Dainishi day is not over yet

Dainishi day is not over yet

Vandaag was het Dainishi dag, en ik moet zeggen dat we enkele prachtexemplaren hebben mogen selecteren. Omdat we toch nog een trapje hoger willen, hebben we afgedwongen dat we dinsdag in de speciale greenhouse ook nog tosai mogen selecteren.

Deze werden nog gevoerd, en daarom moesten we later terugkomen. Zoals je wellicht weet is het niet toegelaten om de koi te bowlen als ze gevoerd worden. Daarom werd besloten om ze 2 dagen niet te voeren om daarna toch nog een selectie te kunnen maken. Wij waren hier ontzettend dankbaar voor, en hopen hiervan gebruik te kunnen maken.

Het was in ieder geval een spannende dag, en we hebben tot 13.00 uur koi geselecteerd. Zoals je kan zien op de foto's is het niet zo eenvoudig om uit de wriemelende massa de betere koi te halen, of tenminste wat wij de betere koi vinden. We hebben ook ontzettend mooie nisai gezien, maar helaas waren de prijzen buiten proportie en niet voor ieders beurs bestemd. Wij hopen met deze selectie en een beetje kennis van zaken, toch de mogelijkheid te bieden om een echte Dainishi in zijn vijver te zien opgroeien. Aan de reacties te zien, kan dit vermoedelijk niet mis gaan.

Na het middageten in de mos burger ging het richting Yagenzi. Wij waren ontzettend in onze nopjes met deze kleine kweker die zijn boeltje keurig op orde had. Yangenji schijnt zeer gewild te zijn in Amerika, en wij kunnen begrijpen waarom. Alles netjes, verzorgd en de kweker was vriendelijk. De vissen die we graag hadden waren echter al verkocht. Er zat een pracht van een ginrin tancho kohaku in, die zelfs de grootste tegenstanders van ginrin zou bekoren...wat was zij mooi. Ik heb er helaas vergeten een foto van te maken. Wij namen afscheid van Yagenji San met een goed gevoel.

In overleg met Brian, besloten we om Conias nog even te bezoeken om een blik te werpen op eventuele goede doitsu koi. Toen we echter binnenkwamen, hadden deze sympathieke broers, die mijn handdruk zeker niet zullen vergeten, meer in petto dan wij verwachten. Het was een lust om uit zijn vijvers een aantal koi te selecteren, inclusief een aantal non go sanke. Ons oog viel onmiddellijk op de indrukwekkende goshiki met een onvoorstelbare personaliteit, en hiermee heb ik gewoon alles gezegd wat nodig is over deze koi. De tancho sanke, de ginrin, de showa en de asagi waren een plezierige aanvulling op ons assortiment. Het waren stuk voor stuk zeer attractieve koi, de prijs kwaliteit in aanmerking genomen. Ben was er verrukt over, en ik denk dat dit voldoende genoeg zegt.

Toen we echter naar de grotere jongens gingen kijken, werden onze aandacht volledig gefocust op een sanke die aan alle voorwaarden voldoet om uit te groeien tot een volwaardige champion. Zij is duur, en zij is nog enkele dagen in optie. Ik weet dat het ontzettend veel geld is, maar een koi met deze kwaliteiten en een bloedlijn die als basis heeft gediend voor veel toekomstige kampioenen. Wij denken eraan om ze zelf te kopen, maar willen er nog even over nadenken. De informatie over de bloedlijn vind je bij foto van de koi zelf.

Ben en ik hebben een zalige dag beleefd, en wij vinden het alleen spijtig dat jullie dit niet mee kunnen beleven. Na het plaatsen van de informatie van de koi op de website, zijn we lekker gaan eten in een Japans specialiteiten restaurant, dat de dag afsloot zoals het hoorde. Ik ga je niet vertellen wat we gegeten hebben, want het eten zelf was al moeilijk genoeg. Het is nu 1 uur s'nachts, en ik hoop dat jullie plezier hebben van sfeerfoto's.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240