Het ongelooflijke werd gelooflijk

Het ongelooflijke werd gelooflijk

Het zal je maar gebeuren. Je verkoopt enkele koi en tot slot krijg je een koi cadeau ! Waar heb ik dat aan verdiend.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik verbouwereerd was, zodanig zelfs dat ik eigenlijk niet wist wat ik moest zeggen.

Ik verkocht een totaal pakket aan koi aan een trouwe en goede klant. Onder deze verkoop was echter een koi, klein maar fijn, die ik eigenlijk voor mezelf had uitgekozen.

Ik kan het verkopen echter niet laten, het zit nu éénmaal in het bloed en wat in het bloed zit kan je niet veranderen.

Wel liet ik tijdens de onderhandelingen ten gepaste tijd horen hoe moeilijk ik het had om deze koi af te staan, en dat was gemeend.

Dan kreeg ik plotseling te horen: Je krijgt deze koi van mij.

Ik wist in eerste instantie niet goed wat ik hoorde, want dit was me nog nooit overkomen. Daarom vroeg ik hem om zijn woorden te herhalen…en inderdaad….deze koi werd mij cadeau gedaan, zonder flauwekul, zonder poespas, en volgens zijn woorden uit respect voor wat ik heb betekent in de koiwereld !

Zou ik dan toch begrepen worden, zouden de mensen dan toch beseffen dat ik de koiwereld een nieuw elan heb bijgebracht toen ik 10 jaar geleden de koiwereld op zijn kop zette door uptodate nieuwsitems te schrijven en continue de juiste informatie te geven over koi. (vergissingen niet meegeteld, want dat gebeurd ook.)

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit ben tegengekomen. Het kwam totaal uit onverwachte hoek.

Als je ouder wordt, dan heb je zelden nog dat gevoel van blijheid, dat gevoel van geluk dat je kan hebben als je jong bent, en als er dingen gebeuren die je plezier doen.

Maar op dit moment heb ik dat gevoel nog eens mogen ervaren. Ik ben dan ook dankbaar, zeer dankbaar voor hetgeen me overkomen is, net zo dankbaar als het cadeau dat ik gekregen heb van mijn klanten op het 10-jarig bestaan van Interkoi.

Nu wil je uiteraard nog weten over welke koi het gaat natuurlijk! Ik steek nooit onder stoelen of banken dat ik een zwak heb voor mooie ginrin kohaku. Ik vind ze gewoon fantastisch en laat me niet meesleuren door de voorgekauwde nonsens van vroeger. (ik zie niet graag doitsu…ik zie niet graag ginrin…)…bloedmooi kunnen ze zijn en niet vergelijkbaar met vroeger…tijden veranderen….

Ginrin kohaku 1710052 werd uitgezocht tijdens mijn Tanigichu selectie die speciaal door Ben werd gedaan. Uiteraard zal ik deze ginrin kohaku nu niet meer verkopen.

Indien ze goed evolueert, zal ik deze zelfs laten opgroeien in Japan en er voor proberen te zorgen dat ze het hoogst haalbare bereikt ! Ik heb ze trouwens de naam "Ruminé" gegeven, wat Spaans is voor "Onzelieveheersbeestje". Het is tevens de pony van mijn dierbare kleindochter Sofia..en ze doet me ergens wel denken aan een onzelieveheersbeestje....

Wie mij dit geschenk heeft gedaan kan ik helaas niet zeggen, want hij wil onbekend blijven. Dit is zijn goed recht. Ik zal het gebaar echter nooit vergeten.

Ondertussen gaan de werken aan de vijver van Wim gestaag door en zijn ze aan de 4de dag van de werken. Het filmpje laat zien hoe de werken vorderen.

Ter informatie: ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur en morgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Het ongelooflijke werd gelooflijk: afbeelding 1
Het ongelooflijke werd gelooflijk: afbeelding 2
Het ongelooflijke werd gelooflijk: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137