Astaxanthine

Astaxanthine

Er is geen woord dat moeilijker uit te spreken is, of dat moeilijker te onthouden is dan Astaxanthine.

Nu zijn mijn intellectuele begaafdheden misschien niet zo geweldig, maar wat heb ik het moeilijk met dit woord. Het is in ieder geval een interessant product om te bestuderen en wordt ook gebruikt in het voer voor de koi.

De hoeveelheden, verhoudingen, toepassingen of andere zijn me nog niet bekend, maar ik ga verder op onderzoek.

Eerst en vooral ben ik op onderzoek gegaan wat het nu precies is, want toen ik het woord voor het eerst tegenkwam hoorde ik het in Keulen donderen, want ik had er nog nooit van gehoord, en dan kom je natuurlijk terecht op Wikipedia, die het volgende omschrijft:

Astaxanthine is een carotenoïde, meer bepaald een xanthofyl. Het is een kleurstof die toegelaten is onder E-nummer E161j. Astaxanthine komt voor in microalgen, gist, zalm, forel, krill, garnaal, kreeft, krab en in de veren van sommige vogels zoals flamingo's.

De flamingo dankt haar kleur aan astaxanthine, dat het dier binnenkrijgt via de consumptie van kreeftachtigen en blauwalgen. Voordat dit bekend was, werden flamingo's die in gevangenschap leefden langzamerhand wit van kleur. Bij gebrek aan astaxanthine verbleken de veren.

Het is een sterk antioxidant, tien keer sterker dan andere carotenoïden. Men vermoedt dat het daarom in planten en dieren voorkomt, als bescherming tegen ultraviolet (zon)licht.

Interessant om te lezen, moeilijk om te begrijpen als je er niet in opgeleerd bent, maar één ding is natuurlijk interessant om te lezen, en dat is dat de kleurstof de voedingsbodem is om rood te activeren.

Ik ben dan op zoek gegaan naar de oorspring van Astaxanthine en kom tot de vaststelling dat het eigenlijk algen zijn die op een bepaalde manier bewerkt worden, en meer bepaald uit de algenfamilie van de Haematococcus Pluvialis.

Als ik het in grote lijnen goed begrijp worden deze Algen geïrriteerd en gestresseerd waardoor ze zich ongelukkig voelen en omvormen tot een rode algenmassa. Dit gebeurd door ze van een aangename omgeving te bombarderen met veel zonlicht en zout water.

Na een aantal dagen zijn de algen rood geworden en worden ze gecentrifugeerd en wordt het geextrudeerd. Dit is een simpele manier om uit te leggen wat misschien wel wat ingewikkelder is.

Ik heb er een filmpje van gevonden, en het is misschien interessant om er eens naar te kijken, dan wordt het misschien ook iets duidelijker.

Dat het een sterk antioxidant is, wordt ook aangetoond in dit filmpje waarin duidelijk wordt dat het een goed bewaarmiddel is voor voeding. Bovendien blijkt het volgende eigenschappen te hebben en die vind ik zeker zo interessant:

Astaxanthine heeft ook een ontstekingsremmende en afweerversterkende werking, gaat dyspepsie tegen, bevordert het uithoudingsvermogen en spierherstel en helpt tegen vermoeide ogen....interessant of niet ! Ik ga het zelf ook innemen denk ik !

Tenslotte nog een filmpje van de grootste en enigste producent van de Astaxanthine volgens zijn eigen zeggen….

Is dit nu interessant ? Geen idee, maar we gaan het uittesten ! en, ....je bent nooit te oud om te leren. Misschien dat er onder de lezers bepaalde mensen zitten die de materie beter kunnen uitleggen...hou je niet in en vertel het ons.

Meer afbeeldingen

Astaxanthine: afbeelding 1
Astaxanthine: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240