De Belgische Koishow - dag 3

De Belgische Koishow - dag 3

Men kan spreken over een zeer succesvolle show. Hoe je het ook draait of keert, ik ben bijzonder tevreden, ondanks het feit dat ik de show kritisch benaderde. Uiteraard kan je op alles kritiek hebben, maar ach, kritiek is zo goedkoop, dat kost niets !

Ik mag ook spreken van een succesvolle show voor Interkoi. De prijzen mogen er zijn. Juist niet het allerhoogste, maar dan toch op het tweede allerhoogste schavot en dat is niet om te treuren. 

Het uiteindelijke resultaat waren uiteraard de belangrijke supreme champion prijs, wat de tweede hoogste prijs in rang is na de Grand Champion prijs, 4 eerste prijzen en 3 tweede prijzen, een dankbaar resultaat op de 12 ingezette koi.

De meeste koi waren van de klanten, en zij mogen hun eventuele beker komen ophalen als ze hun koi komen ophalen. Ik heb de koi samen in en afzonderlijke vijver gezet en een ontsmetting met zout gegeven, zodat ze nu rustig kunnen relaxen en genieten van hun rust.

De grote winnaar van de dag was natuurlijk Wim met zijn supreme champion prijs, 2 eerste prijzen en een 2de prijs, dus 80% goed gekozen Wim. Volgens mij had hij duidelijk plezier op zijn eerste showdeelname, en heeft het gebeuren allemaal minzaam in zich opgenomen.

Waar ik bijzonder blij mee was, is het feit dat je makkelijk overal bij kon komen om alles op te ruimen en de vats leeg te maken, een serieus werkje. Twaalf koi waarvan de meeste boven de 70 cm is geen sinecure. Het is eventjes travakken zoals we het hier zeggen, of je handen uit de mouw steken.

Johnny was ditmaal van dienst, en geloof me, ik was er blij mee, alhoewel er nog een akkefietje achteraan kwam. Toen we naar huis reden, Johnny reed een beetje achter mij, gebeurde er een zwaar accident voor zijn neus.

Hij werd verplicht door de politie om als getuige een verklaring af te leggen. Dit nam geruime tijd in beslag en ondertussen was ik al thuis. Dan maar één van mijn zonen opgebeld om te helpen, en dat ging ook vlot. De koi zwemmen ontspannen rond, zoals je kan zien op bijgaand filmpje.

Op de foto's zie je het gelukkige gezicht van de Wim, Pieter van de Koibar was ook best tevreden met zijn mooie prijs, Hilde en Michel zijn altijd aanwezig, en voor de rest een paar algemene fotoindrukken van de prijsuitreiking.

Heel bijzonder was toch dat mijn Italiaanse vrienden speciaal van Italië waren gekomen. Ik veronderstel niet dat ze speciaal voor mij waren gekomen, maar ze waren toch blij om me te zien. Alberto hebben we nog eventjes uit de nood geholpen door hem naar het station te brengen, en daar was hij dankbaar voor.

Het mooiste van de show eigenlijk was de speech van het Zuid Afrikaanse jurylid als ik me niet vergis, die het volgende verklaarde: Ik ben al 20 jaar lang jurylid, en heb al veel shows mee gejureerd, maar ik heb nog nooit zoveel kwaltiteit samen gezien als in deze show ! Dit geeft deze show toch nog een extra glans en een waardemeter voor de gewonnen prijzen.

Zoals altijd is er een discussie over waarom deze wel, en waarom deze niet, maar dat zal zo altijd  blijven. Ik zou zeker niet graag jurylid zijn ! Ik bewonder hun taak als jurylid en ik zou zeker niet graag in hun schoenen staan, het is een onmogelijke taak. Vooral iedereen tevreden stellen is zeker niet eenvoudig daarom wil ik het nog eens duidelijk stellen:

BEDANKT BKS VOOR DE SUCCESVOLLE SHOW

Uiteraard heb ik enkele filmpjes gemaakt, maar ik kan niet ieder dag dezelfde filmpjes maken. Ik heb besloten om van alle aanwezige vaten een korte glimp te laten zien en dat is te bekijken in dit filmpje. Ieder vat staat erop, en alle aanwezige koi zijn gefilmd, dus ieder komt aan zijn trekken. Het filmpje duurt wel 11 minuten !

Daarnaast nog een kort overzicht van de show en als laatste heb ik na het uitzetten van de koi nog even een filmpje in het donker gemaakt. Mag ik vragen aan de eigenaars van de koi om de koi op te komen halen voor het einde van de maand, want er is misschien optimistisch nieuws te melden.

Mijn collega vertrekt op 4 oktober naar Japan om 4 dagen in verplichte quarantaine te gaan, en daarna 14 dagen in huisquarantaine. Maar het goede nieuws is dat er mogelijk vanaf november opnieuw naar Japan kan worden gereisd indien je 2x gevaccineerd bent. 

 

Meer afbeeldingen

De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 1
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 2
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 3
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 4
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 5
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 6
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 7
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 8
De Belgische Koishow - dag 3: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Niels

555

Wim DW

555


william william

555

Wim DW

555


willy

555

Wim DW

555


Lorenzo Catteeuw

555

Wim DW

555


Johan D

555

Wim DW

555


Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml