Verplaatsen vijver 9

Verplaatsen vijver 9

Door de wisselende weersomstandigheden is de gevoeligheid van de temperatuur van vijver 9, de kleinere quarantainevijver te extreem en is het beter om de bewoners over te plaatsen naar de binnenvijvers.

Normaal zou ik die op temperatuur houden via een 3 KW regelaar, maar dat vind ik op dit moment niet verantwoord. Ik maak me ernstig zorgen over de energierekening, die is onbeheersbaar en met dit systeem kan je de afrekening absoluut niet inschatten.

De bewoners van vijver 9 zullen voorlopig naar binnen gaan en het overzetten van deze koi zal ik zaterdag doen te beginnen tussen 11.00 en 11.30 uur. Als er mensen zijn die interesse hebben om dit te zien of een aankoop te doen van deze koi, dan zijn ze natuurlijk welkom.

Ik zal ze één voor één overzetten zodat je ze goed kan bekijken, en daarna zullen ze verhuizen naar binnen vijver 6, waarvan de temperatuur constant is. Persoonlijk vind ik het een mooie collectie, waarvan ik dit filmpje onlangs nog heb gemaakt. Wat bevind zich in vijver 9 ? De 2 kashira van Sakai FF, of 2 showa die ik als de beste had uitgekozen uit de box van begin dit jaar. Ze zijn om en bij de 35-40 cm.

Dan heb je 6 golden corn van Taniguchi (± 40 cm) en dan nog 3 ginrin oshiba shigure, waarvan er 2 verkocht zijn. Op het filmpje zie je er 3 zwemmen, maar eentje ervan is ondertussen meegenomen en de andere moet nog opgehaald worden. Blijft dus nog eentje over.

Het zou natuurlijk  plezierig zijn moest ik nog wat van deze selectie kunnen verkopen, maar op dit moment heb je zelf niets in de hand. Ik word heen en weer geschut tussen de vraag of ik HQ koi moet kopen met het risico dat ik ze niet verkocht kan krijgen of het doordeweekse spul aan te kopen, waar ik zelf niet achter sta. Een moeilijke keuze. Het zijn geen makkelijke tijden....

 

9
9
29
8
9
4
6
11

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

eric

the living juwels


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml