Zo trots als een pauw

Zo trots als een pauw

Je zou voor minder trots zijn natuurlijk. Als je showa meedoet met een show en ze wint onverwacht nog de dikke prijs van adult champion, dan mag je trots zijn. Ze moesten dus wel op de foto. Leon en Janny zijn trouwe klanten geworden bij Interkoi en dat moet in het zonnetje gezet worden.

Maar eerst moesten de kleintjes gekeurd en bekeken worden voor de aanwezigen. Er werden er meer verkocht dan ik verwacht had, namelijk 14 in totaal. Ik heb de kleintjes nu in een buitenvijver geplaatst, want ik wil dat koi buiten zitten om verder te ontwikkelen. 

Ik heb deze nog niet afzonderlijk gefotografeerd, maar zal dit in de loop van de volgende weken nog wel eens doen als ik tijd heb, want daar ontbreekt het me tegenwoordig nog wel eens aan. De pensioenleeftijd wil niet altijd zeggen dat je meer tijd hebt...integendeel, ik blijf een bijzonder bezig bijtje.

Maar laten we beginnen bij het begin. De showa werden getoont, en er kwamen al dadelijk enkele kandidaat kopers om een keuze te maken. Ik had de kleintjes verdeeld over 3 bowl, zodat er ongeveer een 11 per bowl getoond werden. Koi kiezen blijft altijd een moeilijke zaak, kleine koi kiezen van 20-25 cm nog veel moeilijker, er gaat dus voldoende tijd over om een keuze te maken. 

Er zijn er nog een aantal over, dus het is nog altijd de moeite om even te komen kijken. Ik was echter bijzonder blij met het resultaat, en na een dik uurtje heb ik de koi in buitenvijver 3 gezet. Bij deze een filmpje van de showa die getoond werden

Ondertussen kwamen Pascal en Naomi het erf opgereden. Ze hadden hun zinnen gezet op de bloedmooie karashigoi van Matsue. Ik werd altijd gefascineerd door deze karashigoi, vooral door haar uitzonderlijk mooie kleur, die meer bij een kigoi zou aanleunen. 

Toen ze echter de laatste ginrin redkarashi zagen rondzwemmen werd het al snel duidelijk dat deze exemplaren uitzonderlijk mooi zouden kunnen worden. Ik heb er nog maar 3 ter beschikking en na enig vergelijken werd de keuze bevestigd. Deze 2 exemplaren gingen mee naar huis. Ik blijf erbij dat zowal de ginrin redkarashi als de geschubte redkarashi een enorme aanwinst voor je vijver is. Hun kleurschakering is bijzonder fluwelig en getuigen van goede smaak. Niet te vergelijken met enig ander exemplaar.

Ik moet wel zeggen dat het kujaku dag was, want die gingen buiten verwachting bijzonder vlot van de hand. Ik had ze eigenlijk verkocht om eens een andere soort te hebben buiten de overgrote meerderheid van gosanke, maar echt succesvol zijn ze nog niet geweest.

Ze zitten nu allemaal in de quarantainevijver die ik vorig jaar heb geplaatst. Als het goed is heb ik er nog een 16-tal over en mogelijk ga ik proberen volgende week deze exemplaren aan te bieden. Er zijn 2 verschillende aankopen geweest. De eerste soort ga ik aanbieden rond de 300 euro, afhankelijk van de kwaliteit. Ze zijn om en bij de 30 cm de tweede soort is iets duurder en zal ik aanbieden rond de 6-700 euro/stuk. Deze zijn 35-40 cm. Bij deze een filmpje van de kujaku

Ondertussen kwam Maikel 2 mango ophalen. Het filmpje toont de 9 overblijvende exemplaren, waarvan hij een soragoi en een karashi mango heeft gekozen. Er zijn nu nog 7 exemplaren over, zij zwemmen nu bij de kleine showa rond. Het zijn de laatste exemplaren van de 250 die ik aangekocht had.

Het moment supreme kwam dan aan de beurt. De Adult Champion moest gebowld en ingepakt worden. Onverwacht, want ik had de prijs van Adult Champion geprojecteerd op een andere  koi die ik ingezet had. Deze won wel de 1ste prijs en best in variety wat ook niet onverdienstelijk was, maar de showa ging met de prijs lopen. 

Leon en Janny zijn oudgedienden in de koiwereld en ze waren bijzonder gelukkig met deze prijs. De showa werd nog even gemeten, 68 cm. Ik denk dat er nog prachtresultaten te halen zijn met deze showa, dus zorg er goed voor en laat deze binnen een jaar of 3 nog maar eens zien...ik ben bijzonder benieuwd naar het resultaat. Even de druk op de ketel houden !

Zou je mijn showa nog even tussendoor kunnen filmen vroeg Roy ! Natuurlijk kan ik dat, gewoon een kwestie van even de tijd maken en vooral niet vergeten. Dit was de showa die ik als de betere had uitgekozen van de Sakai aankopen. Op verzoek zal deze meegenomen worden naar de Euregio Koishow.

De 3de kujaku kwam nu aan de beurt. Ludo en Renée hadden hun keuze bijzonder lang voorbereid, en het heeft even geduurd vooraleer ze gekozen hadden. Maar er is niets mis met hun keuze. En weet je wat het mooie is ? Als ik nadien een filmpje aankrijg met de mededeling dat ze goed rondzwemt in haar nieuwe verblijfplaats.en met de woorden: "Hé Luc, een filmpje van onze nieuwe aanwinst. Hij heeft nog wel een beetje bang van al dat groot geweld." 

 

 

4
5
36
10
6
3
2
26

Meer afbeeldingen

Zo trots als een pauw: afbeelding 1
Zo trots als een pauw: afbeelding 2
Zo trots als een pauw: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

Kan begrijpen dat die boze mannetjes frusterend is  ik vind dit niet terecht veel dank voor de geweldige nieuw items het ideale ontbijt


interkoi

Oeps dat bozemannetje is vroeg wakker. (6.50 uur) Wat erg als je zo wakker moet worden.... moet toch een zielig figuurtje zijn. Als je nu nog eens wist wie het zou kunnen zijn...

Johan

Zo niet belangrijk, waarom reageren op een enkele negatieve reactie terwijl er 35 duimpjes, hartjes en Yes aangeklikt zijn.
Weer een mooi geschreven nieuwsitem Luc met prachtige beelden en gelukkige hobbyisten die kunnen gaan genieten van hun mooie koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml