De allerlaatste levering voorjaar 2022

De allerlaatste levering voorjaar 2022

Het is eigenlijk al laat in het voorjaar om koi te verzenden. De dozen worden voorzien van ijspads om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, zodat de koi gezond en wel zouden aankomen. En zo gebeurde ook.

Ik heb de temperatuur niet gemeten, maar als ik vergeleek met de temperatuur hier in de vijvers zaten we op dezeffde golflengte, ik schat ongeveer 18°-19°. Alle koi op één na kwamen in ieder geval gezond en wel uit de zakken. Eéntje had het moeilijk maar heeft het uiteindelijk toch overleefd.

De eerste doos die ik opendeed was een verrassing voor mij. Ik was het al vergeten maar er werden 70 mini koi besteld voor Michael, Een bont en kleurrijk gezelschap die fris en monter uit de zak  kwamen. Er zit van alles tussen, van beni kikokuryu tot golden corn, van doitsu kohaku tot ginrin showa. 

Dit is iets wat op het lijf geschreven staat van Michael. Hij vind het geweldig om de koi te laten opgroeien en streeft ernaar om deze naar een mooie 30 cm te evolueren om daarna te verkopen. Ik zou er zelfs zin in krijgen om het zelf aan te kopen, maar ik laat het over aan Michael om dit verder af te maken. Ieder zijn ding....

Op de Narita events had ik een aantal tosai aangekocht, waarvan hier het filmpje. Ik ben altijd verrast als ik de koi van Narita onder ogen krijg, want gewoonlijk zijn dit heel dankbare koi. Het is een allegaartje van allerlei, maar er zitten verschillende Isa koi tussen, alsook maruyama als ik me niet vergis en enkele golden corns.

De hoofdmoot van de leveringen betreft eigenlijk de levering van een groot aantal red karashi van Momotaro. De meest dankbare en aangenaamste koi die ik de laatste jaren heb rondzwemmen. Vriendelijke koi kan je het noemen, en de vorige aankopen waren allen zo goed als verkocht.

Ik zal er als de quarantaine voorbij is een speciale dag voor organiseren met mogelijkheden voor ambitieuze kopers, maar momenteel zal ik ze een tijdlang gerust laten. Ik was bijzonder onder de indruk van hun size die varieert van 38 tot zeker 48 cm, en dat voor tosai niet te vergeten. Volgens Daisuke kunnen ze uitgroeien tot 100 cm koi, maar laten wij het op 80 cm houden dat is al meer dan genoeg.

Ze zijn in ieder geval loepzuiver en vooral de uitstraling van hun huid is bijzonder aangenaam, zelfs rustgevend zo zou ik het durven noemen. Alle  koi zijn voorzien van een certificaat, maar wat me vooral opviel waren 3 ginrin red karashi die onmiddellijk mijn aandacht trokken. Fenomenaal mooi !

Als laatste in de rij een wat groter formaat, namelijk een doitsu showa van Ooishi, die ik kon aankopen op het choguro event. Ik koop het niet makkelijk een doitsu, ondanks het feit dat ik er wel fan van ben. De verkoop hiervan ligt echter gevoelig, daarom de voorzichtigheid om doitsu aan te kopen. Dit exemplaar is 65 cm en kwam gezond en wel aan. Dat was het zo een beetje voor de laatste levering. 

EXCLUSIEF EN ENKEL DIT WEEKEND

Op dit ogenblik zwemmen er 3 grootheden in de binnenvijvers hier in Arendonk. Jumbo van 80+ die de wereld kunnen beroeren. Ik wil er niet teveel over uitweiden, ze worden momenteel aangeboden tegen minderwaardige prijzen, en alle 3 zijn ze bekwaam om op een show hoge ogen te gooien.

Ik ga er niet mee leuren en ik wil ze op dit ogenblik nog niet laten zien, enkel een zwart wit filmpje kan je misschien overtuigen om de kans van je leven te grijpen. Wat is het verhaal ? Door omstandigheden die privé zijn, en waar ik het ook niet verder over wil hebben moeten deze koi verkocht worden.

Vermits het altijd dankbare klanten van Interkoi zijn geweest, voel ik mij verplicht om te helpen. Ik heb een vijver leeggemaakt en gesaneerd en deze jumbo deze week opgehaald. Geloof me, ze zijn nog meer dan perfect en gezond in orde, en ik denk met weemoed terug aan de tijden dat ik ze aankocht. 

Het is droevig om ze nu tegen een schijntje van de waarde aan te bieden, maar het is niet anders. Wie interesse  heeft om een kans te maken om deze grootheden aan te kopen kan ze enkel dit weekend komen bezichtigen. Ik raad je aan als je interesse hebt, om hier tijd voor vrij te maken. Het handelt zich over 2 kohaku en een showa van bijzonder hoge kwaliteit. Ongezien en geloof me, een kans die je nooit meer tegen zult komen.

De eventuele koper moet ook beschikken over een dankbare vijver om deze koi op te vangen. Dat is ook de wens van de eigenaars.

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Robert

555


Matthijs

555


Dick

555


Ron

555


Eric

555


Johan

555


interkoi

555

Jack

555

interkoi

@Jack 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml