Mijn hart begint sneller te kloppen.

Mijn hart begint sneller te kloppen.Soms zie je opnieuw oude glorie en begint je hart weer sneller te kloppen.

Sentimenteel ? neen ik ben niet zo sentimenteel, maar als je koi terugziet in goede gezondheid die je enkele jaren geleden hebt aangekocht, en die het goed hebben gedaan, dan mag je terecht trots zijn en moet je je gevoelens niet onder stoelen of banken steken.

Wie herkent op de foto nog de showa die indertijd mijn hart gestolen heeft ? Inderdaad, het is de showa van Takigawa die ik de naam "wolverine" toedichtte. Vraag me nu niet waarom ik die naam heb gegeven aan deze koi, het zijn gewoon ingevingen op het moment dat ik ze zie. Het is dus puur gevoelsmatig.

Hier zie je nog een filmpje bij aankoop in 2008: Wolverine of 810013, ze was toen nisai of 15-16 maanden oud. Ik kocht ze met de overeenkomst om ze nog 2 jaar in de mooiste mudpond van Japan te laten, namelijk bij Takigawa San.

Aankoop 2008, het geboortejaar was dus 2007, wat maakt dat ze nu nog maar 6 jaar is. Toen ik ze aankocht was ze 56 cm, en enorm mooi (en duur) om te zien. De niet moderne bouw stoorde alleen de showkikkers, maar mij helemaal niet.

Op dit ogenblik ziet ze er zo uit: Wolverine op dit ogenblik en met haar 78 cm een waardige verschijning. Ze ziet er nog picobello uit, en heeft nog enkele jaren de tijd om te verbeteren en over de 80 cm te gaan.

Een hele prestatie om de koi zover te krijgen, en een hommage aan de eigenaar om de koi zo goed te laten ontwikkelen. De kop is indrukwekkend, de body ontzagwekkend, en het beni om handen en vingers van af te likken. Ik ben er nog steeds trots op, en het roept heerlijke herinneringen op van vervlogen tijden toen vrienden nog vrienden waren.

Een ander monument is deze Giacomei of reversed asagi - 912029, aangekocht in 2009 als nisai. Geboortejaar 2008, zodat ze nu 5 jaar is. De ontwikkeling qua body en lengte is enorm zoals je kan zien in dit filmpje, helaas heeft ze de voorspelbare gedaanteverwisseling ondergaan, namelijk dat ze veel donkerder is geworden.

Het blijft met haar 79 cm een imposante verschijning, en je kan niet anders dan respect opbrengen voor deze unieke giacomei of "omgekeerde asagi" van Otsuka. Wie niet weet wat giacomei wil zeggen, moet naar de tekening op de schubben kijken. Bij een normale asagi is de schub donkerblauw in het midden en lichterblauw aan de buitenkant, bij een reversed asagi is de schub lichter blauw in het midden en donkerder naar buiten toe. Ze zijn uiterst zeldzaam, en ik kon het toen niet laten om deze aan te kopen.

Het was een uniek moment om deze grootheden nog eens terug te zien.

Het nieuwsitem van gisteren heeft me enigszins ontgoocheld. Ik had tenminste wat reactie verwacht van de koikenners die anders wel wel mijn prijzen voor kunnen kauwen, maar die zich nu onthouden hebben. Ik wil de mensen die het nieuwsitem gelezen hebben en zo hun eigen mening erover hebben niet ontgoochelen, en zet hier even de normale prijsindicatie op een rijtje:

Vraagprijs voor de kohaku van Taniguchi 39 cm: 395 euro.
Vraagprijs voor de kohaku van showa van Ueno 41 cm: 495 euro.
Vraagprijs voor de kohaku van Taniguchi 33 cm: 395 euro.

Ik zou zeggen dat Polleke de beste neus heeft voor de prijzen. Het antwoord van Ray is niet van toepassing wat betreft de ouderdom van de koi op dit ogenblik. Iedereen ziet dat dit jonge vissen zijn, en moeten beschouwd worden als leuke vijvervissen. Je ziet ze graag of je ziet ze niet graag, maar ze moeten niet aangekocht worden als koi met buitengewone groeigenen of koi met veel potentie, want dan ben je weer op zoek naar iets wat er niet is...

Als je trouwens op zoek gaat naar deze kohaku of showa op de site, waar 90% van al mijn vissen opstaan, dan zul je ze zien en vinden, en zien dat ze 23-24 maanden zijn.Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Indrukwekkende Showa, één van de mooiste die ik al zien passeren heb.

Peter on 05/07/2013 08:56

Wolverine word wel een indrukwekkend veelvraatje.
Zo zie je ze niet veel,wat een verschijning!

jack on 05/07/2013 10:12

Het beni vind ik juist erg tegenvallen in het staart gedeelte op de video van aankoop kon je dit ook al zien.

Paul Vos on 05/07/2013 12:02

Man wat een body die showa. Met goed behoud van huid. Kan me voorstellen dat je dan even blij bent als je zoiets terug ziet...

Wim on 05/07/2013 13:10

wolverine is een top koi!!!!
@paul soms wil ik juist iets niet zien!
ik kijk liever naar de goede punten van n koi.
erg breed,mooi patroon , op naar de 80 cm!

pascal on 05/07/2013 15:42

Verstandig Pascal, bedankt...

lu on 05/07/2013 17:39

practige vissen zeker die showa!!!

rudy on 05/07/2013 17:44

Ik heb nog enkele foto's toegevoegd bij aankoop, want het filmpje is van een jaar later. In 1998 nam ik volgens mij nog geen filmpjes. Dit zegt misschien meer over het sashi bij aankoop.

luc on 05/07/2013 17:48

Wat een body , inderdaad . Deze wil ik nog wel eens terug zien binnen enkele jaren . Patroon spreekt mij ook aan , al is dit een persoonlijk iets.
Op de staart wat minder beni , maar daar kijk ik met plezier over.
Top Koi , proficiat aan de eigenaar .

Johan on 05/07/2013 18:45

Diep respect voor zo een koi EN eigenaar ,hoe meer je met koi bezig bent hoe meer je respect gaat hebben voor grote EN mooi blijvende koi ,het is allemaal niet zo gemakkelijk en als je koi kunt zien MET een paar foutjes maar vooral de goede punten opnoemt dan ben je al veel gelukkiger .De koi die je dan beoordeeld moet natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn zoals huidkwaliteit maar vooral de bodyuitstraling vind ik .grtjs

paul on 05/07/2013 19:54

Een van de mooiste showa die ik in levende lijve heb gezien! Machtige body heeft deze gekregen zeg! Een plaaatje!

Reverse asagi blijft ondanks alles een bijzondere en toch ook imposante verschijning!

Matthijs on 05/07/2013 23:56