Zij die u verlaten groeten U

Zij die u verlaten groeten U

Isa, Sekiguchi, Momotaro, dat zijn de kwekers van deze tosai die naar een superdeluxe vijver gaan.

Het is nu aan hun om te bewijzen dat ze het in zich hebben, maar daar twijfelen wij zeker niet aan. De winnaar size 2 van Arcen, de kleine Isa, tart alle verbeelding. De kleine Sekiguchi met zijn mooie patroon is een eyecatcher voor velen, en de Momotaro zou wel eens de beste kunnen zijn, wie weet ?

Het is echter de grote Sekiguchi die voor ons alles in petto heeft. Wat een apparaat zou Rini zeggen… Deze werd bij aankomst al door Ben aangewezen als de koi met de meeste groeipotentie, ontzettende body en daar kun je op dit ogenblik niet omheen. Wat een power straalt er uit deze showa. We zullen deze zeker opvolgen. Je kan trouwens deze knapperds nog eens bewonderen op dit filmpje.

We zijn trouwens heel benieuwd naar de algemene ontwikkeling van dit kwartet, want het plan bestaat om deze op te volgen, temeer dat deze naar een verwarmde vijver van 100 m³ gaat. Bovendien wil de eigenaar onze gedachtengang en ideologie opvolgen, en het spel der algen toepassen. Laat ons niet op de zaken vooruit lopen, maar het belooft een mooi avontuur te worden, en wij houden je zeker op de hoogte.

Het weer was prachtig en we hadden vandaag lekker de tijd om onze maatjes in de groene vijver nog eens te bowlen, wat ons steeds intens, maar dan ook diep intens laat genieten. Er zaten nog een 9-tal beloftevolle tosai in van verscheidene kwekers, en die laten we gewoon verder ontwikkelen.

We vinden het leuk om jullie te laten zien hoe wij de koi het liefst terugzetten. Dit gebeurt zoveel mogelijk manueel, want wij denken dat dit de minste stress meebrengt. Hier is enige ervaring wel op zijn plaats, en via dit ludieke filmpje laten we je even zien hoe wij dit doen. Het lijkt makkelijk, maar voorzichtigheid en kennis is geboden.

Om de serie te vervolledigen, heb ik hier nog 2 filmpjes gemaakt, want deze koi dienen om de 14 dagen gecontroleerd te worden. Ik kan deze niet zien in het groene water, en op deze manier kunnen wij zien of ze in conditie zijn en of we alle koi nog hebben natuurlijk.

Controle 1

Controle 2

Zoals je kan horen op mijn filmpjes kwam Rini er juist aan met onze kroketjes, want als er geen volk komt, dan profiteren wij op onze manier….met lekkere Belgische fritjes (voortaan van de Chinees, want die hebben deze zaak overgepakt.). Ik kan stellen, dat dit het slapste weekend was van gans het jaar voor ons…raar met al het moois dat we probeerden te tonen, maar blijkbaar staat het hoofd niet richting koi.

Zou ik bijna nog vergeten om het filmpje te toen van 2 potentiele HQ showvissen, waarbij mijn voorkeur vooral gaat naar de Dainishi showa, maar waar de meeste mensen vallen op de Sekiguchi showa. Veel toekomstpotentieel, en wat zou ik die graag in een vijver zien bij een klant die ook nog eens wat verstand heeft van koi grootbrengen. Ze kosten veel geld, maar ze zijn zeker niet te duur. De kwaliteit spat eraf in mijn ogen, en dan ben ik nog vergeten te 2 mooiste kleppers (tancho's) op de film te zetten. Geniet ondertussen hier maar van: Dainishi en Sekiguchi

Wat betreft onze grote groeivijver. Er zijn nog een 8-tal koi die plaats mogen nemen in de groeivijver van november tot april/mei 2011, dan is het maximum bereikt. Mensen die interesse hebben om een tosai verder te laten ontwikkelen tijdens de winter, kunnen het beste contact opnemen om een keuze te maken uit de aangeboden tosai. Wij zullen ze graag adviseren wat ze het beste kunnen doen. De prijzen varieren van 495 tot 795 euro per tosai met enkele uitschieters naar boven, en de kosten voor de mudpond bedragen 250 euro tot april/mei. Indien je niet op een zaterdag kan komen, dan mag je altijd een afspraak maken.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml