Ze ademen...koop me

Ze ademen...koop me

De nieuwelingen zitten ondertussen 14 dagen in Arendonk. De rust en de ontspanning begint vorm aan te nemen, alhoewel de schichtigheid nog niet helemaal is verdwenen.

Alle temperaturen zijn gelijkmatig op 18° gezet, zowel binnen als buiten. Binnen een kleine 2 weken komen er nog een groot aantal koi binnen uit Niigata en een groot aantal koi van Taniguchi.

Een deel van de Taniguchi zijn ondertussen ook boven water gekomen, maar daarover later wat meer.

Uiteraard is het de bedoeling om nog wat koi tijdens de wintermaanden te verkopen, want er zijn nog genoeg kandidaten over van mijn vorig reis.

Je kan de goede met het slechte combineren, en dat is om regelmatig je koi te controleren of ze de druk al aankunnen, en of ze clean zijn.

Gisteren heb ik vijver 5 gecontroleerd, en zo zal ik iedere vijver continue controleren totdat de rust is ingetreden en het lange wachten tot volgend jaar april gaat beginnen.

Terwijl ik controleer probeer ik die koi te pakken die nog niet verkocht zijn, zodat ik ze nog eens speciaal in “the picture kan zetten.”

Een showa die me al lang de ogen uitstak door zijn gedrag en présence leek me een ideale koi om even voor de camera te brengen. Ik was in ieder geval bijzonder gecharmeerd.

Hier koop je niet een showa die nu op het toppunt van haar kunnen is, hier koop je een puber van 15 maanden die alle kenmerken in zich heeft om uit te groeien tot datgene wat iedereen voor ogen heeft…

De toekomst is weggelegd voor koi zoals deze, alleen moeten jullie er voor zorgen dat de rest ingevuld wordt.

Deze afstammeling uit de Lion Queen lijn, 15 maanden en 56 cm, met zijn stevige body, zeer gewaardeerd patroon, en een verfijnde huidkwaliteit moet toch iemand doen wegdromen !

Je moet er rekening mee houden dat deze koi het topje van de ijsberg zijn uit een doorgevoerde selectie gedurende maanden. Uit duizenden zijn zij de enigen die qua bouw, patroon en huidkwaliteit het geluk hebben gehad om de uiteindelijke selectie te halen.

God weet hoeveel duizenden er hebben moeten afhaken om tot dit resultaat te komen, heb je je dit al eens afgevraagd ? Zoveel gegadigden blijven er niet over om tot dit resultaat te komen. Dit is de crème de la crème !

Deze koi behoeven goede meesters die de koi de kans geven om het puberen te begeleiden en om hun ontwikkeling naar volwassenheid te begeleiden met alle kennis die ze in huis hebben.

Dit zijn de koi die de grens van de 80 kunnen overschrijden en zelfs ver over deze grens als je ze de tijd geeft. Bekijk de moeder van deze koi, en bekijk dan deze showa…

Maar één koi controleren heeft geen zin, ik had ook nog de behoefte om de 2 massale kohaku van Sakai even in de bowl te zetten en te filmen.

Beide kohaku flirten met de 70 cm, tenminste als ze dit al niet geworden zijn ondertussen. Ze zijn ocharme 27 maanden, dus op weg naar de de wereld van de echte jumbo. Deze kunnen geen 80 cm worden, deze worden zeker 80 cm en misschien wel veel meer !

Kan je hier veel op afkeuren ? Het enige wat ze misdaan hebben is dat ze de mode niet gevolgd hebben, want hun patronen zijn wat klassiek te noemen. Er zijn toch echter genoeg mensen die ook van klassieke muziek houden nietwaar ?

Mij kunnen ze wel bekoren, en als je deze kohaku met deze bouw en uitstraling kan aanbieden voor deze prijs, namelijk 3750 euro, dan zou je niet moeten twijfelen. Ze zullen menig vijver blij maken, met jumbo die alle verwachtingen zullen invullen.

Vergelijk alle 3 deze koi met het aanbod van Narita en zeg me of ze ervoor onder moeten doen ! Ik durf heel eerlijk zeggen dat ze enkel moeten onderdoen voor de prijs, want de rest is minstens zo goed, en zelfs beter.

Alleen het prijskaartje is stukken interessanter...en geloof me, Narita verkoopt deze als warme broodjes...hij heeft totaal geen behoefte aan een koiboertje uit Arendonk...dat noemen ze luxe...

En af en toe verkoop je ook deze jumbo, net zoals gisteren. Doet het je geen plezier als je deze sanke een nieuwe toekomst bied ? Zie je ze stralen ? Zie je de glans van deze koi ? Mijn haren beginnen te trillen, mijn vingers vliegen over het klavier als ik koi zoals deze kan bewonderen.

Ze is ocharme 5 jaar jong, 78 cm en zeg nu niet dat ze geen body heeft, want dan moet je naar de brillenmaker lopen. Een heerlijk gevoel als je koi zoals deze in je bowl zet en de tijd neemt om ze even te bewonderen.

Ik heb een hele vijver vol met grote koi momenteel, koi die allemaal naar de 70 cm toehikken, en allemaal blinken als een spiegeltje. Het is een lust om te zien, maar deze spande de kroon. Helaas zal ze ons zaterdag al verlaten !

Ondertussen bouwt Zenkoi gestadig verder aan hun vijver. Het is mooi om het vervolg telkens te zien, en vooral de professionaliteit bewonderen van hun vijverbouw.

Het gaat vooruit en hetgeen me in mijn hoofd opkomt is het liedje van Herman van Veen…

Organisatie, ervaring en functionaliteit zijn de troefkaarten van Zenkoi. Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit prachtig project !

Meer afbeeldingen

Ze ademen...koop me: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240