Witter dan wit

Witter dan wit

Als je over kwaliteit wil praten bij koi dan kijk je niet alleen naar het patroon dat wezenlijk onderdeel uitmaakt van de totaliteit, maar vooral de huidkwaliteit schreeuwt naast de body om aandacht.

Soms wordt hier te weinig rekening mee gehouden, maar als je een spierwit shiroji kunt laten zien, verhoogt de waarde van het beni en zal het nog intenser de uitstraling van de koi accentueren.

Ik werd gisteren aangenaam verrast door enkele koi die een beetje op de achtergrond bleven, misschien niet tot de spraakmakende selectie behoren, maar niettemin de moeite om te bekijken.

Ze waren inderdaad witter dan wit, en ondanks het feit dat de filmpjes bij kunstlicht werden gemaakt wat de uitstraling iets minder accentueert, kan ik je garanderen dat ik zelden kohaku heb gezien met een wittere huidkwaliteit.

Ik kon mijn ogen niet geloven ! Ik was werkelijk verbaasd over het indrukwekkend shiroji dat je maar zelden ziet. Terwijl ik de schrijf herinner ik me de verbazende uitstraling van deze kohaku, maar wacht ik zal ze laten zien.

Ze zitten al geruime tijd binnen, en ik moet ze dringend buiten zetten zodat ze in omvang kunnen toenemen en gelukkig kunnen worden in de onmetelijke rijkdom van de natuur. Niet opgeborgen in de binnenvijvers, niet verstopt voor het menselijk oog, maar profiterend van de zon en de geneugten van de vrijheid buiten.

Ik kan je garanderen dat deze koi witter dan wit zin. Het is geen fabeltje. Fantaseer de gelige schijn van de verlichting weg en je ziet een shiroji van hoogwaardige kwaliteit. Achteraf was ik kwaad dat ik de filmpjes niet in het zonlicht heb gemaakt, dat zou pas een eerbetoon zijn aan de koi !

Een loepzuivere kohaku is deze nisai die ik aankocht vorig jaar in april tijdens een Narita event. Natuurlijk moet deze body gaan maken, maar dat kan momenteel nog even niet.

Eerst de lengte in orde brengen, dan naar buiten en aandikken. Zo zag ze eruit bij aankoop en ondanks het feit dat het een redelijk onbekende kohaku is, hunkert ze naar ontwikkeling. Geef haar de tijd en je zult versteld staan van haar klasse.

Zoals je ook kan zien is het beni op het hoofd aan het dichtgroeien bij de spitsing. Een meerwaarde of een minderwaarde ? Een moeilijke vraag want de gespleten persoonlijkheid gaf ze in mijn ogen wel een speciale uitstraling. Ik kan het terug openmaken als ik wil, maar ik ga het niet doen.

Ook ik moet dringend aandikken. Ik heb dezelfde rechten als de andere koi en ik wil naar buiten ! Nog eventjes kohaku, want er moet nog plaats geruimd worden. Er zijn nog veel koi die opgehaald moeten worden, en zodra dit gebeurd is mag je van je rechten gebruik maken, en dit geld Idem voor haar volle zus.

Hier geld de regel, als je van kohaku met veel wit houdt dan zit je goed ! Hou je meer van kohaku met overwegend rood, dan zul je verder moeten kijken, maar die heb ik ook wel hoor !

Er zijn er nog een paar van dit kaliber, maar die heb ik gisteren niet gefilmd. Ik wacht nog even tot er plaats is en dan zal de grote verhuis plaatsvinden. Ik ben gelukkig in hun plaats dat het ogenblik nadert.

Een laatste sanke wil ik ook nog even tonen. Ze is wat zenuwachtig, want ze behoort tot die koi die nog altijd niet opgehaald zijn. Begrijpen wie begrijpen kan, en uitvluchten zijn uit den boze.

Maar laat ons er niet te veel over zeuren….geniet van datgene wat ik vandaag nog laat zien, want zeg nu eerlijk….het gamma is toch uitgebreid of niet ?

Een filmpje anno 2014 beëindigt dit verhaal. Het laat enkele mooie ogenblikken zien die behoren tot de nostalgie en tijden die niet meer terug komen. Het filmpje is mijn aandeel in FB van vandaag, maar er zijn nog mensen die geen FB hebben, daarom het ook hier even laten zien, zodat jullie er ook van kunnen genieten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137