Benchen Hasselt

Benchen Hasselt

Een drukke dag vandaag. De Belgium Koi Meeting start morgen en vandaag zouden we de vissen laten benchen. Vervolgens zou in het begin van de middag Daisuke Maeda van Momotaro Koi Farm bij Interkoi Arendonk op bezoek komen, dus het was alle hens aan dek vandaag.

Triiiing!!! Het geluid van de wekker snerpte om zes uur vanmorgen doordringend door mijn slaapkamer en pijnigde mijn dierbare trommelvliezen. Jeetje, wat een tijd. maar ik moest eruit, want ik wist dat Luc voor zevenen op mijn stoep zou staan. Onze eerste activiteit was de drie dames uit de vijver liften en gereed maken voor de trip naar Hasselt. Na de show in Hilvarenbeek hebben ze een paar weken in mijn vijver rust gehad voor hun volgende optreden. De dames zaten goed in hun vlees en het hi zat dik op het witte shiroji. De schoonheden zagen er stralend uit.

Het vangen en inpakken verliep voorspoedig (we worden nog eens echte routiniers, al doet Luc wel het zware werk) en de volgende move was een rit naar Arendonk om de rest van het gezelschap (twee kohaku en vier jumbo tosai showa) op te halen. Ook nu geen problemen en al snel waren we op route naar Hasselt.

De Belgium Koi Meeting beleeft morgen de start van haar tweede editie. Die eerste was een geweldige uitvoering met hoge kwaliteit wedstrijdkoi, maar bovenal ademde deze show een sfeer van gezelligheid. De show is dan ook in een fraaie locatie gelegen, vlak naast de bekende Japanse Tuinen in Hasselt en is zeer sfeervol opgebouwd.

Toen we arriveerden bespeurden we nog de resten van een lange en hevige regenval, waarbij - naar verluidt - de brandweer zelfs te hulp was geschoten om de wei waar de wedstrijdvaten stonden, nog enigszins aanvaardbaar te maken. Laten we hopen op droog weer de komende dagen.

De organisatie onder aanvoering van Ronald Nijs had weer flink zijn best gedaan: de fraaie tenten stonden keurig in gelid en de wedstrijdvaten waren met geprepareerd water gevuld. In Hasselt worden de wedstrijdvaten - net als dit jaar in Hilvarenbeek - via een overloopsysteem continu met nieuw water ververst en dat komt de conditie van de koi absoluut ten goede.

Het benchen verliep vlotjes onder de deskundige leiding van Louis van Reusel en trok veel bekijks. Voor we het wisten zwommen onze schatjes nieuwsgierig in de vaten rond, klaar om morgen bewonderd te worden door een veelkoppig publiek. Luc en ik hebben er een heel goed gevoel bij. Dit wordt een mooie show.

Rini

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml