Onvoorspelbaar en bijzonder

Onvoorspelbaar en bijzonder

Ik investeer op golden corn, dat is geweten. Of ik er goed aan doe is nog maar de vraag, maar wie niet waagt, nooit wint. Het feit dat Narita er ook zoveel op investeert is toch een teken aan de wand, en als ik de prijzen zie die er geboden worden op deze nieuwe soort, dan moet ik even slikken.

Ik heb enkel deze golden corn te pakken gekregen. Er werden veel kleine koi aangeboden voor de AJYKS, waaronder bijzonder veel goshiki, maar die vond ik niet allemaal goed. De enkele die ik wel zou aangekocht hebben waren te duur en in mijn ogen onverkoopbaar.

Wat was er dan niet goed aan ? Er werden teveel goshiki aangeboden die de aanzet van sumi op het beni hebben, en ik weet  uit ervaring dat dit na aakomst hier nog veel verder zal doorbreken. Zelfs één of 2 kleine aanzetten zullen de koi binnen het jaar een vuile aanblik geven. Er zijn maar weinig goshiki die hier zijn hun prachtige verschijning kunnen handhaven.

Bovendien zijn ze allen vrij prijzig. Het kleine spul vind ik persoonlijk niet interessant, maar ik had wel serieus meegeboden op een fraaie kujaku en een prachtige bekko, maar het mocht niet baten. De tegenstand was te groot en ondanks het feit dat ik ver boven mijn budget ging, moest ik de strijd staken.

Niet getreurd, vandaag gaat de veiling van Momotaro in een eindfase. Er worden redelijk veel tosai aangeboden, zowel in boxen als afzonderlijk. Er zijn redelijk veel mannelijke tosai bij, tosai die nog niet gesext zijn en tosai die vrouw verklaard werden in februari. Ik ben van mening dat ik de volgende veilingen af moet wachten om de echte  jumbo tosai aan te kopen.

Op verzoek van een klant moest ik gisteren ook nog een koppeltje filmen, een sanke en een kohaku.die vorig jaar als tosai werden aangekocht. Het is plezierig om af en toe toch nog eens een paar koi te filmen. Dit koppeltje zag er meer dan goed uit, en zijn de winter goed doorgekomen. De kohaku is van Taniguchi en 40 cm, de sanke is van Momotaro en 37 cm.

Ik verzoek de klanten die probites besteld hebben om deze in de loop
van deze week of zaterdag te komen ophalen. 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml