De BKS dag - de finale

De BKS dag - de finale

Ik denk dat ik mij gelukkig mag prijzen met de  prijzenpot ! Alle koi die ik persoonlijk bestempeld had als mogelijke winnaars of prijzenpakkers hebben het inderdaad ook gemaakt.

Op zondagmorgen waren alle prijzen verdeeld en had ik uiteindelijk nog enkele 1ste en 2de prijzen erbij.  In totaal meer dan voldoende prijzen om tevreden terug te blikken op het resultaat, met als finale plaats nog de adult champion trofee.

Mijn oordeel over de show ? Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Je werd ook vriendelijk ontvangen door alle leden en helpers van de BKS, en als je problemen had, werd je dadelijk geholpen. Na de eerste leerdag vorig jaar zag je al dadelijk een diepgaande verbetering. Zeker de nieuwe vaten was een aanwinst. 

Nog een laatste blik op onze helden !

Vermits we kritisch mogen en moeten zijn, zou het niet onverstandig zijn om een soort afscheidings hekken te laten maken tussen de verschillende stands. Het hoeft niet duur te zijn en ik denk met bepaalde houtleveranciers en andere zou er een gezellige afscheidingswand kunnen geïmproviseerd worden zodanig dat het geheel nog een meer ordelijk geheel zou kunnen vormen. Rome is ook niet op één dag gebouwd, dus er is nog tijd om verbeteringen aan te brengen. 

Het grote voordeel van deze locatie is in mijn ogen vooral de goede en degelijke bereikbaarheid van de vaten, wat voor de deelnemers toch altijd een kritieke kwestie is. Het is een niet te onderschatten pluspunt voor mij.

Wat ik wel betreur is dat er niet zo heel veel volk de BKS heeft bezocht. Het was gezellig, maar meer bezoekers zou welkom zijn. Het is echter één van de pijnpunten die voortvloeien uit de corona crisis en de te hekelen oorlog die momenteel gaande is. De animo is redelijk ver te zoeken en de drang naar het kopen van koi staat ook op een lager pitje. Het zullen moeilijke jaren worden.

Om 4 uur begon de prijsuitreiking en daarna werden de stands afgebroken en ingeladen. Dan is het de beurt aan het inpakken van de koi, en de reis naar huis kon beginnen. Ik was ongeveer rond 20.00 uur in Arendonk, en rond 20.45 waren alle koi in hun tijdelijke verblijfplaats gezet. Met de onmisbare hulp van Johnny kwam alles op zijn pootjes terecht, en trots zette ik als laatste de fortuinlijke adult champion bij de overige koi

verplaatsen van koiNog even wat zout als ontsmetting toegevoegd in de vijver, en Johnny voegde eventjes een bus anarex bio bij om de eventuele technische mankementjes die kunnen optreden na transport snel helpen te genezen.

Ter info, ik zet de koi zoals je kan zien op bijgaande foto altijd met een plastic zak in de vijvers, het is zeg maar de Japanse manier om koi over te zetten en in mijn ogen ook de meest makkelijke en veiligste manier om dit te doen.

We bereiden ons ondertussen voor op de volgende koishow !

 

 

Meer afbeeldingen

De BKS dag - de finale: afbeelding 1
De BKS dag - de finale: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jurriaan

555


Polleke

555


Wim DW

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml