We zijn eraan begonnen

We zijn eraan begonnen

De eerste aankopen zijn een feit. Ik had me reeds voorgenomen om een aantal koi van Taniguchi aan te kopen en deze te laten overwinteren als azukari. Ik heb er in het verleden bijzonder veel  plezier aan gehad, en als ik de kwaliteit van nu bekijk, ben ik zeker dat het een geweldige aankoop is.

Het probleem natuurlijk is de tussenkomst van Narita. Dat bemoeilijkt de aankopen, maar langs de andere kant verhoogt het ook de kwaliteit en de kunst van het tosai kopen. Het is nu éénmaal No 1 in de koiwereld daar kan je niet omheen.

Het is me gelukt om 6 stuks aan te kopen die ik straks in het systeem zal integreren. Ik wou persé enkele sanke hebben en die waren moeilijk te pakken te krijgen. Maar ik heb van de kohaku 3 stuks te pakken kunnen krijgen, en van de sanke ook 3 stuks.

Om je even te informeren over de ouderdieren. De moeder van de kohaku is een 6-jarige eigen oyakoi uit de bloedlijn van Sakai FF die 87 cm is in combinatie met enkele mannelijke Sakai FF kohaku. De sanke is een 90 cm Sanke van Sakai FF en de mannelijke koi zijn van Sakai Co FF die bekend staat om de geweldige huidkwaliteit en die op dit moment veel furore maakt. Nog even ter info, de vader van Sakai Co is een broer van de overleden vader van Kentaro of Sakai FF.  Het zijn dus neven van elkaar. 

Het zijn wel degelijk jumbo koi voor de toekomst en na informatie te hebben gevraagd aan Taniguchi San zullen deze tegen april rond de 35-40 cm zijn. Ik ga er even nog geen prijs op plakken, ik was van plan om er nog een 20-tal bij aan te kopen om dan een overzicht te maken van deze azukari. Zo gauw ik voldoende onderzoek heb gedaan zal ik de koi voorzien van een prijskaartje.

Ik laat je ook nog even een filmpje zien van een overleg met Taniguchi San over het sumi bij zijn sanke...luister heel aandachtig naar wat hij zegt, het is een leerschool voor velen. Dat is ook de reden dat ik de sanke heb aangekocht met het zwaardere sumi dat hier minder gewaardeerd wordt. Het is een prachtig proefobject om te volgen. En bovendien vind ik persoonlijk zwaar sumi bij sanke geen nadeel hoor !

Ik ben me bewust van het feit dat aankopen op dit moment riskant zijn, want je weet niet hoe de zaken zullen evolueren, maar nietsdoen is ook doodgaan en dat is het laatste wat ik wil. Ik hoop  op deze manier toch weer wat leven in de brouwerij te kunnen brengen.

Nog even ter informatie voor de nieuwelingen. De code KO-NA22-0903 kan je ontleden als KO=kohaku, NA22 wil zeggen dat ze aangekocht werden op de veiling of het event van Narita, en 0903 duid op de maand van aankoop 09 = september en het is koi nummer 3 van de veiling. Duidelijker kan het niet of wel ?

Het zou plezierig zijn dat de lezers even doorgeven welke zij zouden kiezen.

 

Meer afbeeldingen

We zijn eraan begonnen: afbeelding 1
We zijn eraan begonnen: afbeelding 2
We zijn eraan begonnen: afbeelding 3
We zijn eraan begonnen: afbeelding 4
We zijn eraan begonnen: afbeelding 5
We zijn eraan begonnen: afbeelding 6
We zijn eraan begonnen: afbeelding 7
We zijn eraan begonnen: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Matthijs

555


eric

555


Pascal

555


Peter VDB

555


Peter De Clercq

555


Rob waasdorp

555


Marc roelvink

555


Thijs

555


beereke

555


Johnny vd heijkant

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml