Changement de décor

Changement de décor

Een mooi Frans gezegde, en voor mensen die het niet begrijpen, het wil niet meer zeggen dat we onze plannen gaan wijzigen. Het komt op zoals het...., maar dat is eigen aan Interkoi, zo impulsief als ie groot is.

In plaats van ons te storten op de dure uitvoeringen gaan we het roer volledig omgooien zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen weliswaar. Er moeten nog veel goede koi binnenkomen in april, ik heb het dan over jumbo, en er staan nog zoveel goede koi te koop, dat het ons niet verstandig lijkt om ons hardverdiende centjes te investeren in dure koi.

Het risico is te groot en de schrik zit er een beetje in. Bovendien zijn de mensen nu zo geneigd om over de prijzen te discussiëren en lage biedingen te doen, dat de crème van de soep is en het de moeite niet meer loont om zich te engageren en dure aankopen proberen te forceren.

De verkoop trekt momenteel iets aan, en daar ben ik blij om. Ook de aanvragen beginnen iets te verbeteren, maar alles blijft op een laag pitje staan. Geen paniek, er is voldoende armslag om rustig verder te dobberen, maar de strategie moet wat aangepast worden volgens onze mening. Of we het juiste doen is altijd een vraag die je niet kan beantwoorden. 

We hebben samen overlegd en besluiten ons in het voorjaar meer te focussen op tosai en proberen nu een kleine 100-tal behoorlijke tosai aan te kopen, vooral van Momotaro omdat ik daar het meeste vertrouwen in heb, en waar ik me goed bij voel.

Nu het gewone spul, maar de iets betere uitgaven, en we proberen bij een betaalbare te blijven. Bovendien gaan we die aanbieden met de mogelijjkheid om ze te laten overzomeren in de serre waar in principe bijzonder goede resultaten worden behaald. 

We zijn al volop bezig om het aanbod van Momotaro te bekijken. De meesten onder jullie kunnen ze nog niet zien, maar wij kunnen ze toch opvolgen en Ben is al druk bezig om te selecteren en hij is laaiend enthousiast over het aanbod. Het is zelfs zover dat zijn vrouw op dit moment geen contact kan krijgen met hem wegens "het in trance zijn van" bij het bekijken van de aangeboden filmpjes. Volgens hem is de kwaliteit fenomenaal...

Ik kan het me trouwens goed voorstellen, want als er iemand begeesterd is met koi, dan weet ik het wel. Verslaving werkt zwaar, zelfs na 25 jaar koi bekijken en bestuderen, maar uiteindelijk heeft dat toch geloond en is dit de oorzaak van een doorgedreven kennis, die  nooit voldoende is.

Het wordt dus gosanke tosai tijd, tenminste als we de juiste prijzen kunnen te pakken krijgen en die mensen zullen kunnen bedienen die in deze categorie koi vallen. Onze focus ligt dus op kohaku, showa en sanke, en we hebben al een aantal eyecatchers verzameld.

Ik kan deze nog niet tonen aan de kijkers, want dat wordt niet op prijs gesteld bij Daisuke. Het is dus wachten op het moment dat de website online gezet wordt, zodat je alles kan zien wat er aangeboden zal worden. 

Het zullen bange tijden worden voor de kwekers, want ook zij weten niet wat de toekomst zal brengen en ik kan me voorstellen dat ze in een moeilijke periode zitten waar ook beslissingen moeten gemaakt worden die niet alledaags zijn. Samen met  hen zullen we in ieder geval trachten de boel levendig te houden.

Zoals hierboven vermeld begint de verkoop opnieuw aan te trekken, tenminste dat gevoel heb ik toch. Gisteren werd één van mijn lievelingsshowa aangekocht. De showa van Hoshikin 2002003 heeft zijn eigenaar gevonden. Een droom van een showa...als je deze showa in je vijver ziet zwemmen dan is het puur genieten. Het kleurenspel van wit, rood en zwart is fenomenaal. Ik ben blij dat ze een eigenaar  heeft gevonden alhoewel ik vind dat het veel te lang geduurd heeft...

Een 2de sanke vond ook een eigenaar, maar dit keer in Italië. Het is een heerlijke sanke 2006025 uit de mannelijke reeks van vorig jaar. Wie herinnert zich niet de pracht selectie die gaat van 2006001 tot en met 2006037.  Er zaten prachtexemplaren tussen en ze hebben ons zoveel plezier bezorgd....niet normaal.

Ik hoop dan ook dat ik van de verkochte tosai van toen in de loop van het voorjaar toch nog updates van binnen krijg. Enkele ervan zwemmen ook nog in de serre, en daar heb ik onlangs nog een filmpje van getoond, met exemplaren tot 60 cm. Machtige koi, meer wil ik er niet over zeggen.

De maruten ai goromo vond ook zijn weg naar een klant alsook de bijzonder fraaie sanke. Op deze manier werd de maand januari toch nog iets goedgemaakt, en werd het vertrouwen in de verkoop lichtjes aangewakkerd. 

Vandaag gaat er weer een fantastische koi uit de countdown verwijderd worden. Iedere dag zal ik een prominente koi verwijderen. Hopelijk prikkelt het de koigenen en wordt er iets sneller op de bal gespeeld.

Van de meesterlijke serie 2006001 tot 2006037 blijven er nog een paar over, en die zijn zeker niet te verwaarlozen. Ze doen het bijzonder goed, hebben het de winter goed overleeft, en wachten op een nieuwe koper. De prijzen blijven nog even staan, maar als ze opnieuw geëvalueerd worden zullen de prijzen herbekeken worden. Dit zijn de overlevenden....

Sanke 2006020 - 1250 euro

Sanke 2006026 - 2000 euro

Sanke 2006033 - 2750 euro - onze kashira

Kohaku 2006012 - 1650 euro

Kohaku 2006013 - 1700 euro

Kohaku 2006016 - 1600 euro

Durf je de koi kopen zoals je ze nu kan zien op het filmpje, dan geef ik een adrenalinestoot en geef ik een korting van 15 % op de aankoop. Dit is niet onvoorwaardelijk geldig. Het aanbod is geldig tot woensdagavond 20 uur. Ze zitten allen in vijver 4 en doen het bijzonder goed, ondanks het feit dat ze al bijna 10 weken zonder voer zitten. Het zijn stuk voor stuk aanraders.

 

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Peter De Clercq

555


Ben Brons

555


Wim DW

555


Johan d

555

interkoi

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml