Mogelijk afscheid van een icoon

Mogelijk afscheid van een icoon

De vraag om koi naar een klant weg te brengen heeft zijn reden. De gezondheid laat het afweten, en misschien is het ook de laatste keer dat ik de rit naar zijn huis en vijver moet maken. 

De ouderdom begint ook te tellen en dat in combinatie met zijn gezondheid is nefast. Komt er bovendien nog bij dat hij door een onfortuinlijke val 7 of 8 ribben heeft gebroken, dat maakt het er niet eenvouder op. We kennen hem allemaal goed, want zijn aanwezigheid in de koiwereld loopt als een rode lijn al jarenlang door de de koihobby. 

Zijn geschreven woord was onvoorspelbaar, vooral kritisch en soms pijnlijk voor bepaalde mensen, maar éénmaal ter plaatse zonder het geschreven woord, een aimable man die niet zo extrovert is als in het geschreven woord dat hij zo graag tentoonspreidt.

sanke van momotaroHij had nog 2 koi  zwemmen die ik voorlopig voor hem bewaarde, maar het werd tijd om deze over te zetten. Ik had ze voor vertrek nog even gefilmd. De 66 cm grote sanke had door het warmere weer wat van het sumi verloren. Dit zal tijdens de winterperiode wel in orde komen, daar ben ik niet zo bang voor. In mijn ogen een populaire sanke die velen een warm hard zullen toedragen.

Ik kocht ze aan als tosai in april 2020. Ze was 35 cm gemeten en volgens mij een voorbeeld van hoe een sanke in de ogen van Europeanen moet zijn. Waarom zeg ik specifiek voor de Europeanen ? Wel gewoon omdat Aziaten er anders tegenaan kijken en geen problemen hebben met zwaardere sumipartijen. Er zit nog veel belofte in deze sanke, misschien dat we ze nog kunnen opvolgen.

De tweede koi was een tancho showa die denkt een tancho sanke te zijn. Dit is te merken aan het sumi in de borstvinnen die sanke achtige verschijnselen vertoont. Hij is 56 cm en kocht ik aan in december 2021 op de veiling omdat tancho showa zo populair kunnen zijn. 

Toen ik aankwam bij mijn vriend Martin zag er alles weer picobello uit. Ondanks zijn mankementen is het een hele opgave om zijn vijvers natuurlijk te onderhouden. Hij had echter liever dat ik geen fotosessie meer hield van zijn koi en vijver omdat hij al zoveel in het nieuws is geweest. De bescheidenheid siert hem.

Hij blaakte toch van vertrouwen en vechtlust en beweerde dat hij vermoedelijk toch nog af en toe naar Arendonk zou komen. Of het afscheid definitief is kan ik dus niet inschatten, maar het behoort tot de mogelijkheden. 

Ik heb  nog een 5-tal films gevonden van de vijver van  Martin en die wil ik toch nog eens in het zonnetje zetten voor die mensen die dit nog eens graag zien. Uiteraard heb ik veel meer info, maar ik kan dat allemaal hier niet gaan verkondigen, dan zou ik een nieuwe website speciaal aan martin gemaakt, moeten activeren !

26 juni 2012 (1611 keer bekeken)
6 juni 2018 (7571 keer bekeken)
21 april 2020 (419 keer bekeken)
2 juli 2021 (242 keer bekeken)
6 oktober 2021 (272 keer bekeken)

Het mooiste moment uit zijn loopbaan wil ik je toch ook niet onthouden. Het blijft voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Wie herinnert zich niet zijn speech tijdens de éénmalige vijvertoer die ik ooit heb georganiseerd en die een geweldig succes kende. Ik laat je in dit filmpje nog even genieten van zijn speech

Of we volledig afscheid moeten nemen van Martin is nog geen zekerheid, maar moest het zo zijn, laten we het dan op de gepaste en waardige manier doen, met de hoop dat zijn gezondheid in ieder geval verbetert zodat we hem in de toekomst nog mogen zien. Het ga je goed Martin....

 

10
4
33
8
7
7
7
10

Meer afbeeldingen

Mogelijk afscheid van een icoon: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

Hartelijk dank Luc voor de mooie en goed geredigeerde (voorlopige?) afscheidsreportage, je kon het in een notendop niet beter uitgelegd krijgen.

En aan de commentatoren op het nieuwsitem: eveneens fel bedankt voor jullie reacties, maar aan alles komt ooit een einde. Nogmaals dank voor alles! 


Eric de Zeeuw

Sterkte Martin hoop dat je gauw weer eerlijke reacties schrijft ha ha 💪💪🤛


willy

Hier schrik ik even van. Het leven is zo al een strijd en dit er boven op. Toch ben ik overtuigd dat Martin ook dit weer overwint. Een oude krijger met Limburgse roots krijg je niet zomaar stuk. Dank zij de koiwereld heb ik Martin en Marie-Rose leren kennen. Twee geweldig fijne mensen en echte koikichi. En de geschreven meningen mochten er van mij gerust zijn, recht voor de raap moet kunnen, dikwijls met een diepere betekenis die ons deed nadenken over onze hobby, toch ook niet de minste. Het gaat jullie goed lieve mensen, en ik ben zeker dat we mekaar bij Luc nog eens tegenkomen als hij een reunie doet van oude getrouwe klanten.

Matthijs

Daar zijn wij dan ook zeker bij!


Matthijs

Potverdikke, de pechduivel is wel langs geweest bij Martin en Marie-Rose

Kan er heel kort over zijn, zeer aimabel man die soms wat hard van schrift kan zijn maar bovenal gewoon zegt wat hij denkt! Ik waardeer dat enorm en waardeer Martin en Marie-Rose als personen ook enorm.

De speech, dat vergeten we nooit hè haha! Was een mooie dag met een super afsluiter bij Martin en Marie-Rose!

Beterschap Martin en we spreken elkaar vlot weer eens!


Phil

Martin ik vond je in ieder geval een Top kerel  ; onlangs eens achter waternavel geweest en op een hartelijke manier ontvangen geweest.Snel beterschap Martin grtz Phil


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml