Dag 2 van de Belgische Koi Show

Dag 2 van de Belgische Koi Show

De juryleden gingen al snel aan de slag want er was veel werk te verzetten. Ik heb geen idee hoeveel koi er werden ingezet, maar ik schat toch om en bij de 5-600 koi die er aanwezig waren.

De grootste prijzen werden eerst verdeeld, de winnaars zijn ondertussen al bekend. Ik wist dat ik zelf geen grote kanonnen had om naar de meest begeerde prijzen een gooi te doen, maar laat iemand anders ook maar eens van de overwinning genieten.

Na 15 jaar heb ik alle prijzen al meegemaakt, en ik ben er trots op ! Ondertussen werden volgende prijzen al uitgedeeld, maar ik denk dat nog niet alles verdeeld is, dus dat kan nog veranderen in de loop van deze dag.

Wat heb ik ondertussen aan prijzen verzameld en hoe heb ik het ingeschat. Mijn voorspellingen kwamen redelijk goed uit. Uiteraard kan je niet alles 100% voorspellen, maar laat ons zeggen dat ik het voor het grootste gedeelte aan het langste eind had. Ik zet de koi hier even op een rijtje die een prijs gewonnen hebben.

Vat 8

Ik denk dat hier nog niet alle prijzen zijn verdeeld, omdat hier de kleinere koi inzaten. Het beste resultaat natuurlijk was van de showa van Momotaro die de 1ste prijs behaalde en op het einde van de dag ook  nog de prijs van adult champion in de wacht sleepte. 

Ik had deze als 1ste verwacht, maar had de adult champion voor een andere koi in gedachten. Bij deze het filmpje van deze glansrijke adult champion, een niet te verwaarloze prijs. De showa is van Momotaro en voldoet eigenlijk aan alle wensen. 

De tancho kohaku had ik als 1ste prijs ingeschat, maar deze werd 2de. Hier zwemt ze samen met de kohaku die ook een tweede prijs behaalde. Het is in mijn ogen de perfecte tancho kohaku, maar schijnbaar is er nog een betere. Ik zou de betere moeten gaan opzoeken, maar of ik dat ga doen weet ik nog niet. Dan zou ik een vergelijk kunnen maken.

Het is mogelijk dat de kleinere exemplaren nog een prijs in de wacht zullen slepen, maar dat zal ik pas in de loop van de dag weten. Voor mij werd de kujaku als mogelijke winnaar zeker ingeschat, alsook de tancho showa. 

Vat 9

Hier zwommen 4 zeer jonge nisai van 65 cm in, dus eigenlijk nog te vroeg om op de show in te zetten. Deze zullen in de loop van juni verhuizen naar Zweden. De super mango benigoi was door mij zeker aangewezen om een eerste prijs te nemen. Als nisai van 68 cm voldeed ze aan alle verwachtingen. Ze is ook bloedmooi !

De 3 anderen hadden voorlopig geen prijs. Ik had dit ook niet verwacht, buiten de skitsuke kohaku, die van een geweldige kwaliteit is. (de koi met het beni op de neus). Ze heeft perfect beni met maruzome kiwa, dus ik dacht dat ze dit zeker wel zouden appreciëren.

Ik had deze als mogelijke prijswinnaar ingeschat, maar voorlopig toch niet. Van de 2 anderen wist ik dat het te vroeg was om ze in te zetten op een show, maar laten zien is ook al belangrijk.en de eigenaar, die trouwens speciaal van Zweden was overgekomen had gevraagd om deze op de show in te zetten.

Vat 10

De kumonryu voldoet aan alle eisen. Ik was 100% zeker dat deze een eerste prijs zou behalen. Bloed en bloedmooi, en hopelijk is ze stabiel genoeg om zo te blijven. De kumonryu had trouwens bijzonder veel succes, want er werd redelijk naar gevraagd.

De oshiba shigure daar was geen twijfel aan. Uitvoeringen zoals deze zijn bijzonder moeilijk te vinden, en een eerste plaats is dan ook zeker op zijn plaats. Ik zou ze zelfs een speciale prijs willen toebedelen. Deze werd vorig jaar maart aangekocht op de Choguko veiling.

De sanke had ik de prijs van Adult Champion toegedicht. Dat deze prijs naar de showa ging had ik niet verwacht. Deze sanke moet echter nog enkele jaren doorgroeien om tot de grote prijzen mee te dingen, en dat zal ze zeker doen. 

Als ik alles op een rijtje zet heb ik de Adult champion prijs, 5 x eerste prijzen en 2 x tweede prijzen. Of er nog iets bij komt zal ik straks weten, maar tot hiertoe toch een goed resultaat.

Wel moet ik zeggen dat er redelijk weinig volk was, en ik heb weinig vaste klanten ontmoet. Misschien dat dit vandaag verandert, maar moederdag is ook vandaag en dat zijn bijzondere dagen. Bovendien zijn het de Gentse floraliën en is er nog een hondenshow op de expo. Drukke dagen.....

Deze avond heb je weer de drukte van het inpakken, maar ik heb gelukkig de hulp van Johnny, een hulpje uit de duizend.

Toen ik op de show aankwam zag ik nog extra prijzen. De tancho showa werd eerste geplaatst en de kujaku tweede.

De ginrin shiro muji verdiende ook zeker zijn eerste plaats. Het verwonderde me gisteren al dat deze nog niet genomineerd werd.

De bloedmooie sanke en de oshiba shigure kregen ook nog de vermelding van best in variety. Al met al een buitengewoon succes zou ik zeggen.

 

 

Meer afbeeldingen

Dag 2 van de Belgische Koi Show: afbeelding 1
Dag 2 van de Belgische Koi Show: afbeelding 2
Dag 2 van de Belgische Koi Show: afbeelding 3
Dag 2 van de Belgische Koi Show: afbeelding 4
Dag 2 van de Belgische Koi Show: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Peter

555


Matthijs

555


Jack

555


wiechert

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml