Alle koi zijn van Interkoi

Alle koi zijn van Interkoi

Gisteren kreeg ik een filmpje aan van de vijver van Rudy. Toch wel een imposante vijver geworden als je bekijkt van waar hij kwam. Iedereen kent de Rudy natuurlijk, het is een trouwe bezoeker en bovendien brengt hij regelmatig zelfgebakken cakes mee, die door zijn vrouw gebakken worden. (waarvoor onze grote dank)

Ik herinner me Rudy nog van in de tijd toen hij bij de befaamde koisan werkte als manusje van alles. Dat is ondertussen toch weeral een jaar of 10 geleden. Nadien is hij systematisch klant geworden bij Interkoi en werd heel zijn bestand vervangen door koi van Interkoi.

Als ik de vijver nu bekijkt, dan zie ik een assortiment flinke koi van om en bij de 70 cm rondzwemmen die ik allemaal ken. Zijn blik is goed, zijn keuze subliem, en het doet me toch iets om af en toe een filmpje te ontvangen met een overzicht van zijn vijver. Zelfs de waterval is ooit eigendom geweest van Interkoi.

DE MACHTIGE GRAND CHAMPION ANNO 2020 VAN DE ZNA SHOW

Waar ik het ook even over wil hebben is over de foto die ik gisteren vond bij iemand op zijn facebookpagina en die ik nu gebruik als voorbeeld van de ontwikkeling van een showa !  Het is de showa van Ueno Koifarm die Grand Champion geworden was op de 55ste ZNA International koi show...een prachtvoorbeeld van de ontwikkeling van een showa.

Showa is sowieso een belangrijke koi onder de aanbidders van koi. De ontwikkeling van sumi is bijzonder fascinerend en onvoorspelbaar. Je kan natuurlijk verwachtingen schetsen, maar zoals ik altijd zeg, zekerheid kan je niet verkopen, het blijft een onzichtbare inschatting die verrrassingen kan opleveren.

Waar je wel eens goed naar moet kijken is de vergelijking van het hoofd ! Iedereen zeurt altijd over de breedte van het hoofd. Wij proberen de mensen altijd te onderwijzen dat de breedte van  het hoofd ook gevormd wordt door het verstrijken van de jaren en dat het hoofd breder wordt naarmate de ouderdom toeneemt. Kijk goed, heb je nog meer bewijs nodig dan deze foto's ?

Ik heb nog een filmpje gevonden van deze uitmuntende showa van 99 cm, geniet ervan. Wat me wel stoort is het feit dat ik enkele jaren geleden 4 tosai kocht van Ueno op het Narita event en nog eentje een tijdje later. Ze waren peperduur en ik dacht zeker een gouden selectie te hebben gemaakt...mis poes. Een 2de filmpje laat je de showa iets meer in zijn totaliteit zien...imposant hoor !

Ik kreeg ze aan de straatstenen niet verkocht. Ondertussen werden er slechts 2 van verkocht, zwemt er eentje bij Ben in de vijver om deze zelf te laten evolueren, en zwemmen er nog 2 bij mij rond. Ik blijf er nog altijd met plezier naar kijken, maar blijkbaar ben ik de enige ! Begrijpen jullie het ? Leg het me maar uit dan.

Toch nog even de overblijvende showa in de kijker zetten !

Ueno Showa SH-NA18-45
Ueno Showa SH-NA18-45 bij aankoop april 2018

Ueno Showa SH-NA18-47
Ueno Showa SH-NA18-47 bij aankoop april 2018

Deze  laatste zie ik toch nog een heuse metamorfose ondergaan ! Geduld is hier van toepassing, omdat de koi volgens mijn persoonlijke mening nog veel in petto heeft. Als je de koi bekijkt als tosai en zoals ze nu is, zie je dat het sumi volledig is weggetrokken.

Ik ken de koi echter van buiten en zie een evolutie die ik alleen kan zien, omdat je ze natuurlijk altijd live moet zien. Mijn verwachtingen dat het sumi nog verder zal ontwikkelen door de jaren geeft mij een genot....tenminste....als het doet wat ik vervan verwacht...hou ze toch maar in de gaten !

En tenslotte nog een filmpje van beide samen !

I rest my case !

Meer afbeeldingen

Alle koi zijn van Interkoi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Johan D

Een mooie collectie, proficiat en geniet ervan


wim.v

Knap Rudy, dat is een mooie vijver met mooie vissen. 

rudy

Merciekes


Johan

Mooie selectie koi bij elkaar geselecteerd Rudy en ze groeien ook flink zie ik.

rudy

Mercie


Wim DW

mooi bestand rudy - bedankt voor het filmpje - Ueno\'s - ja wie zal het zeggen waarom deze nog steeds bij interkoi rondzwemmen.... net als de onvoorspelbaarheid van het sumi, is de verkoop/aankoop van de koi\'s

rudy

Mercie


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052