Wie wil mee expirementeren

Wie wil mee expirementeren

Ik heb er al meermaals een artikel over geschreven en het blijft me boeien, de wereld van astaxanthine. Nog even een kleine omschrijving van wat astaxanthine is:

Astaxanthine is een carotenoïde, meer bepaald een xanthofyl. Astaxanthine komt voor in microalgen, gist, zalm, forel, krill, garnaal, kreeft, krab en in de veren van sommige vogels zoals flamingo's.

De flamingo dankt haar kleur aan astaxanthine, dat het dier binnenkrijgt via de consumptie van kreeftachtigen en blauwalgen. Voordat dit bekend was, werden flamingo's die in gevangenschap leefden langzamerhand wit van kleur. Bij gebrek aan astaxanthine verbleken de veren.

Astaxanthine wordt, in tegenstelling tot sommige andere carotenoïden, in het menselijk lichaam niet omgezet in vitamine A. Te veel vitamine A is giftig voor de mens, maar astaxanthine niet. Het is een sterk antioxidant, tien keer sterker dan andere carotenoïden. Men vermoedt dat het daarom in planten en dieren voorkomt, als bescherming tegen ultraviolet (zon)licht.

Astaxanthine komt in de natuur voor, maar wordt vooral kunstmatig aangemaakt uit aardolie. Het vindt toepassing als voedingssupplement voor mensen en dieren, vooral om voeding te kleuren, bijvoorbeeld om gekweekte vis een roze kleur te geven, onder andere de regenboogforel en de zalm. Hoewel astaxanthine maar een kleine fractie van het voedsel uitmaakt maakt het een vijfde van de kosten uit om zalm te kweken.

Dit boeiend filmpje heb ik gevonden om uit te leggen hoe astaxanthine gemaakt wordt. Interessant is het in ieder geval.

Een tweede interessant filmpje, gemaakt door Mike Rowe voor discovery Chanel.

Nu is het niet zo dat ik zomaar eventjes astaxanthine voor de bijl gooi, neen…integendeel. Ik heb vorig jaar al proeven genomen met dit bijzonder product dat gemaakt wordt uit algen, en met bijzonder veel succes.

Ik wil deze proeven herhalen om meer info te weten hoe ik het moet toedienen en in welke hoeveelheden.

Vorig jaar heb ik het gedurende een maand gegeven aan de koi door kleine hoeveelheden in het voer te laten oplossen, door het voer s’morgens in water te zetten, en er een kleine portie astaxanthine in te doen.

Ik heb geen nadelige gevolgen gezien bij de koi, integendeel ze bleven heel gezond, maar misschien was dit anders ook zo gebleven. De proef werd ook gedaan met iemand uit de klantenkring en die vond het resultaat ook meer dan goed.

Nu wil ik de proef eigenlijk gaan uitbreiden en zoek ik mensen die mee willen werken om astaxanthine te testen. Als je internet afschuimt kan je voldoende informatie vinden over dit product dus onnodig om het hier te herhalen.

Commercieel wordt het ook gebruikt als voedingssupplement in bepaalde voersoorten, maar vermoedelijk is het zoals altijd in kleine dosis, waardoor ze de naam kunnen gebruiken zonder te weten of het werkelijk nut heeft.

Doordat het bijzonder duur is, wordt het uiteraard minimaal gebruikt, maar het klinkt wel duur. Nu heb ik weer astaxanthine besteld dat ik in de loop van volgende week binnen krijg.

Ik ga het zelf weer uitproberen en zoek 7-9 andere mensen die 100 gram willen aankopen om het uit te testen. Wie interesse heeft kan me contacteren.

De bedoeling is dat deze mensen dagelijks astaxanthine geven aan de koi en proberen vast te stellen of het werkelijk effect heeft op het hi van de koi, en geen nadelig effect op het shiroji, en als het kan dit ook ondersteunen met enkele foto's die vooraf en achteraf worden genomen onder dezelfde omstandigheden.

Ik had er vorig jaar een bijzonder goed gevoel bij, maar wil het door op meerdere plaatsen uit te proberen bevestigd zien. Het hi werd dikker, lag er bijzonder stralend op en gaf een teri om je duimen en vingers van af te likken. Het kan ook toeval zijn geweest, wie weet...daarom dat verder testen belangrijk is.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240