Belgische Koi Show Dag 1

Belgische Koi Show Dag 1

Het is weer zover. De shows kunnen weer van start gaan, en alles zit mee. Het weer is geweldig, niet te warm, niet te koud, ideaal om naar de show te gaan. 

Er zijn veel verbeteringen aangebracht, vooral de aanwinst van de nieuwe vaten is een pluspunt. Het leek ook meer gestructureerd georganiseerd, en het gaf een goed gevoel.

Wel even meedelen dat mijn vaten van nummer zijn veranderd. De vaten van Interkoi zijn nu 8 - 9 - 10, waarvan vat 9 op naam werden gezet van Kristoffer, die voor de eerste keer meedoet aan een Belgische koishow. Als het goed is zal hij ook aanwezig zijn vandaag op de show.

Zijn koi kan je bewonderen in vat 9 het middelste vat van het filmpje met de 4 koi, die na de show naar huis zullen vertrekken. Uiteraard nadat ze de show hebben verteerd in Arendonk wat nog enkele dagen of weken zal duren.

Het zijn allemaal nog maar nisai, maar wel van 64-65-68 en 60 cm, dus al serieuze jumbo op dit moment. Er zitten toch potentiële winnaars tussen, maar dat zullen we moeten afwachten, want we weten niet wat de concurrentie meegebracht heeft natuurlijk.

Vooral de benigoi is van een behoorlijk hoge kwaliteit en ik zou ervan verschieten moest deze geen grote prijs wegkapen. Ook de kohaku met het beni over de neus is zeker klaar om te stralen in de show.

Vat 8 bevat enkele koi die mogelijk een kans maken op een wat grotere prijs, tenminste dat hoop ik. In vat 10 heb ik dan een bijzonder mooie showa zitten, die door Leon werd aangekocht. Ze wordt mooier telkens als ik ze zie ! 

De tancho showa is natuurlijk altijd een kanshebber, en er zitten nog enkele showwaardige maruten kohaku in, waarvan eentje van françois en eentje van Christian, klanten die hun koi wilden inzetten in de show. De tancho kohaku is dan nog niet verkocht en is zeker een kanshebber. De  kleinere kujaku heb ik als spielerij meegenomen, net zoals de sanke van 50 cm met het indringende sumi. Deze koi zijn nog niet verkocht. 

De algemene indruk van de show was professioneel, goed onderbouwt met een goed team van helpers, netjes verzorgd en zeker de  moeite waard om te komen zien. Misschien kom ik jullie wel tegen één van deze dagen !

Voor de vaten betaal ik 765 euro en dan ben ik nog eens 525 euro kwijt voor het inzetten van de koi. Een dure investering om volgens de foto publiciteit te maken voor Kim's koi - Poisson d'or - Madan Koi - Normandie Koi en Japan Koi....hmmmm....het blijft een bron van ergernis...

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Paul Vos

555


interkoi

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml