Zaterdag, jaarlijkse bieddag

Zaterdag, jaarlijkse bieddag

Zoals ieder jaar zal ik zaterdag weer de jaarlijkse mogelijkheid geven om te bieden op vissen.

Over het algemeen geeft dit soms hilarische toestanden, maar het opent wel kansen voor de mensen die nog op zoek zijn naar betaalbare koi. Het is dan ook een unieke gelegenheid om het lot uit te dagen. Het zonnetje schijnt zaterdag is beloofd, excellent weer om koi te bowlen en te showen.

Voor mensen die het nog niet kennen, en nog nooit gedaan hebben, zet ik nog even de regeltjes op een rijtje. Je komt zaterdag om te zien of er nog een koi is die je zou willen aankopen. Ik duid de vijvers aan waar je uit kunt kopen.

Als je een koi, of meerdere koi gevonden hebt, waarvan je denkt dat die je zou passen, wordt deze gebowld en bekeken. In samenspraak zal ik een prijs op een briefje schrijven, waarvan wij denken dat dit het bedrag is waarvoor deze koi weg zou kunnen. Uiteraard is het voor enkele koi samen, nog interessanter dan voor eentje. Om je toch een kleine hint te geven, zullen er prijzen zijn die vertrekken vanaf 100 euro.

We zullen deze prijs die we op een briefje hebben geschreven, niet bekendmaken.

Dan verwachten wij dat je een bod doet op de koi. Dit bod benadert het bedrag dat jij wil geven voor desbetreffende koi. Als je de prijs hebt gezegd, zullen wij de prijs laten zien die wij opgeschreven hebben. Is het verschil te groot, dan kan je de koi niet meer kopen. Is het verschil minimaal, dan bekijken we nog de mogelijkheid om tot elkaar te komen. Gewoonlijk lukt dit wel.

Het is in ieder geval altijd een uitdaging om dit te doen, en sommigen zijn er beter voor bekwaam dan anderen, maar de prijzen zullen zo opgebouwd zijn dat de mogelijkheid tot aankoop zeer hoog is. Uiteraard begrijp je zelf, dat het hier niet over de betere en dure koi gaat, want die verkopen zichzelf op een bepaald moment.

Om je een indruk te geven van het aanbod, laat ik nu een filmpje zien van een 4-tal minuten. Het zijn deze koi die nog in de aanbieding zijn, en het zijn niet de minste hoor...Ik zou zeggen grijp je kans, de wil is in ieder geval aanwezig.

Ondertussen is de veiling van Dainishi ook afgelopen. Veel mensen vragen zich nu af wat deze koi in de verkoop doen. Ik mag daar natuurlijk niets over zeggen. Ik kan wel een tipje van de sluier oplichten en vermelden wat de hoogste en de laagste biedingen zijn op deze koi.

De duurste koi werd verkocht voor 2 800 000 yen, de goedkoopste werd verkocht aan 13 000 yen. In euro's is dat respectievelijk 28 000 en 130 euro.

De gemiddelde verkoopprijs van de kleinere, zeg maar goedkopere koi was 152 377 yen, zeg maar 1524 euro de gemidddelde verkoopprijs van de normale koi, zeg maar duurdere koi was 264 430 yen, zeg maar 2644 euro. Als deze koi in de verkoop zouden komen, moeten er nog commissielonen, transport, winst en BTW ingerekend worden, en dan moet je hopen dat er tijdens de opvang niets mee gebeurd.

De volgende filmpjes zijn van de duurste koi die verkocht zijn op de veiling.

showa 218 Dainishi - 53 cm

showa 220 Dainishi - 55 cm

En als toetje heb ik er nog een filmpje bijgedaan van één van de mooiste showa die ik ooit heb aangekocht, weliswaar klein gebleven, maar ze heeft een zeer moeilijk aanpassingsjaar achter de rug met veel ups en downs. maar ze is nu weer in conditie.

Slechts 45 cm, maar de hoop is er dat ze volgend jaar haar groei gedeeltelijk gaat goedmaken. Zeer groot zal ze nooit worden, maar stel je eens voor dat je deze koi op 65-70 cm krijgt ? Ik zou er voor tekenen....

Meer afbeeldingen

Zaterdag, jaarlijkse bieddag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004