Black Angel, de showa van Matthijs

Black Angel, de showa van Matthijs

Een mooie update van een showa van Ueno, die bepaald “een specialleke” genoemd kan worden.

Als je van zwart of dik sumi houdt, dan zit je gebeiteld, als je niet van zwarte koi houdt, dan heb je een probleem, maar dat de koi een mooie metamorfose heeft ondergaan staat als een paal boven water.

Ik heb het over de showa van Matthijs die ik aankocht in november 2014. Ik herinner me dat ik kwaad werd tijdens de opensales voorafgaande aan de veiling van Momotaro omdat ik geen enkele fatsoenlijke koi te pakken kon krijgen.

Hij vroeg belachelijk veel geld voor de opensales koi, en zelfs met een persoonlijke zware korting waren de prijzen gewoon niet haalbaar. Of ze het waard waren of niet doet niets ter zake, ik kreeg ze gewoon niet verkocht aan die prijzen, en dan houdt het op.

Van pure frustatie ben ik toen naar Ueno gereden om alsnog mijn bestand te kunnen aanvullen met enkele showa. Ook hier werd het een zware bevalling die verregaande onderhandelingen vergde.

Ik moet tenslotte strijden voor mijn klanten om degelijke vissen aan te kopen tegen degelijke prijzen, wat zowel in mijn voordeel is als in het voordeel van mijn klantenkring, en soms vergt dit bijzonder veel inspanningen.

Hier heb je nog een filmpje bij aankoop. Ze is imposant, en het enige spijtige is dat het sumi op de kop het hi heeft overschaduwd. Dat had gerust mogen blijven. Bovendien hoop ik dat het kage sumi zo zal blijven, maar ook dit is een groot vraagteken. Plezierig om op te volgen.

Als ik me niet vergis heb ik er toen een 10-tal aangekocht, en dit jaar zijn er enkele weer ten tonele verschenen.

Showa 1411026 – 68 cm

Tancho Showa 1411027 – 68 cm

Showa 1411032 – 75 cm

Showa 1411033 – 61 cm

Van de overige 6 heb ik enkel nog vernomen van 1 showa die naar Dubai is verhuisd begin dit jaar en wat de overige showa betreft, hier is geen informatie over bekend.

Eén van deze showa heeft continue op 21-22° gezeten tijdens de zomerperiode en heeft als voer de probites Chlorella gekregen, wat resulteerde in een gezegende lengte van 75 cm. Allen zijn nu yonsai of 41 maanden, en ze kunnen dus nog een flinke weg bewandelen.

De kleinere showa, die ook mijn lieveling was, heeft zijn achterstand niet ingehaald en zal het vermoedelijk nooit doen. Eens kleiner blijft kleiner zegt mijn ervaring, uitzonderingen daar gelaten.

Dit jaar heb ik mij gewaagd aan een aantal duurdere tosai van Ueno, maar die hebben weinig succes gehad in de verkoop. Telkens als ik in de vijver kijk waar ze inzwemmen wordt ik toch overvallen door het sterke sumi dat blinkt als een spiegeltje.

Ik hou van dit soort showa, ondanks het feit dat ze totaal anders zijn dan de Momotaro showa die momenteel tot de beste van Japan kunnen gerekend worden. Het feit dat de Ueno minder gewaardeerd worden is zonde.

SPECIALE AANBIEDING VAN MATTHIJS

Matthijs is zowat één van de eerste en meest trouwe hulp en klant van Interkoi dat al teruggaat tot de beginjaren van Interkoi. Samen met een groot aantal anderen zijn zij toch de bezielers van Interkoi, en vandaag staat Matthijs in het zonnetje.

Matthijs is iemand die graag een koitje koopt, laat opgroeien en dan probeert te verkopen. Over het algemeen heeft Matthijs een zeer goed oog voor kwaliteit en net zoals Ben, Polleke of Jack en nog wat anderen worden deze mensen af en toe ingeschakeld om koi te beoordelen.

Ik sta dus nooit alleen, en ben allen dankbaar. Het grote voordeel, is dat je een algemene indruk krijgt van de smaak van onafhankelijke klanten zodat je je aankopen ook daarop kunt afstemmen.

Het gebeurd regelmatig dat ik aan alle betrokken personen hun mening vraag over een aantal koi die aangeboden worden, en zet deze in een Excel file naast elkaar. De koi die een match vormen zijn dan eigenlijk de koi die als het meest gewenst naar boven komen en waar ik mij dan in het bijzonder naar richt.

Matthijs is onlangs verhuisd, en wil dit jaar een vijver bouwen bij zijn nieuwe thuis. Zijn thuis die hij gevonden heeft bij Lobke die zich sinds jaar en dag succesvol toespitst op de schilderkunst. Kunstwerken die je kan bewonderen via haar fascinerende website.

Ik heb gisteren de koi die Matthijs aanbied even op de website gezet om deze aan te bieden aan bepaalde klanten die hiervoor interesse zouden hebben. Ik ken de koi en heb deze af en toe opgevolgd via de zijlijn, en kan enkel beamen dat de prijs/kwaliteit zeer gematigd is, wat een voordeel is voor velen.

Ik zet ze hieronder ook nog even op een rijtje, en als je Matthijs kent, kan je zelf contact met hem opnemen, anders stuur je me maar een mailtje en dan breng ik je wel in contact.

Wie graag een chagoi aankoopt van degelijke kwaliteit met een uitstekend netpatroon, die doet een gouden zaak: Chagoi onder ID 161101 – 42 cm - nisai: Prijs 250 euro.

Wie zich kan vereenzelvigen met een degelijke maruten sanke – ID 1611902 – 61 cm – yonsai komt zeker aan zijn trekken. Het zware witte voorfront wordt erg gewaardeerd in Japan en hoe groter de koi wordt des te mooier dit wordt. Let ook op het sterke sumi en de opkomende kata sumi vlek. Prijs: 750 euro

Beide koi staan onder nieuwe koi aanwinsten en bevinden zich nog bij Matthijs. Dit is in de regio Zwolle. Hopelijk doet dit nieuwsitem enkele kopers activeren. De koi zouden eventueel tot het voorjaar kunnen blijven zitten, ondanks het feit dat overzetten op dit moment geen probleem zou mogen zijn, maar dat laat ik aan jullie over.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240