Belgische Koishow - dag 2

Belgische Koishow - dag 2

Vandaag de 2de en tevens laatste dag van de Belgische Koishow die ik toch wel een succes mag noemen. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar ik zou de show sowieso als meer dan geslaagd willen bestempelen.

Ik was een beetje bezorgd over de uitstraling van de show in een fabriekshal, maar geloof me, de sfeer zat er meer dan goed in en de mensen kwamen volgens mij toch in grote getale kijken. 

Sfeerfilmpje van de Belgische Koishow

Geen overrompeling, maar een goede balans zodat je de koi goed kon zien, geen gedrang aan de vats, het zat goed in elkaar, mijn complimenten voor de organisatie. Natuurlijk ken ik bijzonder veel mensen, sommigen had ik al een tijdje niet gezien, maar ze kwamen allen even kennismaken.

De kwaliteit van de koi was meer dan goed, ik heb vele mooie koi gezien, en ik ben tevreden over de gewonnen prijzen. Je wil natuurlijk altijd het allerhoogste, maar het is me niet gelukt. Ik werd 2de in rij, wat zeker niet te verwaarlozen is.

Nu moet ik wel de eer laten aan de Wim, want het zijn koi die het gedaan hebben. Zijn selectie was subliem en zijn vat kreeg bijzonder veel bekijks. Ik had graag nog eens Grand Champion gespeeld met zijn kleppers, maar supreme champion is ook niet min.

Met de 5 koi van Wim die ik ingezet had, waren er 4 dikke prijzen, en dan moet je meer dan blij zijn. Ik weet trouwens niet of alle prijzen al gegeven zijn, maar dat zullen we straks wel gaan zien. Ik hoop heimelijk nog op een paar prijzen die ik nog niet heb bemerkt, dus er zijn nog mogelijkheden.

De prijzenpakkers blijven altjid raadselachtig en het roept om vragen, maar dat zal zo altijd blijven. Een eerste prijs voor de kujaku van Martin had ik niet verwacht, want hij was juist boven de 60 cm, wat het moeilijk zou maken in die reeks, maar ze pakte toch een eerste prijs. Zo zie je maar.

De showa die ik eigenlijk niet mee wou nemen, omdat ik ze te jong achte om nu al met de show mee te doen, pakte ook een eerste prijs.  Ze is amper 2 jaar en 1 maand, en bovendien is ze op deze leeftijd al bijna 70 cm, dus ik twijfelde, maar dat was niet nodig.

De koi waarvan ik wel verwacht had dat ze een prijs zouden pakken, deden het dus niet, en zo zie je maar dat ik er geen bal van ken ! Nu even een slag om de arm houden, want ik weet niet of alle prijzen zijn gegeven, dus een verrassing dringt zich misschien nog op.

Een klein overzicht van de koi van Wim die ingezet werden:

De Sanke van Sakai FF nu 77 cm, kreeg de Supreme Champion award.

De Sanke van Sakai FF nu 93 cm, kreeg de 3de prijs in haar klasse, dus dit was een ontgoocheling.

De fantastische Cha Utsuri van Takigawa van 94 cm kreeg de 1ste prijs in haar klasse

De charmante maruten Sanke van Momotaro van 88 cm kreeg de 1ste prijs in haar klasse

De kindai showa van Momotaro van 77 cm, kreeg helaas geen prijs toegekend.

Laat mij die kindai showa nu een geweldige koi voor de toekomst vinden, maar ja...misschien kijk ik iets te veel naar koi die het nog moeten maken in de toekomst en niet naar koi die nu al zijn, een fout die ik wel meer maak !

De supreme champion is daar een goed voorbeeld van. Ik herinner me haar aankoop bijzonder goed. Ik kocht haar op de opensales van Sakai FF in oktober 2018. Dit is het eerste filmpje.

De reden dat ik ze te pakken kreeg was volgens mij omdat ze redelijk veel ginrin schubben had, maar ik vond dat ze een geweldige algemene uitstraling had, en twijfelde geen 5 seconden.

Het was ook niet de duurste koi, en ik kreeg ze bij aankomst in Arendonk niet verkocht, maar vraag me niet waarom. Wim twijfelde geen moment en ondertussen zwemt ze al 2 jaar bij Wim in de vijver, waar ze een bijzonder aangename evolutie doormaakte. Complimenten natuurlijk...

De maruten sanke is met haar 88 cm ook een koi om gezien te worden. Voor mij nog altijd een succesvolle aankoop die het bijzonder goed heeft gedaan. Over de Cha Utsuri moeten we niet teveel woorden over vuil maken...die is gewoon subliem te noemen. In ieder geval een prachtig resultaat over het algemeen. 

Voor de klanten waarvan ik de koi heb ingezet met het oog op een mooie prijs en die geen prijs hebben gewonnen. Ik heb mijn best gedaan, maar het is helaas niet gelukt. Volgende keer beter !

Ik zal wel blij zijn als alles weer achter de rug is, want er staan nog zware uren te wachten voor het inpakken en naar huis brengen van de koi die nu een langverwachte rust voorgeschoteld krijgen.

 

Meer afbeeldingen

Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 1
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 2
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 3
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 4
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 5
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 6
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 7
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 8
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 9
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 10
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 11
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 12
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 13
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 14
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 15
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 16
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 17
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 18
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 19
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 20
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 21
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 22
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 23
Belgische Koishow - dag 2: afbeelding 24

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Johan

555


Wiechert

555


william william

555

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml