51 is het magische getal

51 is het magische getal

We zijn in de eindfase van de winterperiode. Alle ogen moeten  nu gericht zijn naar het ophalen van de koi. Volgens mijn boekhouding moeten er dat nog 51 zijn, Wat zal de einddatum worden voor het ophalen ?

Ik heb het zo beredeneerd ! Normaal heb ik nog 2 transporten lopen voorlopig. Ondanks de moeilijkheden voorvloeiende uit de problemen met de oorlog in Oekraïne, zijn transporten niet 100% voorspelbaar.

Het transport dat onlangs afgeschaft werd is nu vermoedelijk verplaatst naar 18 maart. Laat ons hopen dat dit gerespecteerd wordt. Het volgende transport, zal ik proberen te regelen medio april, en nog liever eind april.

Het is dan ook wenselijk dat alle koi 1 week voor het transport in april zeker opgehaald worden. Dan heb ik nog voldoende tijd om de vijvers die ter beschikking moeten staan voor te bereiden, zodat deze laatste levering ongestoord kan plaatsvinden. Zo gauw ik info heb over deze levering zal ik deze meedelen natuurlijk.

Het is roeien met de riemen die we hebben op dit moment. De onzekerheid neemt toch toe en zoals ik gepland had zal ik toch minder koi aankopen dan ik normaal doe. Er zijn teveel signalen die zorgwekkend zijn.

De aanvragen voor koi neemt gelukkig wel toe, dat is tenminste al positief te noemen, en gisteren kreeg ik gelukkig al veel klanten op bezoek. Meestal wel om hun voer op te halen, maar dan is ter tenminste toch beweging.

Nu zaterdag hoop ik wat volk te ontvangen op de dag van Wiechert, maar echt veel animo is er niet. Spijtig want de kans op de aankoop van mooie koi is eigenlijk niet te verwaarlozen. De prijzen van deze koi zijn trouwens heel menselijk en liggen tussen de 300 en 1950 euro. 

Bovendien durf ik beweren dat het bijzonder goede koi zijn, winterhard en een verstandige aankoop voor die mensen die sterke koi willen. Al de tosai die in het begin van het jaar aankomen zijn nog niet volledig geacclimatiseerd. Is dit slecht ? Neen, dit hoeft niet slecht te zijn, maar het is wel iets delicater om het diplomatisch te zeggen.

Gisteren ging er ook nog een kohaku van Matsue naar huis. Een meerstappen kohaku is altijd een lust om te zien, tenminste dat is mijn idee. Er zijn veel mensen die nog door het klassieke patroon begeesterd worden, en natuurlijk is daar niets mis mee, maar zelf heb ik een zwak voor het meerstappen patroon.

Met haar 61 cm als nisai een serieuze kandidaat om uit te groeien naar volwaardige jumbo, maar dat moet in zijn nieuwe vijver gebeuren. Er zwemmen nog enkele Matsue kohaku rond van goede kwaliteit, die trouwens prijstechnisch niet in de hogere regionen behoren. Ik zou deze toch eens rustig bekijken want het zijn goede koi.

IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10 TOT 12.00 UUR

 

 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml