Bespreking van de winnende koi

Bespreking van de winnende koi

Het is altijd mooi om meer informatie te lezen over de koi die een prijs gewonnen hebben. Daarom ook deze sumiere omschrijving van de winnaars.

De 2 belangrijkste prijzen zijn natuurlijk de prijs van Young Tategoi en Senior Tategoi.

Young Tategoi

Deze werd dit jaar aangekocht in maart dit jaar, en zou n u ± 9 maanden zijn. Ik kan geen preciese ouderdom doorgeven omdat koi die niet geselecteerd worden voor de veiling samengevoegd worden en dan te koop aangeboden worden.

Mijn strategie is om deze koi de datum 30 juni te geven, zodat je een gemiddeld goede leeftijd hebt. In mijn systeem wordt de leeftijd iedere maand automatisch aangepast, zodat je altijd de juiste leeftijd ziet verschijnen, wanneer je ook kijkt.

Sanke 170303 werd dus in maart aangekocht en geleverd en maakt deel uit van de zogenaamde 72-serie. Het bijhorende filmpje in YouTube is dan ook het enige filmpje dat ik van deze koi heb.

Toch nog even melden dat de volledige 72 serie zaterdag zal voorgesteld worden, want deze krijgen een speciale behandeling. Indien je graag aanwezig bent kom dan zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur en je kan iedere koi uit deze serie live zien.

De verkochte koi van deze serie zullen apart gezet worden, en liefst door de eigenaars worden opgehaald. De koi die niet verkocht zijn mogen nog aangekocht worden. Ze staan echter niet meer op de website, en zullen voorlopig even verdwijnen, tenzij je één van deze koi wenst aan te kopen !

Wat betreft de Young Tategoi….deze heeft een bepaalde verhoogde waarde. Hij of zij hoeft niet verkocht te worden, maar het zou mooi zijn moest deze ergens terecht komen waar een toekomst zou kunnen gebouwd worden met deze koi.

Ik zou nu normaal 1250 euro vragen voor deze prijswinnaar, maar ik heb een ander voorstel. Ik bied deze te koop aan voor 1000 euro te beginnen vanaf vandaag. Wil er iemand een bod doen dat hoger is, dan mag dit door het bod te verhogen met minimum 50 euro.

Even melden dat degene die zich het eerste aanbied ook aanbied voor 1000 euro, en niet voor 1050 euro. Het is pas de volgende die het bod moet verhogen. Het aanbod tot bieden loopt tot vrijdagavond, anders heb ik er andere plannen mee.

Senior Tategoi

De Senior Tategoi werd vooraf al bestempeld als de beste sanke die ooit is aangekocht. Het is een speciaal verhaal dat ik in het kort wil vertellen. Normaal komen de Aziaten op de veiling met opdrachten van hun sponsors/kopers en gaan ze met elkaar in de clinch om bepaalde koi te kopen.

De laatste veiling in April echter, werd er na de veiling plots een groot aantal mannen te voorschijn getoverd die niet aangemeld waren vooraf. Hier zag ik mijn kans, want de Aziaten die normaal opdrachten hadden, wisten nu even niet wat ze moesten doen.

Ik heb gebruik gemaakt van de situatie en dik doorgeboden op deze koi zodat ik ze op 1 na allemaal te pakken kreeg, waaronder deze fantastische sanke. Dit was mijn momentum van mijn Japanreis in april.

Het volgende prijsbeestje was een eerste prijs voor showa 1703082, een showa die ik ook aankocht in maart van dit jaar.

Het blijkt een vruchtbare maand te zijn. Nu vind ik het niet raar,want het zou ook een showa zijn die ik onmiddellijk in mijn bestand wou. Ik val op dit soort expressieve showa die door hun aparte uitstraling menigeen charmeren.

Ik wil niet profiteren van het feit dat ze als eerste geëindigd is, en de prijs die eropstaat is ook de prijs waar ze voor verkocht kan worden, en dat is 950 euro.

Een eerst prijs ging ook naar de formidabele Kumonryu 1702006. Deze koi stond al heel lang op mijn verlanglijst en heb ik bijna 2 jaar opgevolgd om ze proberen aan te kopen. Ze was in handen van Narita en dan weet je het wel.

Toch is het me gelukt, en het ergste was dat hij verschrikkelijk geel was toen hij aankwam. Het is ondertussen flink gebeterd en hopelijk zal hij het in de vijver van Mike perfect gaan doen, want dat is de nieuwe eigenaar….

Een 2de prijs ging naar deze bijzonder symptathieke ginrin kohaku 1611042 van Taniguchi. Het was één van mijn lievelingsdiertjes toen ik hem aankocht in november 2016.

Het was een piepklein ding toen van amper 15-18 cm, en is tijdens de winter doorgegroeid naar jumbo tosai van 33 cm. Ik was bijna onmiddellijk verliefd op dit ding, en ik hoop dat de nieuwe eigenaar Patrick, en nog veel plezier aan mag beleven.

Nog een 2de prijs ging weer naar een sanke uit de 72 serie. Ik heb er 2 van deze serie ingezet en beide hebben een mooie prijs gewonnen. Ik maak me sterk dat heel deze serie meer dan goed is.

Ze was de eyecatcher van Natasja en Olof en er werd eigenlijk niet aan getwijfeld om deze sanke onmiddellijk aan te kopen.

Showa SH V14 0480 behoort tot mijn ultieme lievelingsshowa vanaf haar aankoop op de veiling van Momotaro in april 2014, ze was toen tosai.

Toen 34 cm klein maar met een huidkwaliteit om van te dromen. Mark was ook onmiddellijk verkocht en werd snel eigenaar van deze showa.

Ze heeft 2 jaar in de opgroeifaciliteit van Momotaro gezeten en is nu yonsai en 68 cm met dit resultaat tot gevolg. Ze werd niet alleen eerste in haar reeks, maar werd bovendien nog gekozen als de beste showa van de show, wat een bijzonder verdienstelijke prijs is. Ik was er bijzonder blij mee, en ik hoop Mark ook, maar ik heb nog niets van hem gehoord !!!

Toeval of niet, maar sanke SA V15 4131 werd tijdens mijn reis in april 2015 naar Japan aangekocht, maar ditmaal bij Sakai.

Natuurlijk heb ik nog een filmpje bij aankoop, en wil ik je dit graag laten zien. Ze was toen 36 cm, nu 68 en is nu dus sansai. Ook deze koi werd door Mark aangekocht, en bevestigd dus het goede oog voor kwaliteit van Mark, die niet alleen voor grootte, maar vooral voor huidkwaliteit gaat !

Een kohaku met een fenomenale body werd ook eerste in zijn reeks. Ik wist dat ze juist iets tekort kwam om met de grote prijzen mee te dingen, maar dat doet niets af van haar grandeur.

Machtige kohaku die door Leo gesmaakt en aangekocht werd. De kohaku werd door mij aangeboden in november vorig jaar. Leo blij, ikke blij….

Een niet te evenaren ginrin benigoi kocht ik in november vorig jaar aan met de nodige heisa.

Deze werden uit de veiling gehaald omdat ze naar de mening van Maeda San niet voldoende centjes opbrachten. Ik was hier niet mee akkoord en heb met Daisuke een robbertje uitgevochten om er toch nog 2 op de kop te tikken. Ik won het gevecht en dit is het resultaat. Deze ginrin vertrekt binnenkort naar Noorwegen !

Bloed en bloedmooi zijn deze ginrin benigoi. Ik heb er nog een 25-tal van rondzwemmen in een kleiner formaat, dus wie interesse heeft, je bent atijd welkom…en ik blijf erbij…ze zijn bloedmooi…

Een 2de prijs ging naar de mannelijke sanke SA-V16-12215 van Momotaro die ik in december 2016 op de veiling aankocht.

Machtig beest , en als sansai 70 cm…dat is niet van de poes…Eerst nog wat lengte, dan nog wat body…een echt hebbeding dat nog niet verkocht is.

Zo dit was de voorstelling van mijn prijsbeestjes. Op de hele show is me één ding bijgebleven, en dat is dat mijn 2 duurste vissen, 2 showa van Sekiguchi, die bovendien nog in het bezit waren van Narita, geen enkele prijs hebben behaald.

Heeft dit ermee te maken dat Japanners toch anders kijken dan Europeanen ? Het waren Showa 1703073 en Showa 1703076, beiden zeer hoog in het vaandel gedragen door mij.

Zoals je kan zien zijn de meeste van mijn winnaars Momotaro koi. Ik ben reeds 10 jaar Momotaro minded en 80% van mijn bestand is Momotaro. Ik kocht Momotaro toen bijna niemand anders Momotaro koi kocht.

Hou er ook rekening mee dat ik dus zaterdag een speciale dag inlas voor de aankoop van de Momotaro tosai uit de 72 reeks, maar daarover morgen meer uitleg.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240