Succesvolle dagen

Succesvolle dagen

Jawel, het enthousiasme begint stilaan terug te komen. Nu nog even doorzetten en misschien is er nog licht aan het einde van de tunnel. Zo verlieten gisteren maar liefst 7 koi hun veilige haven en nu maar hopen dat ze op een goede  plaats terechtkomen.

Het was toch wel even puffen, want ik kwam op de zaak en de electriciteit was gedeeltelijk uitgevallen. Blijkbaar een panne ergens in de buurt, maar het is bijzonder vervelend, toch zeker als het nog donker is en de klant al om 8 uur zijn koi zou komen ophalen.

Eventjes paniek, alhoewel paniek zou ik het niet durven noemen. Die tijd ben ik grotendeels ontgroeid. Vervelend is het in ieder geval. Gelukkig had ik de koi die meegenomen moesten worden binnen gezet in een afzonderlijke vijver. 

Het was wel even in het duister zoeken, maar uiteindelijk kon ik ze toch geschept krijgen juist voor de klant zijn koi kwam ophalen. Een mooi viertal zou ik het durven noemen. Ik heb het filmpje wel wat moeten verhelderen, want in het donker is het zich toch beperkt. Op deze manier is het toch nog redelijk duidelijk.

Het waren toch 4 koi van 60 cm plus. 3 Showa van Izumiya en een ginrin showa van Taniguchi die al wat langer in Arendonk verbleef, maar niets van zijn pluimen had verloren. Een prachtig kwartet zou ik het durven noemen.

De volgende bowl is een trio. Hierin zie je de golden corn zwemmen die onlangs opnieuw te koop werd aangeboden. Raar maar waar, hier waren toch veel liefhebbers voor, dus de golden corn laten de mensen toch niet onberoerd. Dit is wel een heel mooi specimen als je het mij vraagt.

De kujaku had door het binnenzitten wel iets van zijn kleur ingeboet, maar dat zal snel veranderen als ze terug in de buitenlucht komt. Ik heb er nog een aantal en ik zie de intensiteit van de kleur toenemen. Het zijn toch dankbare koi. De derde is opnieuw een showa van Izumiya. 

Zo begint mijn selectie die verkocht zijn en nog hier zitten toch stilaan opgesoupeerd te worden. Volgende week worden er weer 4 kleppers opgehaald, en die verhuizen naar Zweden. Dan zijn de koi die nog moeten opgehaald worden zo goed als verdwenen. 

Ivan had een microscoop met scherm aangeschaft en die kwam hij gisteren samen met zijn voer ophalen. Een klein beetje uitleg werd aangeboden, en daarom had ik 2 koi eventjes in de bowl gezet om een afstrijkje te nemen. Tegelijkertijd kan ik deze 2 koi even laten zien zodat ik ze eventjes kan promoten.

Een kans om te verkopen moet je nooit links laten liggen. Ik had 2 deugdelijke koi in de bowl gezet. Geen toppers, geen showkoi, maar dankbare vijvervissen, waarvan er meer zijn dan winnaars op een show, maar daarom niet minder mooi ! 

Bekijk ze even goed, misschien heb jij wel interesse en kan ik je motiveren om deze sanke en showa aan te kopen. Aan de prijs kan het niet liggen. Ze zijn respectievelijk tussen de 55 en 60 cm en kosten 750 en 950 euro. Zoals gezegd deugdelijke vijvervissen met genoeg uitstraling om je te laten genieten van deze koi in je vijver.

Vandaag moet ik weer 2 koi gaan wegbrengen, en morgen moet ik koi gaan ophalen uit de serre voor bepaalde klanten. Ik heb een druk weekje voor de boeg, maar dat vind ik helemaal niet erg. We mogen blij zijn met zoveel activiteit....

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml