Zaterdag, de dag van de waarheid

Zaterdag, de dag van de waarheid

Ik ben er klaar voor, ik hoop dat ik toch enkele mensen getriggerd heb om zaterdag langs te komen. De voorbereidingen zijn genomen. Ik sta er dan wel alleen voor, maar ik zal het nog wel de baas kunnen veronderstel ik.

Ik heb trouwens alles al voorbereid. Dit is het scenario. Ik zal alle koi beginnen te bowlen tegen 11 uur en ze in de opvangbowl plaatsen. Rond 11.30 uur zal ik ze indelen in de 3 bowls die ik geplaatst heb voorzien van hun prijs.

Je hebt de mogelijkheid om gedurende een uur, of de tijd die het in beslag zal nemen een keuze te maken uit de 3 bowls voorhanden. Na je keuze zullen de koi ingepakt en afgerekend worden. Voor diegenen die nog nooit bij mij zijn geweest ! Gelieve gepast geld mee te brengen, want ik neem geen bankkaarten aan.

Voor de paar uur dat ik open ben op zaterdag is het te gek om kosten te maken om het systeem van bankkaarten te financieren. Het is nog altijd geen vergif, cash geld ! Ze willen uiteindelijk alles van ons afnemen. Ocharme de kleinere middenstand, de rijkdom van een land...

Je ziet ook op de foto de opvangvijver voor de winter. Deze ben ik aan het voorbereiden op datgene wat onvermijdelijk komen gaat. Een deel van de koi die overblijven zullen hier mogen overwinteren in deze 15 kuubs vijver. Ik heb er al een overkapping overgezet, niet omdat het al winter is, integendeel, maar omdat ik er een verwarming op zet om de temperatuur tussen de 12°-15° te houden tijdens de koudere maanden.

Daarnaast zullen de koi die van Japan komen, wat er nog altijd om en bij de 50 zullen zijn, in vijvers opgevangen worden die op 18° gehouden worden. De langverblijvers hebben geen problemen om in de gewone niet verwarmde vijvers rond te blijven zwemmen, zij het wel onder een kap. Ze worden er enkel natuurlijker van. De nieuwe probeer ik altijd een jaar overgangstijd te geven.

Zo zie je maar dat de voorbereidingen stilaan beginnen. Het reinigen van de vijvers, is een jaarlijks ritueel waar ik al volop mee bezig ben.Binnen enkele weken moeten ook alle koi  opgehaald worden die tijdens de zomermaanden hier verbleven hebben. Dat zal in de periode tussen 1 en 15 oktober voltrokken moeten zijn. Het worden dus nog hectische weken met hopelijk tevreden mensen.

Iedereen is dus welkom morgen vanaf 11 uur. Daarna verdwijnt het aanbod definitief

------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOG STEEDS TE KOOP: TESLA MODEL-S

Bekijk ook het filmpje

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml