3 x Sakai, 1 x Momotaro

3 x Sakai, 1 x Momotaro

Er werd me gisteren gevraagd om de lengte van een sanke door te geven en een filmpje te maken. Ik was volop bezig met de voorbereidingen van de show, maar tussendoor toch even de moeite genomen om de sanke te meten.

sanke van MomotaroDe sanke in kwestie was sanke SA-V18-1194, een bekende voor mij. Het was één van de duurste aankopen die ik ooit heb gedaan voor een tosai. Zelfs nu ze yonsai is, blaakt ze nog van gezondheid, en voor mensen die huidkwaliteit als belangrijk inschatten, zullen deze sanke zeker appreciëren.

Raar maar waar, ik had ook de bedoeling om deze in te zetten op de Euregio koishow. Het is nog altijd de moeite om deze de kans te geven om verder te ontwikkelen, want de kwaliteit spat er vanaf. Men vraagt zich altijd af hoe sumi zich kan ontwikkelen, iets wat gewoonlijk onvoorspelbaar is;

De mensen die de kennis hebben moeten er ook naar gokken, maar dit is een mooi voorbeeld om te laten zien hoe onvoorspelbaar de ontwikkeling van sumi is. Ik heb er de link naar het certificaat even bijgedaan zodat je de metamorfose kan zien. Ze was trouwens precies 70 cm.

Vergelijk dit met de sanke toen ik haar aankocht. sanke van Momotaro

Ik weet ook dat een sanke hier te lande liever afgebeeld wordt met een andere indeling van sumi, minder sumi op enkele plaatsen, maar in Japan zou deze hoge ogen gooien. Daar wordt dit wel bijzonder hoog ingeschat!

Vermits ik toch bezig was heb ik een andere sanke gebowld met dezelde onvoorspelbare ontwikkeling van sumi.

In dit geval gaat het over sanke 2111009. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze ontwikkeling zeker en vast niet verwacht had. Wel is het sumi van onberispelijke kwaliteit. Deze heb ik 63 cm gemeten. Ook hier een filmpje bij aankoop ter vergelijking.

Ik kon het ook niet laten om een paar kohaku in de bowl te plaatsen. In dit geval 3 sakai kohaku en 1 Momotaro kohaku. Kan jij aanduiden welke de Momotaro kohaku is ? 

Neen, ik heb tijdelijk de betreffende koi even van de website gehaald, zodat je niet kan spieken. Ik ben wel onder de indruk van deze fantastische bowl kohaku.

Nu ga ik me voorbereiden voor de show in Merelbeke. Zo dadelijk alles inladen, de koi inpakken en we kunnen vertrekken. Johnny komt me gelukkig helpen!

 

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

interkoi

555

Matthijs

555


Kristofer Uleskog

555


interkoi

555


Dick

555


Matthijs

555


Rob

555


eric

555


Dick

555


Andrée en Ludo

555


Thijs

555


Rudi w.

555


Jack

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml