De naakte waarheid

De naakte waarheid

Het laatste transport van afgelopen week, heeft me aangezet om te berekenen wat een transport momenteel nu werkelijk kost. Daarom heb ik even een correcte berekening gemaakt van de juiste kosten en deze even op een rijtje gezet. De uitkomst is in principe catastrofaal.

Datgene wat ik hier via een foto voorstel is de berekening van het transport van een deel van de Red Karashigoi in de loop van deze week. Er werden 5 boxen geleverd met een gewicht van 45 kg per box en dit voor een totaal aantal van 43 koi tussen de 37 en 48 cm. Er werden ongeveer 8 en 9 koi in een box verpakt van 95 cm.

Daarnaast heb ik een berekening gemaakt dezelfde kosten, maar vooraleer de perikelen begonnen....het verschil is helaas enorm . De prijs per koi nu is 116.99 euro, de prijs voorheen was 51.54 euro. Uiteraard hangt transport altijd af van het aantal koi die verpakt worden. De kleintjes van 10-15 cm kunnen natuurlijk per 70 getransporteerd worden, terwijl grote koi van 65+ en een serieuze body slechts per stuk getransporteerd worden.

Wel is het zo dat een serieuze jumbo net zoveel kost als de prijs voor een passagier vroeger, namelijk tussen de 600 en 1000 euro afhankelijk van de grootte en het gewicht. De berekeningen zijn niet 100 maar 200% correct en dan tel ik er nog niet de transportkosten bij van Schiphol naar Arendonk, en de tijd die je moet spenderen om alles te verwerken. Dit geeft een duidelijk beeld aan de mensen die zich afvragen wat transportkosten inhouden.

Spectaculaire aanbieding van 50 tot 90 cm

Het is een speciaal jaar, het jaar 2022 en we zullen er ons naar moeten gedragen en aanpassen. Voor de zoveelste keer wordt er aan mij gevraagd om koi te verkopen. Dit maal voor iemand die van zijn koivijver een zwemvijver wil maken. Heeft dus niets met energieprijzen te maken.

Vermits ik de klant goed ken, en waarvan ik weet dat de koi goed in orde zijn, wil ik deze tegen vergoeding van een commissieloon, dat trouwens inbegrepen is in de prijs, 20 koi aanbieden, meestal éénkleurige tussen de 50 en 90 cm, niet te oud en zeker geschikt voor ieder natuurvijver of aan iemand die van groot houdt.

Groot, Goed en Goedkoop, de 3 G's is hier wel degelijk van toepassing.  Opgelet, de koi zitten NIET in Arendonk en zullen ook niet naar Arendonk komen. Lees de bijsluiter goed om misverstanden te voorkomen.

De koi moeten na aankoop opgehaald worden in de regio Rotterdam. Info daarover krijg je zodra de deal is gesloten. De koi moet bij het ophalen contant betaald worden aan de eigenaar, en afspraken voor het ophalen van de koi moet ook met de eigenaar gemaakt worden.

Ik heb besloten deze koi tijdelijk te plaatsen onder de knop "spectaculaire aanbieding." Zoals gezegd zal ik de aanbieding 1 week laten staan, nadien vervalt deze automatisch. Over het geslacht kan ik geen zekerheid geven. De meesten zijn vrouwelijk, maar dat kan ik slechts in enkele gevallen bevestigen.

Uiteraard geld de regel, wie eerst reageert, krijgt natuurlijk de voorkeur. De prijzen zijn meer dan laag, zelfs als ik de prijzen terugtel naar de transportprijzen op dit ogenblik, dan krijg ik rode oortjes, want die vallen echt niet mee. 

Ik ben op zaterdag niet continue te bereiken, maar ik zal proberen alles zo goed mogelijk op te volgen. Bij deze nog een kort overzichtsfilmpje van de vijver.

Als je een kujaku zoekt is het vandaag het moment

Vandaag zal ik zoals afgesproken de overgebleven kujaku presenteren tussen 11.00 en 12.00 uur. Ik zal deze in een grote blauwe bowl zetten zodat je ze allen kan zien. De prijs is afhankelijk van je keuze en zal tussen de 295 en 695 euro zijn. Daarna zal ik de kujaku in hun vaste verblijfplaats voor de volgende maanden zetten.

3 ongekende toppers te bezichtigen

Zoals reeds aangekondigt kan je dit weekend 3 toppers bezichtigen die ik zoals reeds besproken wil promoten. Koi zoals deze moet je gezien hebben om je te overtuigen.  Ik kan je enkel garanderen dat ze de moeite waard zijn om te bewonderen. 

 

Meer afbeeldingen

De naakte waarheid: afbeelding 1
De naakte waarheid: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

beereke

555

interkoi

555

beereke

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml