaro

Showa van Momotaro

In de loop van de namiddag had ik voorgesteld om de éénkleurige oshiba shigure over te zetten naar de buitenvijvers...eindelijk! Ik zie nu dat ze in Japan benikarashi en ginrin benikarashi worden genoemd. Misschien is dat een betere benaming.

Manu was ook aanwezig om zijn ginrin benikarashi uit te kiezen. Voor mij ook een mooie gelegenheid om ze nog eens te bekijken en te helpen met het uitzoeken van zijn koi. Het uitkiezen kon beginnen, en de eenvoudigste manier om te kiezen is om diegene die je niet wil in de vijver te plaatsen, zodat je rustig tot de laatste overblijvende kunt kiezen. Tevens weet ik dat ik er nog 9 overheb ! Het systeem was goed, zijn keuze niet moeilijk, want veel verschil is er onderling niet ! De ene iets roder dan de andere.

De gewone benikarashi zijn een maatje groter. De meting van de grootste bracht 43 cm op en de meesten waren 40-41 cm. Bijzonder stevige en zuivere koi met een aantrekkelijke huidkwaliteit. Je kan lezen dat ze bijzonder groot kunnen worden. Ook hier bleven er nog 9 over.

Wat me het meeste opvalt, en dat is beter zichtbaar in de buitenlucht, zijn de stempeltjes in de schubben van enkele van hen, niet allemaal, en de ene al meer gestempeld dan de andere. Hoe dit zal evolueren is voor mij nog de vraag, maar ik verwacht hier uitzonderlijk mooie resultaten van.

Het zouden deze koi nog een extra dimensie van uiterlijk geven, maar afwachten is de boodschap. Bovendien weet ik ook nog niet of de kleur donkerder zal worden buiten of niet, want ik heb de indruk dat ze binnen iets febeler zijn geworden.

Ik ben straks aanwezig van 10 tot 12 uur voor diegenen die me niet kunnen missen, en daarna is het de beurt aan de online veilingen die de rust hier verstoren. En daarna hoop ik vandaag  nog even te  kunnen genieten van een dagje amstel gold race. 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

555

Johan

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml