Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

Het zijn heftige weken. Er is werk aan de winkel, want volgende week komt er een grote lading koi binnen. Niet van de minste, het zal alle hens aan dek worden.

Ondertussen worden er ook nog koi opgehaald. Kristof kwam met zijn zoon Sky een sanke van Sakai Co ophalen. Deze kocht ik aan bij Narita in mei 2021, maar het azukari gebeuren leverde niet het gewenste resultaat.

De sanke groeide niet en bleef stilstaan. Daarom besliste ik de sanke aan 50% van de waarde te verkopen, waarop Kristof onmiddellijk reageerde. Kwalitatief is er niets op af te keuren, maar groeitechnisch dus geen succes, alhoewel de groei er volgens mij nog altijd in kan komen.

Ze was 37 cm, en na 4 maanden in Arendonk rondgezwommen te hebben is ze gisteren toch geëindigd op 41 cm, dus hoop doet leven, en dan zou het best wel eens een goede investering kunnen zijn. De sanke van Sakai Co zijn bijzonder geliefd op dit moment en de prijzen van deze kweker rijzen de pan uit.

Dat was echter nog maar het begin van de dag, want ik moest gisteren nog een hele hoop koi naar een nieuwe verblijfplaats overzetten. De vijvers moeten nu eenmaal klaargemaakt worden en het is niet van de kleinste levering volgende week ! Er komt een fantastische serie binnen, dat kan ik  je garanderen.

Als eerste werden de laatste showa verplaatst van vijver 1 naar vijver 3. Het zijn showa die zeker de moeite waard zijn om aan te kopen. Ze zijn om en bij de 45-50 cm, in blakende gezondheid, wintersterk en prijstechnisch ga ik ze proberen dit jaar gunstig aan de man te brengen. Polleke zal er in de loop van de volgende weken foto's en filmpjes van maken, zodat alles weer uptodate kan aangeboden worden. Showa liefhebbers wees alert !

De overblijvende koi van de serre werden dan naar vijver 1 overgebracht. Mensen die Interkoi kennen weten welke vijvers dit zijn, en weet je het niet, dan moet je dringend langskomen ! De bedoeling achter deze verhuizing is dat vijver 1 een vijver wordt met jumbo koi van 50-70 cm, een blikvanger als het ware.

Daarom werden er ook koi van vijver 4 overgebracht naar vijver 1, en zeg nu zelf, dit zijn niet van de minste ! Uiteraard heb ik bewust de tancho showa bij de kohaku gezet, want dat is een populaire koi die iedereen wel ziet zitten, buiten de prijs dan. Goede tancho showa zijn nu éénmaal hebbedingetjes, en goede tancho showa zijn bijzonder moeilijk aan te kopen. Deze is van Isa en wordt met de dag beter en beter ! 

Een tweede lading werd ook klaargemaakt. Let hier vooral op de kohaku van Matsue, een voorbeeld van een kohaku die wel eens zou  kunnen uitgroeien naar een echte jumbo. Ik heb ze niet gemeten, maar de 65 cm zal niet veraf zijn, en let vooral op die body ! De showa daarentegen moet een thuis vinden, die zwemt reeds te lang in Arendonk, dus een showa liefhebber die zijn slag wil slagen moet gebruik maken van de situatie...ik probeer mee te denken.

Onderschat dit werkje niet, want ik heb ook nog een 10-tal jumbo van vijver 5 overgebracht naar vijver 4. Vandaag komen ze nog 10 koi ophalen als het goed is, het is dus alle hens aan dek vandaag ! Dan is vijver 5 volledig leeg en zijn alle klussen bijna geklaard.

Enkel de éénkleurige oshiba shigure en ginrin oshiba shigure moet ik nog overzetten, en in mijn planning staat dat ik dit in de loop van de namiddag zal doen. Wie er graag bij wil zijn is natuurlijk altijd welkom en ik garandeer je dat je tosai van 40 cm en 40 cm + te zien krijgt die de mogelijkheid hebben om uit te groeien tot kanjers van koi. Het is een bijzonder aangename collectie. 

Het zal dus werk zijn aan de winkel vandaag want de eerste klanten komen al rond 8.30 uur....

Ik wil nog even meedelen dat er fantastische tosai aangeboden worden op de tategoi presentatie voor de All Japan Junior Koishow 2022 door Narita. Het zal moeilijk zijn om er een paar op de kop te tikken, maar ik ga wel moeite doen. Wie zelf wil meedingen raad ik aan me te contacteren. Bekijk ze hier even op zijn website.  

Indien je mee wil doen met de AJJKS met de naam van je koi moet je dit voor zondagavond doorgeven. Ik heb reeds 3 tosai ingeschreven voor deze show, informatie daarover later, maar dit zijn in ieder geval nog 2 kandidaten. Als je wil dat je naam op de Japanse show komt te staan moet je snel zijn:

Goshiki showa van Kibi: 1450 euro - azukarikosten 2022 - 30 000 yen

Showa van Kibi: 1750 euro - azukarikosten 2022 - 30 000 yen

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Kristof_d

555


Eric

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml