10 Koi vertrokken naar huis

10 Koi vertrokken naar huis

Het cijfer staat op 26. Welk cijfer ? Het cijfer om de koi te komen ophalen. Blijkbaar gunnen de mensen ons het plezier om van hun koi te blijven genieten, want ondertussen zitten we medio juni, en nog moeten er heel wat koi opgehaald worden, en dan tel ik de nieuw aangekomenen er nog niet bij. 

Gisteren was er weer heel wat werk te doen, niet minder dan 10 koi vertrokken naar huis. Onder hen heel wat kleintjes, maar dat zijn ook koi, en iedere koi die naar huis gaat telt. Wel was ik verbaasd over de groeimarge van de kleintjes. De bijgaande foto laat de mannelijke tosai zien in hun nieuwe verblijfplaats.

Er zit wel degelijk verschil in de groeicurve, en het is interessant om op te volgen. Dit viertal vertrok samen naar een klant.De grootste was maar liefst 34 cm en kwam van 26 cm, het was nummerke  2003099, toch iets om in je op te nemen en over na te denken. De 3 anderen zaten op 26-27 cm en kwamen van 22 cm, toch ook niet te versmaden, dat belooft voor de overblijvers en het is toch spannend om te volgen. Misschien wordt ik nog tosai minded wie weet !

Een absolute schoonheid in mijn ogen is deze godan ginrin kohaku van Momotaro. Ik hoor het de mensen al zeggen...."ik hou niet van ginrin", maar deze voorgekauwde opmerkingen zijn niet meer van deze tijd. Ik vind het zonde dat een begrip zoals dit nog altijd gebruikt wordt. Ze zijn niet mooi,  neen ze zijn bloedmooi. De tijd dat ginrin een afstraffing was van de koi is reeds lang voorbij ! En zeker de prachtbeesten van Momotaro zijn bloed en bloedmooi !

Nog een voorbeeld van een ginrin kohaku van Momotaro. De Aziaten weten ze wel op prijs te stellen, want het is altijd een gevecht op leven en dood om goede ginrin, die ook groot kunnen worden te pakken te krijgen.

Deze mannelijke tosai gaat nu al naar het buitenland. Hij behoort wel tot de duurdere tosai, maar dat zie je ook. Geloof het of niet maar deze kohaku was 46 cm, dus 5 cm gegroeid sinds de meting voor de blind auction einde maart. Dat beloofd, want ik weet waar ze naartoe gaat, en dat is top. De tancho is ook een ginrin, het was dus een echte ginrin opruiming gisteren.

Kan je het geloven ? De grote kohaku  uit deze bowl mat maar liefst 51 cm. Tosai en 51 cm, waar gaan we naartoe ? Nu is het enkel maar afwachten wat ze de volgende jaren gaat doen. Ik probeer het nauwlettend in het oog te houden.

Een sansai kohaku van 73-74 cm, wat moet je hier nog aan toevoegen ? Aangekocht in december 2018. Laat geboren, namelijk juli 2017, ze moet dus nog 3 jaar worden. Maar ik ben blij dat alles goed verlopen is, want de verantwoordelijkheid wordt zwaar onderschat. Mijn deel van het werk is gedaan, nu is het aan de eigenaars om het af te werken.

Dan is het de beurt aan een kohaku van Sakai die ik aankocht bij Narita. Vanaf het begin wisten we dat het patroon de nodige moeilijkheid zou zijn, maar de algemene uitstraling en de body die aan niets te wensen overlaat deed de wijzer naar de goede richting overslaan.

Het puntje in het midden van de koi is geen wondje, het is een kleine ingreep die ik vorige week heb gedaan om een ongewenst puntje weg te werken, en dat zal verdwijnen eens de tijd de wondjes heelt. De koper was hiervoor vooraf op de hoogte gesteld, en zo moet het ! Maar bekijk deze body ! Hier ga je geen spijt van krijgen. De kohaku is wel verkocht, maar blijft dus nog even in Arendonk en zal nog even verzorgd worden. 

Ik liet nog een andere kohaku zien, die dezelfde mogelijkheiden heeft in de genen, maar die door de klant geen voorkeur kreeg. Het is wel een kohaku die mijn absolute zegen krijgt. Ze werd aangekocht als tosai, en kijk naar het resultaat....nisai en 61 cm, maar let vooral op de kwaliteit ! Neen deze krijgt geen 50% korting, wees maar niet bang. 

Hier zie je ook dat de maruten ook aangegroeid is naar het 2de patroon, maar wel een duidelijke verbinding. Men spreek nu niet meer over maruten maar ik spreek dan altijd over een lepelkohaku. Ze staat wel hoog in mijn vaandel, want ik heb ze gisteren eens van dichtbij bekeken...jongen jongen toch....

Rudi nam echter de gelegenheid te baat om nog enkele kohaku meer te bekijken, waaronder deze nieuw vorm van kweken door Momotaro.  Voor zover ik begreep willen ze de Dainichi bouw, min of meer in de koi van Momotaro kweken, en is dit één van de resultaten. Ik kocht ze om te expirementeren, maar het is helaas niet mijn ding. Wij echter graag een pladijs ziet, het is nu het moment. Ik zal nog iets van de prijs af willen doen als er liefhebbers zijn, want ik wil ze uit mijn systeem.

Een trio Taniguchi werden ook nog even bekeken, maar als je dan die Momotaro ziet, dan weet je al snel wat er gaat gebeuren...er is geen vergelijk mogelijk, maar dat vertaalt zich natuurlijk ook in de prijs.

Is dit het einde van de drukke dag ? Neen hoor, ik heb nog één sanke op mijn lijst staan, want dat is de sanke waar Rudi naar kwam kijken. Hij gaat wel in de opgroei bij hem thuis, dus deze vertrekt op 27 juni. Het was zijn 2de keuze van de blind auction, dus toch een succes.

Zo dat was alles van de drukke vrijdag. Vandaag verwacht ik ook al wat volk om koi op te halen. Wij zijn er klaar voor...

--------------------------------------------------------------------------------------

FILMPJE UIT DE OUDHEID.
Onze machtige deelnemers aan de show in Appeltern anno 2011

--------------------------------------------------------------------------------------

DE FOTO VAN DE DAG

--------------------------------------------------------------------------------------

FILMPJE VAN EEN KLANT
Geluk zit in het Genot

--------------------------------------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml