Weeg je kansen af

Weeg je kansen af

Het verhaal van de ginrin tancho kohaku is er één van tegenstellingen. Ik had haar ingezet op de show in Arcen, maar raar maar waar kreeg ze onmiddellijk na het overzetten in haar voorbestemde bowl een verandering van kleur die ik niet voorzien had.

Na een tijd kreeg ze een gelig uiterlijk en ik zag mijn kansen voor een goede prijs al door de vingers glippen. Helaas, want ik had haar zeker ingezet om een dikke prijs te winnen, maar het mocht zo niet zijn.

Daarom dat ik ze nu toch nog eens eventjes opnieuw filmde om de metamorfose te laten zien, want ze is echt wit hoor. Wat er gebeurde is mij niet duidelijk en ik heb het nog nooit meegemaakt. Wel hoor ik regelmatig over showa waarbij de sumi kwaliteit plots verminderd, maar een tancho die gelig uitslaat is mij onbekend.

Maar nu zie je haar terug in haar 82 cm glorie, een pracht van een ginrin tancho kohaku die ik op deze manier, samen met de showa nog eventjes in het zonnetje wil zetten. Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik vind de ginrin tancho geweldig. 

Het zou in ieder geval fijn zijn mocht ik er nog dit najaar een goede plaats voor vinden. Ik sta open voor elke mogelijkheid. En wat te zeggen over de showa. Niet vergeten dat dit de echte jumbo zijn die een vijver een speciale dementie geven. Het zijn bijzonder sierlijke koi en het zal in de toekomst een moeilijk gegeven worden om dergelijke koi nog te importeren vanuit Japan. Voor de gewone burger uiteraard.

Ondertussen is de veiling van Momotaro begonnen aan hun eerste najaarsoffensief. Deze kan je opvolgen via deze link. Zelf ga ik hier geen aankopen doen. Mochten er echter mensen zijn die toch aankopen willen doen, kunnen ze contact met mij opnemen. Ze zullen wel zelf voor hun quarantaine en de opvang moeten zorgen. Ik ga even wachten totdat er andere koi worden aangeboden of ik zal zelf gaan kijken in november. 

Bij interesse krijg je een open calculatie te zien, die je precies verteld wat de kosten zijn voor aankoop. Niet vergeten dat het bieden zo  goed als onvoorspelbaar is. Ik weet dat mensen dat graag willen weten, maar dat is een idee fixe ! Je krijgt wel een screenshot te zien op het moment dat de koi worden aangekocht als je bod hoog genoeg is.

Nog even ter informatie. Als je een bod doet, dan doe je dat best zo hoog mogelijk. Niet dat je dat dan ook moet gaan betalen, want de prijs die als laatste bod wordt gegeven is ook de prijs die je moet betalen. Om je een voorbeeld te geven, je wil tot 200 000 yen bieden, dan vul ik 200 000 yen op de biedingsite. Wordt er echter niet geboden en is het laatste bod 110 000 yen, dan is dat het bedrag dat je moet betalen.

Het grote nadeel is momenteel wel dat mensen over de hele wereld kunnen bieden en dat maakt de mogelijkheden veel beperkter. Goed voor de kwekers, slecht voor de bieders. Je kan natuurlijk koi redelijk goed bekijken, maar de finesse van de kwaliteit moet je toch ter plaatse bepalen. We leven in een wereld van verandering. Of het beter is, is nog maar een andere vraag, en zal de toekomst moeten uitwijzen.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johnny

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml